Economisch Onderzoeker

Economisch Onderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
25 mrt 8 apr Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb jij passie voor het doen van impactvol wetenschappelijk onderzoek naar duurzame en eerlijke voedselketens? Wil je goed gefundeerde beleidsaanbevelingen maken en praktische tools ontwikkelen om de transitie naar duurzamere en eerlijkere agri-food ketens te stimuleren? Dan is dit de perfecte kans voor jou om het verschil te maken!

Deze vacature valt binnen de expertisegroep “Duurzame ketens”. In totaal zijn er tien expertisegroepen binnen Wageningen Economic Research. De duurzame ketengroep, bestaande uit circa 28 enthousiaste professionals, zet zich in voor een duurzamere wereld door het uitvoeren van toegepast sociaal-economisch onderzoek en het geven van onafhankelijk advies gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

De groep is gespecialiseerd in economische sector en ketenstudies (monitoringsprojecten en concurrentie-en prijsvormingsanalyses), het in kaart brengen van duurzaamheidsprestaties van sectoren en bedrijven en het adviseren van overheden en bedrijven omtrent het reduceren van de sociale en milieu footprints. Voor elke onderzoeksopdracht wordt het best passende team bij elkaar gezocht op basis van de vereiste expertise en vaardigheden. Daarbij werken wij vaak samen met andere onderdelen van Wageningen University & Research en andere kennispartners.

Als onderzoeker werk je in wisselende interdisciplinaire teams aan onderzoeksprojecten op het gebied van duurzame voedselketens. Je weet de resultaten goed om te zetten in bruikbare en onafhankelijk adviezen en je presenteert de onderzoeksresultaten op heldere en beknopte wijze aan onze klanten. Tevens ben je een sparring partner voor onze klanten en bent in staat hun kennisvragen te vertalen in heldere project- en onderzoeksvoorstellen. Daarnaast leidt je kleine en middelgrote projecten

Voorbeelden van uitdagingen waar je aan kunt gaan werken zijn:
  • de ontwikkeling van methoden en instrumenten om externe factoren in voedselketens te monetariseren en internaliseren;
  • onderzoek naar prijsvorming in agrarische ketens en eventuele belemmeringen in de omschakeling naar een duurzamer voedselsysteem;
  • ontwikkelen van een interactief dashboard voor supermarkten om ze te stimuleren de juiste duurzame keuzes te maken.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • MSC in agrarische economie, algemene economie, ontwikkelingseconomie;
  • uitstekende kwantitatieve en kwalitatieve analytische vaardigheden;
  • minimaal 5 jaar werkervaring in (toegepast) onderzoek;
  • ervaring met het leiden en verwerven van projecten bij opdrachtgevers uit de publieke en private sector;
  • een betrokken persoonlijkheid die graag in een team werkt, een klant- en resultaatgerichte houding heeft met goede presentatievaardigheden en in staat is om onder druk te presteren;
  • uitstekende communicatievaardigheden in Nederlands en Engels, zowel schriftelijk als mondeling;
  • ervaring met Microsofttools, zoals PowerPoint, Excel, Power BI;
  • een goed begrip van agrofood- of andere soorten toeleveringsketens is een sterke pre.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
  • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • de mogelijkheid om door meer te werken extra compensatie uren op te bouwen;
  • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
  • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van maximaal € €5.737 bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 11). Een contract voor 0,8 FTE is bespreekbaar.
Je ontvangt een jaarcontract, welke bij wederzijds enthousiasme omgezet zal worden naar een contract voor onbepaalde tijd.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.600 medewerkers (6.700 fte) en 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Economie
  • max. 36 uur per week
  • €3693—€5737 per maand
  • Universitair
  • P1475685-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you