Onderwijs-/onderzoeksmedewerker landelijke programma’s Educatie

Onderwijs-/onderzoeksmedewerker landelijke programma’s Educatie

Geplaatst Deadline Locatie
1 apr 11 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij een veelzijdige en afwisselende baan en ben je communicatief en organisatorisch sterk? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving

Ben jij een goede organisator en heb je affiniteit met de onderwijswereld? Is het ondersteunen van uiteenlopende activiteiten en bedenken en uitvoeren van procedures je op het lijf geschreven en toon je daarin een proactieve houding? Dan is deze vacature misschien iets voor jou!

Wat ga je doen?
Als onderwijs-/onderzoeksmedewerker in de organisatie van de landelijke programma’s zorg je er niet alleen voor dat de administratieve processen van het programma probleemloos verlopen, maar ben je ook verantwoordelijk voor een goede communicatie met de deelnemers (o.a. docenten en promovendi/studenten), planning en uitvoering van de activiteiten, mailboxbeheer, ondersteuning bij overleg, websitebeheer en archivering.

De Universiteit Utrecht is penvoerder van een aantal programma’s onder het label Duurzame Geesteswetenschappen, waarmee de faculteiten Letteren/Geesteswetenschappen landelijke samenwerking in onderwijs en onderzoek structureel bevorderen. Deze programma’s hebben een sterke band met de academische lerarenopleidingen en bevorderen de samenwerking binnen het hoger en voortgezet onderwijs op het terrein van Educatie Geesteswetenschappen in brede zin. Het gaat om de programma’s: Vakdidactiek Geesteswetenschappen, Masterlanguage, Alfa4all, en activiteiten van het Nationaal Platform voor de Talen.

Voor de ondersteuning van met name Vakdidactiek GW zoekt de faculteit Geesteswetenschappen een onderwijs-/onderzoeksmedewerker. De komende periode wordt de samenwerking en inrichting van dit team verder vormgegeven. Dat kan in de toekomst een wat andere invulling van taken voor deze functie tot gevolg hebben, uiteraard altijd in overleg.

Je taken bestaan onder andere uit:
 • organiseren van scholingsbijeenkomsten en kleinschalige evenementen (30-50 deelnemers): planning, organisatie, roostering, catering, begeleiding bij bijeenkomst zelf, overleg notuleren, programma redigeren, deelnemers & workshopbegeleiders informeren, evaluaties uitzetten en verwerken;
 • websitebeheer: nieuws en agenda bijhouden, bijhouden informatie en profielen betrokkenen, nieuwe pagina’s voorbereiden, meedenken over de vormgeving en inrichting, contact houden met de webbouwer;
 • ondersteunen selectieprocedures Dudoc-Alfa en Postdoc VO GW: informatie publiceren en verspreiden, formulieren aanmaken en verwerken, overleg plannen en notuleren, organiseren selectiegesprekken, formulieren en communicatie archiveren;
 • secretariële werkzaamheden zoals mailboxbeheer, mailings, agendabeheer, afspraken en overleg plannen en notuleren;
 • documentenbeheer: vergader- en beleidstukken archiveren; mailinglijsten bijhouden; beheren en archiveren van (beleids)documenten en draaiboeken;
 • (jaar)planning maken; taken en werkprocessen noteren en voortgang bewaken;
 • ondersteunen meesterschapsteams: overleg notuleren, webmasters ondersteunen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je bent een flexibele en veelzijdige ondersteuner die niet alleen communicatief sterk is maar ook een sterk organisatorisch inzicht heeft. Je houdt graag het overzicht en vindt het leuk om met veel mensen contact te onderhouden. Je bent flexibel als dat nodig is, maar ook een pietje precies. Je vindt het leuk om te structureren, processen te bewaken en verbeteren, maar ook om een overleg te notuleren of de praktische zaken te regelen voor een bijeenkomst. Je werkt graag samen, maar kunt ook zelfstandig opereren. Bij voorkeur heb je affiniteit met de onderwijswereld.

Verder is het een pre als je ervaring hebt met:
 • een CMS (zoals WordPress);
 • het organiseren van kleinschalige evenementen;
 • Microsoft Outlook.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
 • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een werkweek van 32 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.072,- tot maximaal € 4.103,- bij een fulltime dienstverband (schaal 8 van de cao Nederlandse Universiteiten);
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 1.100 medewerkers en 7.000 studenten verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega's en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

Ons team Educatie Geesteswetenschappen bestaat uit een aantal enthousiaste, hardwerkende medewerkers die verschillende lokale en landelijke programma’s ondersteunen. Wij bieden je zeer afwisselend werk met veel ruimte voor eigen initiatief. Het team staat regelmatig voor uitdagingen; in de wereld van Educatie en in de samenwerking met onderwijspartners in het voortgezet en hoger onderwijs is er altijd sprake van ontwikkeling. Als een dynamische omgeving je aantrekt, zul je je zeker thuis voelen in het team.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 32 uur per week
 • €3072—€4103 per maand
 • HBO
 • 3773

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drift 10, 3512BS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you