Arts-onderzoeker trial kinderchirurgie

Arts-onderzoeker trial kinderchirurgie

Geplaatst Deadline Locatie
23 mrt 12 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben je geïnteresseerd in de (kinder)chirurgie? Dan is deze vacature van arts-onderzoeker misschien wel iets voor jou! Een boeiende positie als klinisch, wetenschappelijk onderzoeker.

Functieomschrijving

Het wetenschappelijk onderzoek richt zich met name op uitvoer, analyse en publicaties schrijven over pasgeborenen met slokdarmafsluiting die tijdens hun slokdarm operatie gerandomiseerd worden om ook hun luchtpijp vast te laten hechten. Dit zou moeten voorkomen dat de luchtpijp dichtklapt na operatie. De vraag is of deze luchtpijp hechtingen efficiënt of juist overbodig zijn.

De uitkomst van deze baanbrekende trial heeft dus zowel bij positieve als negatieve uitkomst de potentie om wereldwijd effect te hebben voor deze populatie patiënten.

De (arts-)onderzoeker draagt de verantwoordelijkheid voor het zelfstandig uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek binnen een multidisciplinair team van medisch specialisten. Dit team bestaat uit kinderchirurgen, kno-artsen, neonatologen/ICU-artsen, anesthesisten en vindt plaats zowel op de OK en ICU als op de polikliniek. Het onderzoek concentreert zich op het randomiseren van patiënten voor wel/geen luchtpijp fixatie, de controle door luchtwegscopieen op verschillende momenten in de tijd en de symptomen scoren (blind door ouders/kinderartsen).

De functie omvat direct contact met patiënten en een nauwe samenwerking met artsen, verpleegkundigen en andere onderzoekers van alle centra in Utrecht, Rotterdam, Stockholm, Londen, met daarbij ook de mogelijkheid om de andere centra te bezoeken.

Alle data worden door de onderzoeker verzameld. Een cruciaal aspect van de functie omvat ook de statistiek en methodologie van klinische studies.

Daarbij maak je gebruik van beschikbare gegevens over slokdarmafsluiting, de operaties, de scopiën en poliklinische data om beter begrip te krijgen van ziekteprocessen en ziektebeloop en het bepalen van een behandeleffect.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

  • Je bent (bijna) afgestudeerd in de geneeskunde.
  • Ervaring met klinisch onderzoek/werk in het ziekenhuis is een pre.
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor het zelfstandig uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.
  • Je bent een veelzijdige en enthousiaste teamspeler.

Afdeling

De kinderchirurgie bestaat uit verschillende zorglijnen rondom de topreferente patiëntengroepen met de daaraan gekoppelde onderzoekslijnen.

Binnen deze onderzoeksgroep wordt met name onderzoek gedaan naar slokdarmafsluiting (oesofagusatresie) en luchtpijpafwijkingen (tracheomalacie). Hierbij wordt nauw samengewerkt, zowel klinisch als wetenschappelijk, met de afdelingen kno, neonatologie/ICU, anesthesie, kinderlongziekten en algemene kindergeneeskunde.

De onderzoeksgroep richt zich in deze trial naar het betrouwbaar stellen van de diagnose en behandeling tracheomalacie (dichtklappen van de luchtpijp). Het betreft een interventiestudie, internationaal multicentrisch dubbelblind gerandomiseerd.

Deze groep behoort tot de internationale top in onderzoek op dit gebied.

Specificaties

  • Medisch personeel (anios, aios, specialist); Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • 2024-4577

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you