Facultair coördinator Digitaal Toetsen

Facultair coördinator Digitaal Toetsen

Geplaatst Deadline Locatie
26 mrt 17 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb jij een hart voor IT en onderwijs? Wil jij een bijdrage leveren aan het verbeteren van het digitaal toetsen bij een maatschappelijk relevante organisatie, door middel van de inzet van innovatieve digitale middelen? Dan is dit de baan voor jou. Wij zoeken een facultair coördinator Digitaal Toetsen.

Als facultair coördinator Digitaal Toetsen maak je onderdeel uit van het Teaching Information Point, een enthousiast team dat zorg draagt voor brede ondersteuning bij het vormgeven, inrichten en verbeteren van het (blended) onderwijs van de faculteit. In deze functie houd je je met name bezig met het coördineren van alle digitale tentamens. Verder onderhoud je contact met een grote groep collega’s, variërend van docenten, tot managementassistenten, collega’s van roostering en van de centrale toetsorganisatie. Bovendien zit de universiteit momenteel in een overgangsfase naar een nieuwe toetsapplicatie, een ontwikkeling die jij samen met de teamleider begeleidt. Naast het coördineren van deze werkzaamheden ben je betrokken bij een aantal andere thema’s, zoals inzet van verschillende tools in het onderwijs.

Een greep uit de verantwoordelijkheden:
 • Je bewaakt en handelt eerstelijns meldingen af, autoriseert gebruikers en bent verantwoordelijk voor de datakwaliteit van de toetsapplicaties Cirrus en Ans.
 • Je coördineert de digitale toetsafnames in afstemming met de interne onderwijslogistieke diensten, docenten, en de centrale toetsorganisatie (EPAC).
 • Je fungeert als een vraagbaak voor docenten en collega’s binnen en buiten de faculteit met betrekking tot digitaal toetsen.
 • Je inventariseert de behoeften bij docenten binnen de faculteit en stemt deze af met de centrale toetsorganisatie.
 • Je professionaliseert docenten en medewerkers op het gebied van digitale toetsing door het geven van demonstraties en trainingen. Je gebruikt daarbij actuele (evidence informed) inzichten vanuit de toetstheorie.
 • Je hebt een aanjagende rol richting docenten en werkt daarmee samen met de ICTiO-Commissie. Je adviseert de vaksecties binnen de faculteit op het gebied van (digitale) toetsing en brengt hen op de hoogte van de laatste inzichten.
 • Je zorgt samen met jouw collega’s van het TIP en de ICTiO-Commissie voor een goede mix aan leeractiviteiten binnen Brightspace, kennisclips/weblectures en digitale toetsing, ter bevordering van kwalitatief hoogstaand onderwijs.
 • Je draagt zorg voor een succesvolle implementatie van de toetsapplicatie ANS en uitfasering van Cirrus binnen de faculteit voor komend studiejaar. Je werkt hierbij samen met de centrale toetsorganisatie waarbij je de belangen van de faculteit behartigt.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding.
 • Je hebt ruime kennis van de mogelijkheden van ICT in het Onderwijs. Ervaring met digitaal toetsen is een pre.
 • Je bent bekend met de belangrijkste onderwijskundige inzichten en je bekijkt en beoordeelt nieuwe ICT-toepassingen vanuit een didactische bril met als doel de onderwijs- en toetskwaliteit te verbeteren.
 • Je bent leergierig en wilt je blijven ontwikkelen in het vakgebied digitaal toetsen.
 • Je bent een netwerker die contacten legt en onderhoudt met collega's binnen en buiten de faculteit ten behoeve van de doorontwikkeling en verbetering van het digitaal toetsen.
 • Je kunt je diplomatiek opstellen en bent in staat om de belangen van de faculteit te behartigen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het adviseren van gebruikers.
 • Je bent stressbestendig, beschikt over goede organisatorische kwaliteiten en bent in staat de implementatie van de toetsapplicatie ANS succesvol door te voeren.
 • Je bent in staat om aan te sluiten bij het kennisniveau van de medewerkers en weet ook collega's met minder affiniteit met 'ICT in het Onderwijs' basiskennis bij te brengen en enthousiast te maken over de mogelijkheden om het onderwijs te verrijken met ICT.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast contract.

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een vast contract.
 • Je salaris binnen salarisschaal 9 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek. Aanloopschaal 8 kan van toepassing zijn.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Work and science require good employment practices. This is reflected in Radboud University's primary and secondary employment conditions. You can make arrangements for the best possible work-life balance with flexible working hours, various leave arrangements and working from home. You are also able to compose part of your employment conditions yourself, for example, exchange income for extra leave days and receive a reimbursement for your sports subscription. And of course, we offer a good pension plan. You are given plenty of room and responsibility to develop your talents and realise your ambitions. Therefore, we provide various training and development schemes.

Afdeling

Het team Teaching Information Point (TIP) maakt deel uit van het Bureau Onderwijs en Studentzaken (BOS), en is verantwoordelijk voor de ondersteuning van docenten bij het vormgeven, inrichten en verbeteren van hun (blended) onderwijs. Binnen de Faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgen de docenten onderwijs voor ongeveer 3250 studenten binnen de verschillende aandachtsgebieden van de studie Rechten. Het BOS draagt zorgt voor de studentadministratie, inschrijving, (tentamen)roostering, ondersteuning examencommissies, informatievoorziening aan studenten, ICTiO-Commissie, studieadvies, internationalisering en beleidsvorming en het mede voorbereiden van onderwijsvisitaties.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Recht
 • HBO
 • 22.002.24

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you