Medewerker Studentzaken

Medewerker Studentzaken

Geplaatst Deadline Locatie
25 mrt 7 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Houd je van afwisseling, ben je klantvriendelijk en heb je plezier in het werken met digitale administratieve systemen? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Voor het onderwijsbureau zijn wij op zoek naar een medewerker studentenzaken, die ons komt helpen bij het opstarten van nieuwe werkzaamheden. De faculteit voert per aankomend studiejaar een aanwezigheidsplicht in voor een deel van het onderwijs. Dit vraagt om administratieve ondersteuning, denk aan het afhandelen van vragen van docenten en studenten en het verwerken van de aanwezigheidsplicht in de onderwijsondersteunende systemen.
Je gaat daarnaast aan de slag met reeds bestaande activiteiten namelijk de ondersteuning van het scriptietraject en de tentamenorganisatie. Tevens verricht je allerlei hand-en-span-diensten die bijdragen aan een goede dienstverlening voor studenten en docenten.

Jouw taken
 • je beantwoordt de vragen van studenten en docenten over de aanwezigheidsplicht en houdt daar ook de administratie van bij
 • je beantwoordt de vragen van studenten en docenten over het administratieve systeem (OnStage) dat het scriptietraject ondersteunt
 • je ondersteunt de tentamenorganisatie en bent daarvoor op vrijdagen het aanspreekpunt
 • je geeft uitleg aan de docenten over de onderwijsondersteunende digitale systemen en de gebruikte ict-tools in het onderwijs
 • je werkt mee met alle andere voorkomende administratieve werkzaamheden

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • je hebt een HBO werk- en denkniveau
 • je bent een teamspeler die stressbestendig en dienstverlenend is
 • je beschikt over uitstekende communicatievaardigheden (in het Nederlands en het Engels) – je kunt ‘techniek’ uitleggen aan anderen
 • je hebt oog voor detail en een goed plannings- en organisatievermogen
 • je bent goed in het werken met (onderwijs)onderwijsondersteunde ICT-systemen, maar je hoeft geen IT-er te zijn
 • je bent beschikbaar op vrijdag.

Als universiteit streven we naar gelijke kansen voor iedereen, in het besef dat diversiteit vele vormen kent. Wij geloven dat diversiteit in al haar complexiteit van onschatbare waarde is voor de kwaliteit van ons onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening. We zijn altijd op zoek naar talent met diverse achtergronden en ervaringen. Dat betekent ook dat we ons inzetten voor het creëren van een inclusieve gemeenschap, zodat we diversiteit als meerwaarde kunnen benutten.

We beseffen dat elk individu een unieke set aan vaardigheden, expertise en denkwijze met zich meebrengt. We nodigen dan ook graag iedereen uit die zich herkent in het profiel om te solliciteren, zelfs als je niet aan alle eisen voldoet.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Bij de VU draag je bij aan onderwijs, onderzoek en dienstverlening voor een betere wereld. En daar mag wat tegenover staan. Daarom bieden wij jou:
 • Een salaris van minimaal € 2.693,00 (Schaal 7) en maximaal € 4.103,00 (Schaal 8) bruto per maand, bij een voltijds dienstverband. Dit is gebaseerd op het UFO-profiel Medewerker studentenzaken 2, Medewerker studentenzaken 3. Het precieze salaris hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Een functie voor minstens 0,8 fte. Je arbeidsovereenkomst duurt in eerste instantie 1 jaar. Daarna is er uitzicht op een vast contract.

Daarnaast bieden wij je aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen. Enkele voorbeelden:
 • Bij een voltijdse 38-urige werkweek hoort een vakantietegoed van 232 uur per jaar. Als je ervoor kiest om 40 uur te werken, beschik je op jaarbasis over 96 extra vakantie-uren. Bij een deeltijdaanstelling wordt dit naar rato berekend.
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken
 • korting op (en af en toe exclusieve toegang tot) theatervoorstellingen en cursussen van cultuurcentrum Griffioen
 • goede en voordelige sportfaciliteiten

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Het Onderwijsbureau
Het onderwijsbureau van de faculteit verzorgt de ondersteuning van het onderwijs ten behoeve van studenten en docenten. De medewerkers onderwijsadministratie maken deel uit van het Onderwijsbureau. Zij verzorgen de resultatenregistratie, het intekenen voor het onderwijs en ondersteunen de examenadministratie van de faculteit.

Welkom bij de faculteit der Rechtsgeleerdheid
Bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam leiden we criminologen en juristen op met een scherpe juridische blik én een sterke focus op de maatschappelijke relevantie van het recht. We verzorgen bacheloropleidingen op drie gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

In onderwijs en onderzoek benutten we de waarde van samenwerking en diversiteit. We stimuleren elkaar om vraagstukken vanuit verschillende perspectieven tegen het licht te houden, om kritisch te denken, een bredere blik te ontwikkelen, en samen tot creatieve juridische oplossingen te komen.

Kom je werken bij Rechtsgeleerdheid? Dan werk je in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega’s draag je in een prettige werksfeer en collegiale samenwerking bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. Je werkt samen met ruim 400 medewerkers voor 4.500 studenten.

Vrije Universiteit Amsterdam
De Vrije Universiteit Amsterdam staat voor waardengedreven onderwijs en onderzoek. Wij zijn vrije denkers met kennis van zaken en een open houding – a broader mind. Met een ondernemende aanpak en aandacht voor diversiteit, zingeving en medemenselijkheid werken wij aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. Door onze krachten te bundelen, over de grenzen van vakgebieden heen, werken we aan een betere wereld voor mens en planeet. Samen creëren we een veilig en respectvol werk- en studieklimaat, en een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek. Lees meer over onze gedragscode.

We zijn gevestigd op één fysieke campus, in het hart van de Amsterdamse Zuidas, met een uitstekende ligging en bereikbaarheid. Aan de VU werken ruim 5.500 medewerkers en volgen ruim 30.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Diversiteit
Diversiteit is een speerpunt van de VU. De VU wil toegankelijk en ontvankelijk zijn voor diversiteit in vakgebieden, culturen, ideeën, nationaliteiten, overtuigingen, voorkeuren en levensbeschouwingen. Vanuit vertrouwen, respect en interesse leiden verschillen hier tot nieuwe inzichten en innovatie, tot scherpte en helderheid, tot excellentie en een ruimer begrip.

Relatief veel van de studenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid zijn eerstegeneratiestudenten, vaak hebben zij een migratieachtergrond. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in al haar aspecten ons kan verrijken. Daar willen wij graag meer werk van maken. We streven er bijvoorbeeld naar om de samenstelling van onze staf meer te laten aansluiten bij onze studentenpopulatie. Heb je een niet-westerse migratieachtergrond? Dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Landbouw
 • €2693—€4103 per maand
 • HBO
 • 3904

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1077, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you