Digitaal archivaris - IISG - Amsterdam

Digitaal archivaris - IISG - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
26 mrt 21 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het IISG verzamelt, beheert en ontsluit een unieke collectie archieven van sociale bewegingen wereldwijd. Om de digitale archieven voor de lange termijn toegankelijk te houden beschikt het IISG over een gecertificeerd e-depot. Wil jij bijdragen aan de ...

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

In deze functie zorg je voor het ingesteren, ontsluiten en beheren van de digitale collecties, zowel digital born als gedigitaliseerd. Concreet houdt dit in dat je werkt met digitale de systemen waarmee het IISG digitale collecties verwerkt. Denk daarbij o.a. aan collectieregistratie-, workflow en preserveringssoftware. Je draagt tevens bij aan het verbeteren van de genoemde systemen en werkprocessen die hiermee verbonden zijn. Je zet je kennis ook in om bij te dragen aan oplossingen voor het in beheer nemen en beschikbaarstellen van digitale collecties. Je deelt je kennis met collega's en groepen waar het IISG mee samenwerkt.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken op de afdeling Registratie, die analoge en digitale collecties en datasets ordent, beschrijft en verwerkt op het gebied van sociaaleconomische geschiedenis. Die afdeling maakt deel uit van de grotere afdeling Data en Collecties, waar ook Collectievorming, Data en Verrijking, en Publieksdiensten deel van uitmaken. Binnen Data en Collecties gaat in toenemende mate samengewerkt worden in teams om de werkprocessen beter op elkaar te laten aansluiten.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Wat vragen we?

Je beschikt over een HBO opleiding als archivaris/informatieprofessional of vergelijkbare opleiding en je hebt (praktijk)ervaring met (digitale) archivering en/of recordsmanagement. Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het vakgebied. Je bent praktisch ingesteld en je hebt een hands-on mentaliteit. Je kunt ook goed plannen, organiseren en samenwerken. Beheersing van Nederlands en/of Engels in woord en geschrift is vereiste. Je beschikt over uitstekende digitale vaardigheden. Het is daarbij een pré als je ervaring hebt met command line tools, scripting en specifieke digitale preserveringstools.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €3.072,- en maximaal €4.103,- bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 8 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW). Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP. De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden. Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Het aanvragen van een VOG kan onderdeel uitmaken van de indiensttredingsprocedure.

Werkgever

IISG

Over het IISG
Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 32 uur per week
  • €3072—€4103 per maand
  • HBO
  • 2067

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cruquiusweg 31, 1019AT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you