Centrale Studentassessor

Centrale Studentassessor

Geplaatst Deadline Locatie
27 mrt 26 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam zoekt een studentassessor voor het academisch jaar 2024-2025

Wat ga je doen?
Als studentassessor woon je de CvB-vergaderingen bij en neem je in het CvB deel aan de beraadslaging over het te voeren beleid. De focus ligt daarbij op onderwijs- en student gerelateerde onderwerpen. Binnen het CvB belicht je de voorgelegde besluiten en adviseer je het CvB vanuit jouw perspectief als student. Dit zorgt ervoor dat in een vroegtijdig stadium rekening wordt gehouden met een onderwijs- en studentenperspectief. Verder houd je nauw contact met studenten binnen en buiten de medezeggenschap. Je onderhoudt een goede werkrelatie met de Centrale Studentenraad. Je bent aanwezig bij vergaderingen van de CSR en de Gezamenlijke Vergadering en blijft zo goed aangesloten bij belangen en meningen van de medezeggenschap. De assessor heeft geen rol in formele (mede)zeggenschap en heeft dus geen advies- of instemmingsrecht. Je informeert de Centrale Studentenraad en het College van Bestuur wederkerig.

Je neemt verder deel aan vergaderingen van de Universitaire Commissie Onderwijs, het CBO (het overleg van CvB en decanen), het overleg met de Raad van Toezicht en het Universiteitsforum om te adviseren over het (onderwijs)beleid.

Wat zijn je verantwoordelijkheden?
 • Een studentenstem laten horen in CvB;
 • voeling houden met een diverse vertegenwoordiging van de studentengemeenschap;
 • overleg met andere vertegenwoordigende studentorganen (studentenvakbonden, studieverenigingen)
 • overleggen met andere relevante organisaties;
 • contact onderhouden met de facultaire student assessoren.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

 • Je staat ingeschreven als student aan de UvA;
 • In het collegejaar 2024-2025 ben je geen actief lid van een studentenbestuur, bestuur studentenvakbond of medezeggenschapsraad.

Je bent de ideale kandidaat als je de volgende kennis, ervaring en eigenschappen hebt:
Passieve en actieve kennis van de Nederlandse en Engelse taal en grondige kennis van en een brede blik op de UvA. Daarnaast heb je bij voorkeur medezeggenschapservaring en/of bestuurservaring op een ander terrein. Je beschikt over goede communicatievaardigheden en je kunt snel complexe materie doorgronden. Je hebt kennis van grote, actuele dossiers van de universiteit. Je bent goed in plannen en hebt een grote mate van zelfstandigheid.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een 32-urige werkweek. Daarnaast ben je in de gelegenheid de belangen van studenten van de UvA te vertegenwoordigen en doet bestuurservaring op het hoogste niveau op. Ook krijg je een vergoeding die passend is bij de verantwoordelijkheden die je krijgt. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing. Het salaris bedraagt minimaal € 2.618 en maximaal € 2.846 (schaal SA CAO Nederlandse Universiteiten) bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur) en afhankelijk van in welk studiejaar je zit. De startdatum is 1 september 2024.

Werkgever

Bestuur en Bestuursstaf UvA

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 43.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Over de studentenmedezeggenschap aan de UvA
De studentenraad is het democratisch gekozen inspraakorgaan voor studenten. De studentenraden behartigen de belangen van studenten. In totaal zijn er acht studentenraden: zeven facultaire en één centrale studentenraad. De Centrale Studentenraad (CSR) is het centrale medezeggenschapsorgaan voor studenten en heeft inspraak op o.a. regelingen voor studenten en de begroting, huisvestingsplannen en de bevordering van de goede gang van zaken binnen de universiteit in het algemeen.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

 • Onderwijs
 • max. 38 uur per week
 • €2618—€2846 per maand
 • Universitair
 • 12814

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you