Networking Consultant/ Engineer (1.0 fte)

Networking Consultant/ Engineer (1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
24 mrt 20 sep Eindhoven

Functieomschrijving

Ben jij een Networking Consultant/Engineer die elke dag uitgedaagd wil worden? Aan de TU/e creëren wetenschappers en studenten voortdurend het ondenkbare. De kracht van het IT-landschap is hun sleutel tot succes en jij dus ook. Deze creatieve geesten verwachten dat jij hen een oplossing voor morgen biedt die vandaag nog niet bestaat. Samen bouwen we aan de krachtige ruggengraat waar dit epicentrum van wetenschap en technologie om vraagt. 

Werkzaamheden 

Je maakt deel uit van het Network & Connectivity Services-Team, dat bestaat uit ongeveer 7 networking collega's welke ons landschap beheren. Dit team levert efficiënte, gestandaardiseerde, veilige, moderne technische IT-bouwstenen door een gevarieerde set van netwerk producten /diensten en technisch advies te bieden aan business (product) Teams en Eindgebruikers. 

Omdat we hoge eisen stellen aan ons netwerk, zorg je samen met jouw collega's ervoor dat onze netwerkomgevingen altijd goed op orde zijn. Hierdoor houden we de continuïteit hoog, en security op het gewenste niveau. In jouw rol ligt de aandacht voornamelijk bij het bieden van netwerkperspectief bij projecten, variërend van maatwerk voor laboratoria, veilige oplossingen voor IT-infrastructuur, en de invulling van netwerktechnologie voor nieuwe gebouwen. 

Daarnaast werk je mee aan het verbeteren van de netwerkinfrastructuur. Dit beslaat mede het onderzoeken van nieuwe technieken, het ontwikkelen van nieuwe netwerkdiensten en het uitwerken van designs bij life cycle. Je ondersteunt het netwerkteam ook met implementatie en beheer, voornamelijk bij deze gebieden. Ook neem je verantwoordelijkheid in het opstellen van IT-procedures en bijbehorende documentatie.  

Jouw belangrijkste taken 

Als Networking Consultant/Engineer Analyseer je de requirements, bespreek je de oplossingsmogelijkheden met de interne klant en identificeer je extra verbeterpotentieel. Je stelt High-/Low-leveldesigns op, en checkt of deze voldoen aan de design principes & (security) Policy 's welke gelden binnen de Universiteit. Tevens stem je de gekozen oplossingsrichting af met andere Productteams binnen ons IT-landschap. Je vraagt de benodigde resources aan en je helpt bij het bouwen en implementeren van de oplossing.

Specificaties

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Functie-eisen

Wie ben jij? Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega met het volgende profiel: 
 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en bent CCNA of hoger gecertificeerd, met ten minste vijf jaar netwerk gerelateerde ervaring. 
 • Je spreekt en schrijft Engels en Nederlands op professioneel niveau. 
 • Je hebt kennis van en ervaring met beheer van glasvezelnetwerken, DNS/DHCP, ethernet/IP netwerken, dynamic routing (OSPF/BGP), multicast, NAT, IPSEC, VPN (S2S en remote access). 
 • Je hebt kennis van en ervaring met NGFW/IDS/IPS en netwerkbeveiliging. 
 • Kennis van onze platformen Fortinet (firewalls, VPN, Web Application Firewall en proxies) en Aruba AOS(-CX), Mobility en ClearPass is een pre. 
 • Kennis van Linux, APIs, scripting/programmeren is een pré. 
 • Je bent Communicatief en Analytisch sterk en bezit probleemoplossende en creatieve vaardigheden.  
 • Je bent een teamplayer, die graag samenwerkt met collega's en streeft altijd naar het beste resultaat. 
 • Je bent integer en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je hebt een dienstverlenende instelling, kunt snel schakelen en bent goed in plannen en organiseren. 
 • Beschikbaarheid om minimaal 4 dagen per week op campuslocatie te werken en bereid om stand-by diensten buiten kantoortijd te verrichten.

Arbeidsvoorwaarden

Een boeiende positie binnen een internationale en tegelijkertijd persoonlijke universiteit. Je zit midden tussen de studenten, op een groene campus op loopafstand van het centraal station. Naast mooie architectuur vind je er gevarieerde werkplekken en uitstekende sportfaciliteiten. Verder bieden we jou:  
 • Een maandsalaris van minimaal € 4.332 tot maximaal € 5.929 bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring (schaal 11 CAO Nederlandse Universiteiten);   
 • Naast vakantiegeld, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;  
 • Een gunstige regeling voor extra verlofdagen of een sabbatical;  
 • Een keuzemodel voor extra secundaire arbeidsvoorwaarden;  
 • Werktijden in overleg voor een optimale werk-privé balans;  
 • Ruimte voor jouw talent met doorgroeikansen en uitstekende ontwikkelmogelijkheden, zoals mentoring, workshops en coaching;  
 • Deels betaald ouderschapsverlof en een vergoeding voor reiskosten woon-werkverkeer, thuiswerken en internet;  
 • Een ruime werkgeversbijdrage aan de gunstige ABP-pensioenregeling;  

Hier ontdek je nog meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. Bouw verder aan je carrière bij de TU/e!

Additionele informatie

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen over de functie kan contact opgenomen worden met Competence Manager Ruud Vrijsen, (r.p.j.vrijsen@tue.nl), of de recruiter Andy Whittle (a.a.whittle@tue.nl).   

Voor vragen over het sollicitatieproces of de arbeidsvoorwaarden, neem contact op met HR Services, email HRServices.SupportUnits@tue.nl

Over de TU/e  

De TU/e Campus is een aantrekkelijke en levendige hotspot in Brainport Regio Eindhoven waar studenten, onderzoekers, ondernemers en high-tech bedrijven elkaar ontmoeten en samenwerken. De campus ligt midden in het centrum van de stad en is een open en toegankelijke community voor technologisch onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en kennisvalorisatie. Stap in de wereld van morgen en neem deel aan de ontwikkeling van vernieuwde technologieën en toepassingen die oplossingen bieden voor grote maatschappelijke vraagstukken. De TU/e Campus is dé plek 'Where innovation starts'.  
  
Sollicitatie  
 
Ben je geïnteresseerd? Via de solliciteer-knop ontvangen we graag je CV en brief met motivatie en omschrijving van je kwalificaties.  

De screening van kandidaten begint zodra de sollicitaties zijn ontvangen en gaat door totdat de vacature is ingevuld. Indien van toepassing, krijgen interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten. Een assessment behoort tot de mogelijkheden.  

We kijken uit naar je sollicitatie, en weet ons te vinden in het geval van vragen!

Specificaties

 • IT
 • Techniek
 • max. 38 uur per week
 • HBO
 • V81.7339

Werkgever

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Rondom 70, 5612 AP, Eindhoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 20 sep 2024 5:16 (Europe/Amsterdam).