Junior onderzoeker slachtofferschap online fraude

Junior onderzoeker slachtofferschap online fraude

Geplaatst Deadline Locatie
25 mrt 14 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

NSCR zoekt junior onderzoeker slachtofferschap online fraude

Vanuit de onderzoekgroep ‘Slachtofferschap’ zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior onderzoeker op een onderzoeksproject naar gevolgen en behoeften na slachtofferschap van online fraude. Ben jij geïnteresseerd in het doen van onderzoek naar slachtoffers van cybercriminaliteit en heb je ervaring met het uitvoeren van kwalitatief onderzoek? Dan ben jij wellicht de kandidaat die wij zoeken.

Functie-inhoud

Onze huidige samenleving is in hoge mate gedigitaliseerd. Criminelen blijven niet achter en maken gebruik van de mogelijkheden die technologie biedt om slachtoffers te maken. We zien dan ook een toename in online criminaliteit en dus slachtofferschap. Een aanzienlijk aandeel van deze online criminaliteit valt onder de financieel-economische delicten, ofwel online fraude delicten. Voorbeelden hiervan zijn phishing, identiteitsfraude, WhatsApp-fraude, koop- en verkoopfraude, virtuele diefstal, voorschot fraude, heling, CEO fraude en romance scams. Wanneer gekeken wordt naar de gevolgen van dergelijke delicten ligt de focus vanzelfsprekend eerst op de financiële situatie, maar er blijkt ook emotionele schade te zijn. Het doel van het onderzoek is beter zicht krijgen op de verschillende gevolgen en behoeften van slachtoffers van online fraude die zij ervaren in de periode na het slachtofferschap. Het in kaart brengen van deze gevolgen en behoeften kan fungeren als basis voor het evalueren van bestaande interventies en het ontwikkelen van nieuwe effectieve – werkzame- interventies.

De junior onderzoeker zal meewerken binnen het bovenstaande onderzoek gefinancierd door Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving (SASS). De werkzaamheden bestaan uit het opzetten en uitvoeren van een literatuuronderzoek en het interviewen van slachtoffers via een narratieve methodiek. De aanstelling start bij voorkeur per 1 juni 2024 en zal voor twee jaar zijn.

Specificaties

Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR)

Functie-eisen

 • In het bezit van een afgeronde Master in een voor het onderzoek relevante richting, bijvoorbeeld in de criminologie, psychologie of sociologie.
 • Aantoonbare kennis van kwalitatieve onderzoeksmethoden.
 • Goede academische en analytische vaardigheden
 • Goede sociale vaardigheden en het vermogen tot samenwerken.
 • Affiniteit met onderzoek naar slachtofferschap of cybercriminaliteit is pré.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 24 maanden.

 • Een dienstverband van 24 maanden voor 32 uur per week.
 • Een salaris vanaf € 3241,- bruto per maand, bij een volledige werkweek (schaal 10 CAO-OI).
 • Een uitgebreid pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 8% vakantiegeld, 8,33% eindejaarsuitkering, goede pensioenregeling en ruim 8 weken vakantieverlof per jaar op basis van een fulltime aanstelling. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.
 • Uitgebreide kennismaking met het wetenschappelijke werkveld middels lezingen, contact met andere onderzoekers en congressen.
 • Het overleggen van een VOG-verklaring maakt onderdeel uit van de procedure.

Werkgever

NSCR

Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) is een nationaal onderzoeksinstituut dat zich toelegt op fundamenteel wetenschappelijk onderzoek op het gebied van criminaliteit en rechtshandhaving. Het maakt deel uit van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het NSCR is in Amsterdam gehuisvest aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Recht; Gedrag en maatschappij
 • max. 32 uur per week
 • max. €3241 per maand
 • Universitair

Werkgever

Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1077, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you