Teamleider zorg Perinatologie

Teamleider zorg Perinatologie

Geplaatst Deadline Locatie
22 mrt 7 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de operationele en dagelijkse leiding van je team. Je bent begeleider, coach en de verbindende schakel in het zorgproces en stimuleert medewerkers om samen tot het beste resultaat te komen. Ben jij de ambitieuze teamleider die wij zoeken? We maken graag kennis met je!

Een reguliere werkdag zou er als volgt uit kunnen zien:
Je dag start vandaag om 7.30 uur: je bent namelijk de patiënten coördinator. Als je binnenkomt, start je de overdracht van de nachtdienst. Hierin hoor je wat de actuele zorgzwaarte is en hoe de nacht verlopen is. Dat vind je belangrijk, want daardoor weet je ook meteen hoe je eigen medewerkers naar huis gaan. Je hebt oog voor de kwaliteiten van de verschillende verpleegkundigen en zet hen in hun kracht met de indeling van de patiënten en andere taken, zoals bijvoorbeeld het begeleiden van studenten. Hierna ga je over op de start van de dag en hoor je eventuele bijzonderheden van de patiënten en het personeel. De dag zet zich voort, maar niet voordat je koffie hebt gehaald en met je collega teamleiders even bij elkaar hebt gezeten om bijzonderheden van die week door te nemen.

Even later woon je de medische overdracht van de neonatologen bij en heb je overleg met de beddencoördinator. Je kijkt samen met de roostermaker naar de uitdagingen voor volgende week in het rooster. Ondertussen klopt maatschappelijk werk bij je aan: ze wil het even met je hebben over de situatie van de ouders van het patiëntje op kamer 12. Gedurende de dag bewaak je dat het zorgproces soepel blijft verlopen. Je zorgt dat er continuïteit in de zorg is en je hebt oog voor de verpleegkundigen die op dat moment aanwezig zijn. Je bespreekt zaken met je medewerkers die op dat moment relevant zijn, ook al kan dit soms lastig zijn. Je zet acties uit en evalueert gedurende de dag over het verloop van de werkzaamheden.

Het streven is dat aan het eind van de dag iedereen met een goed gevoel zijn werkzaamheden kan overdragen. En dat geldt ook voor jou: met een goed gevoel sluit je samen met je collega’s de dag af. En je hebt alweer zin in morgen! Dan ga je namelijk weer aan de slag met je eigen aandachtsgebied, bijvoorbeeld het onderwijsreglement schrijven voor de afdeling. Morgen heb je hierover gesprekken met medewerkers en de feedback die hieruit naar voren komt neem je mee bij verdere ontwikkelingen rondom het onderwijs binnen de afdeling.

Taken en verantwoordelijkheden
Je geeft hiërarchisch leiding aan een groep van ongeveer 20 -25 medewerkers. De belangrijkste verantwoordelijkheid van de teamleider zorg is zorg dragen voor de continuïteit en de kwaliteit van de zorg en de diensten die het team levert. Jouw taken en verantwoordelijkheden zien er als volgt uit:
 • Zorgdragen voor de planning, verdeling, voortgang en kwaliteit van de werkzaamheden.
 • Zorgdragen voor de invulling van jouw resultaatgebied.
 • Leiding geven aan een team medewerkers. Waaronder het begeleiden, coachen, voren van jaar- en verzuimgesprekken en het bewaken van de voortgang.
 • Creëren van een werk- en leerklimaat die de medewerkers een optimale dienstverlening biedt.
 • Ontwikkelen, implementeren, toepassen en waarborgen van het beleid.
 • Deelnemen aan (keten-) projecten en werkplekoverstijgende overleggen op het eigen resultaatsgebied.
 • Adviseren van de zorgmanager over beleidskeuzes met betrekking tot overkoepelende aangelegenheden en daarvoor (nieuwe) oplossingen aandragen.
 • Faciliteren en initieren van continu verbeteren aan de hand van nurse sensitive outcome (NSO) en evidence based nursing (EBN).
 • Inzicht in de financiën en formatie van de werkeenheid en deze vertalen naar de werksituatie.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je bent ondernemend en ambitieus en loopt er warm voor om samen met het team aantoonbare onderscheidende patiëntenzorg te realiseren. Doordat je laagdrempelig benaderbaar bent, weten de verpleegkundigen je te vinden. Je bent in staat om (met hen) een visie op de toekomst te ontwikkelen. Je bent samenwerkingsgericht en toont samenbindend leiderschap.

Een positieve en proactieve grondhouding en denken in kansen en mogelijkheden typeert jou. Je hebt een visie op de wijze waarop jij leiding wil geven aan jouw team en op de wijze waarop jij binnen het team van collega teamleiders jouw positie inneemt. De functie vraagt sterk ontwikkelde coachende vaardigheden en de vaardigheid en durf om opbouwende feedback te geven en te ontvangen.

Je bent in staat om projectmatig te werken en je kunt verbetervoorstellen en veranderprocessen in resultaten omzetten. Wanneer er afdeling overstijgende zaken spelen, ben jij in staat om jouw afdelings- of teambelang naar voren te brengen en gelijktijdig ook het bredere organisatiebelang in het oog het houden.

Je hebt een afgeronde verpleegkundige opleiding op hbo niveau en ruime werkervaring als (regie)verpleegkundige. Je hebt bij voorkeur affiniteit met kindzorg. Als je in het bezit bent van een afgeronde managementopleiding is dat een pré, de bereidheid om een dergelijke opleiding te gaan volgen kan ook volstaan. Je hebt leidinggevende ervaring of aantoonbare leidinggevende kwaliteiten.

Arbeidsvoorwaarden

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris in schaal 10 tussen de € 3.359 en € 5.292 (fulltime) en daarnaast een teamleiderstoelage aangevuld tot schaal 10M. Ook krijg je 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Denk bij voorbeeld aan:
  • 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum.
  • healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan.
  • bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt
  • financieel gunstig minder werken via een generatieregeling als je de AOW-leeftijd nadert.
  • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen over ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’). Activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. Wil je meer vakantie? Je kunt extra vakantie-uren kopen met je eindejaarsuitkering.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
 • Korting op de aanvullendepakketten van twee collectieve zorgverzekeringen én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten via ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden en een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag.

Werkgever

Radboudumc

Jaarlijks behandelen wij in het Amalia kinderziekenhuis ongeveer 24.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar. Dat is 16% van alle patiënten in het Radboudumc. Als academisch medisch centrum integreren we onderzoek, onderwijs en zorg. Wij bieden integrale zorg die we om het kind en zijn familie organiseren en betrekken kinderen en ouders actief bij het zorgproces. Onze focus ligt op aangeboren aandoeningen, (complexe) derdelijnszorg, traumazorg en geboortezorg. Er werken ruim duizend medewerkers in het Amalia kinderziekenhuis. Onze betrokken en bevlogen medewerkers zijn cruciaal in het bereiken van ons doel om de beste zorg voor de patiënt en zijn familie te bieden. Werken in het Amalia kinderziekenhuis betekent werken in een innovatieve en persoonsgerichte omgeving, waarin je als professional het beste uit je zelf kunt halen door grenzen te verleggen.

Perinatologie
Het zorgdomein perinatologie (alle zorg rondom zwangere en pasgeboren kind) is onderdeel van het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboudumc. Binnen dit zorgdomein werken verschillende zorgprofessionals intensief samen. Een van de thema’s van het Amalia Kinderziekenhuis is aangeboren aandoeningen. Kinderen met aangeboren aandoeningen worden veelal na geboorte primair op de NICU (Neonatale Intensive Care Unit) opgenomen en daarmee neemt unit neonatologie een belangrijke positie in binnen het Amalia kinderziekenhuis. De afdeling Perinatologie heeft een regiefunctie voor de integrale geboortezorg in de regio en is het derdelijns centrum voor verloskunde en de pasgeborenen die intensive care zorg nodig hebben in de regio Zuidoost Nederland.

Als teamleider zorg werk je met circa 250 collega’s, verpleegkundigen, verpleegassistenten, zorghulpen en secretaresses. Vanuit één dienstrooster organiseren we de zorg voor onze (zorg intensieve) patiënten. Er zijn twee gespecialiseerde teams (Neonatologie en Verloskunde). Daarnaast worden verpleegkundigen opgeleid tot Perinatologie verpleegkundigen die op beide specialismen inzetbaar zijn.

Het teamleidersteam
Je komt te werken in een teamleidersteam dat de kwaliteit van zorg hoog in het vaandel heeft staan. Als team blijf je in ontwikkeling, in de rol die coachend wordt ingezet. Er wordt elke dag weer hard gewerkt met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, maar persoonlijke aandacht voor elkaar vinden we ook heel belangrijk.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Specificaties

 • Verpleging en verzorging
 • Gezondheid
 • 28—32 uur per week
 • €3359—€5292 per maand
 • HBO
 • 191805-P1474710-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you