Hartfunctielaborant

Hartfunctielaborant

Geplaatst Deadline Locatie
25 mrt vandaag Nijmegen

Functieomschrijving

Op onze polikliniek Cardiologie ben je als hartfunctielaborant echt een belangrijke schakel in het hele diagnoseproces en jouw inzichten worden door de artsen altijd zwaar gewogen. Wil jij als hartfunctielaborant werken op een academische afdeling met complexe aandoeningen en veel mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen? Dan maken we graag kennis met je!

De polikliniek Cardiologie van het Radboudumc is echt een bijzondere plek om als hartfunctielaborant te werken. Omdat we een academische afdeling zijn met hoogwaardige, specialistische kennis op ons vakgebied, heb je dagelijks te maken met zeldzame en vaak complexe aandoeningen waarvoor jij diepgaand functie- en beeldvormend onderzoek doet. Ziektebeelden die je in andere ziekenhuizen niet of nauwelijks tegenkomt, zijn bij ons meer regel dan uitzondering.

Je komt ook vrijwel dagelijks in aanraking met nieuwe ziektebeelden bij patiënten die voor onderzoek elders niet (meer) terecht kunnen. Dit stelt behoorlijke eisen aan je vermogen om je continu in nieuwe aandoeningen te verdiepen. Dit maakt je werk erg afwisselend, interessant en je blijft leren. Vanzelfsprekend helpen we je ook om je kennis op peil te houden. We zijn een echte opleidingsafdeling en we bieden je veel mogelijkheden om je in je vak te blijven ontwikkelen. Je staat bij ons nooit stil in je persoonlijke ontwikkeling!

Afhankelijk van de indicatie gaat het om de volgende taken:
 • Het maken van echocardiogrammen.
 • Het uitvoeren van fietsergometrisch onderzoek.
 • Het aansluiten van de apparatuur voor een 24-uurs-ECG of -bloeddrukregistratie.

Vaak zijn het zeer complexe echo’s, waar je ook extra tijd voor hebt en in sommige gevallen direct samenwerkt met de cardioloog. De lijnen met de cardiologen zijn bij ons dan ook erg kort. We werken als hartfunctielaboranten en specialisten intensief en op een prettige manier samen. Vaak bespreek je jouw bevindingen uit onderzoeken al direct met de cardioloog en krijg je onmiddellijk feedback. Zie je tijdens het onderzoek iets dat je niet vertrouwt of waarop naar jouw mening snel gehandeld moet worden? Dan is het bij ons vanzelfsprekend dat je hierover rechtstreeks afstemt met een dienstdoende cardioloog.

Daarnaast ben je op onze afdeling regelmatig betrokken bij wetenschappelijke studies en heb je een rol in het begeleiden van cardiologen in opleiding, stagiairs en studenten. Je draagt zo concreet bij aan de toekomst van je vakgebied. Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je vak en je helpt ook anderen om onmisbare kennis van je mooie werk als hartfunctielaborant op te doen.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je bent een gediplomeerd hartfunctielaborant met hbo-werk- en denkniveau en een afgeronde LOI-opleiding tot hartfunctielaborant. Vakinhoudelijk ben je sterk, maar je vindt het ook vanzelfsprekend dat je patiënten op een persoonlijke manier begeleidt. Je kunt je dan ook goed inleven in patiënten, makkelijk met veel verschillende mensen communiceren en je schakelt snel tussen wisselende situaties.

Daarbij werk je nauwkeurig, ga je altijd voor het beste resultaat en je denkt vooral in oplossingen. Bovendien vind je het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en kun je zowel goed zelfstandig als in een team werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Onze polikliniek kent regelmatige werktijden van 8.30-17.00 uur. De dagtaak bedraagt gemiddeld 36 uur per week. Minder uren werken is echter bespreekbaar.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris in schaal 8M tussen de € 3.401 en € 4.816 (fulltime). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en 47% tot 72% onregelmatigheidstoelage.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen. Ook inspirerend: via digitale learning spaces wissel je met collega’s kennis uit.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Zo krijg je 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum én hebben we een healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan. Maak je een ingrijpende gebeurtenis mee? Dan staan ons bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach voor je klaar.
 • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen (van ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’), activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Een goede collectieve pensioenregeling, met een vergoeding van 70% van je pensioenpremie.
 • Korting op je zorgverzekering én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Cardiologie van het Radboudumc wil behoren tot de toonaangevende academische cardiologenpraktijken. We willen op hoogstaand niveau zorg leveren binnen de ons toegewezen budgetten. Daar werken we elke dag aan.

De afdeling Cardiologie is een specialisme dat zich bezighoudt met onderzoek, onderwijs en behandeling van hart- en vaatziekten bij volwassenen. De afdeling heeft een zeer brede patiënten populatie. Denk hierbij aan patiënten met hartfalen, patiënten met aangeboren afwijkingen, patiënten met pulmonale hypertensie en patiënten met genetisch bepaalde (hart) afwijkingen.

De ambitie is neergelegd om daadwerkelijk invloed te hebben om de cardiologische zorg nog beter te maken. Onze visie staat voor: “Samen Beter maken, Beter worden, Beter blijven”. Dit doen we samen met de patiënt, samen binnen de afdeling Cardiologie, samen met andere afdelingen binnen het Hartvaatcentrum, met andere ziekenhuizen in de regio en onze verwijzend huisartsen. Wij bieden topzorg in de regio Oost-Nederland.

De polikliniek Cardiologie
Je werkt als hartfunctielaborant op de polikliniek en functieafdeling van de afdeling Cardiologie van het Radboudumc. Je komt te werken in een team van 10-12 hartfunctielaboranten. Dit in een leuk, divers en gemengd team waarin we op een persoonlijke manier en met aandacht voor elkaar samenwerken. We vinden het vanzelfsprekend dat we elkaar waar nodig helpen en ook buiten werktijd doen we regelmatig gezellige dingen samen.

Wat verder wel bijzonder is: een keer in de twee jaar organiseren we als team een interessant symposium voor hartfunctielaboranten, waarvoor we zelf ook de inhoud verzorgen. Een symposium dus vóór laboranten, dóór laboranten. Dit mag je gerust uniek noemen en het zegt veel over onze specialistische kennis en de manier waarop we als team in ons vak staan.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on health and healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Additionele informatie

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Mail dan met Frency Thijs, tactisch manager Polikliniek Cardiologie. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer direct’.

Specificaties

 • Paramedische patiëntenzorg; Patiëntenzorg: overig
 • Natuurwetenschappen; Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • €3401—€4816 per maand
 • HBO
 • 191852-P1475498-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboudumc). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Mail dan met Frency Thijs, tactisch manager Polikliniek Cardiologie. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer direct’.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Mail dan met Frency Thijs, tactisch manager Polikliniek Cardiologie. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer direct’.

Solliciteer uiterlijk op 26 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).