Competence Manager/ Chapter Lead (0,8-1,0 fte)

Competence Manager/ Chapter Lead (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
2 apr 26 apr Eindhoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Word jij gelukkig van mensen in hun kracht zetten en continue te laten leren? Heb jij ervaring als leider en in het verder ontwikkelen van professionals en teams? Lees dan verder en word onderdeel van onze dienst Library and Information Services (LIS) binnen de Technische Universiteit Eindhoven.

Functieomschrijving

Als Competence Manager speel je een cruciale rol in het leiden en faciliteren van de teams binnen één of meerdere product area's. Jouw leiderschapsvaardigheden zijn van essentieel belang om de verschillende product teams te laten ontwikkelen op zelfsturing en een agile mindset. Jouw focus, samen met je collega Competence Managers, ligt op de 'people side' van LIS en je werkt nauw samen met de Product Area Leads, die verantwoordelijk zijn voor de inhoud en verdere ontwikkeling van onze producten en diensten. Samen zorgen jullie ervoor dat de teams elke dag de grootste impact kunnen maken op de bedrijfsvoering van de universiteit. 

Vanuit Competence Management hebben we de volgende missie: "Als Competence Managers, geloven we in de kennis en kunde van onze mensen. Onze rol is een omgeving te creëren waarin teams optimaal kunnen presteren om zo onze gezamenlijke doelen te behalen. Samen zorgen we ervoor dat LIS een betrouwbare partner voor de TU/e is en blijft." 

De volgende aandachtsgebieden behoren tot jouw rol: 
  • Als Competence manager heb je HR- eindverantwoordelijk voor ongeveer 55 TU/e-professionals. Jouw rol als Competence Manager omvat een breed scala aan werkzaamheden, waaronder het bouwen aan 'een toolbox vol mensgerichte instrumenten en processen die aansluiten bij de Agile-principes'. Tevens vervul je een actieve rol tijdens verzuimcasuïstiek of specifieke HR vraagstukken vanuit medewerkers. Tot slot, ben je ook nauw betrokken bij het werven van nieuwe medewerkers en het faciliteren van interne mobiliteit. Kortom, als Competence Manager combineer je strategisch denken met praktische uitvoering om een positieve impact te maken op de mensen van LIS. 
  • In samenspraak met de Product Area Lead en product teams stem je af in hoeverre zij zelf-organiserend zijn en waar zij begeleiding en coaching nodig hebben, om zichzelf hierin verder te ontwikkelen. 
  • Je identificeert de huidige en toekomstige behoeften als het gaat om de bezetting en de benodigde kennis, vaardigheden en ervaring van professionals maar ook over het toekomstbestendig maken van de product area's. Je initieert/ faciliteert gestructureerde competentie- en kennisontwikkeling op individueel en teamniveau. Dit omvat training, coaching en on-the-job ontwikkeling om de teams te versterken en hun impact te vergroten. 
  • Samen met jouw directe collega Competence Managers, bepaal je de algehele competentiebehoeften. Op tactisch- en strategisch niveau vertaal je de volledige LIS-strategie naar een duurzame inzet van mensen (competenties) binnen de organisatie.  
  • Als ambassadeur van de Agile principes en als lid van het Managementteam stimuleer je de voortdurende ontwikkeling bij medewerkers en Product Teams. Je handelt vanuit een Agile leadershipsgedachte en dient als voorbeeld voor de organisatie. 
  • Hier vind je meer informatie over de TU/e en de Dienst LIS

Specificaties

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Functie-eisen

  • Je hebt een bachelor- of masterdiploma, gecombineerd met relevante werkervaring als leider en coach. Bij voorkeur heb je deze ervaring opgedaan binnen een grotere IT en agile ingerichte werkomgeving.  
  • Je toont senior agile leiderschap, je weet hoe je als rolmodel moet fungeren en je hebt het vermogen om constructief te communiceren met een breed scala aan stakeholders op verschillende niveaus in de organisatie.  
  • Je hebt bewezen ervaring in het coachen, begeleiden en creëren van succesvol renderende teams binnen een veranderende omgeving.  
  • Je bent een zelfstarter, klantgericht en verbinder en hebt het vermogen bruggen te bouwen in een product georiënteerde organisatie die volop in ontwikkeling is.  
  • Je weet de balans te vinden tussen enerzijds het aanbrengen van structuur en visie in complexe omgevingen en anderzijds deze ook te vertalen naar een pragmatische uitvoering.  
  • Je bent een verbinder, je vindt gemakkelijk je weg door een organisatie en je weet verbinding te creëren tussen organisatie brede ambities en ieders persoonlijke bijdrage. 
  • Je brengt sterke overtuigende communicatieve vaardigheden, zowel in woord en geschrift, in het Nederlands en Engels. 

Arbeidsvoorwaarden

Een boeiende positie binnen een internationale en tegelijkertijd persoonlijke universiteit. Je zit midden tussen de studenten, op een groene campus op loopafstand van het centraal station. Naast mooie architectuur, vind je er gevarieerde werkplekken en uitstekende sportfaciliteiten. Daarnaast bieden we jou: 
  • Een maandsalaris van minimaal €5.247,- tot maximaal €6.737,- bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring (schaal 12 CAO Nederlandse Universiteiten). 
  • We hebben aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 41 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek, 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, een ruime werkgeversbijdrage aan de ABP-pensioenregeling, een keuzemodel arbeidsvoorwaarden, betaald ouderschapsverlof, kinderopvang op de campus. 
  • Een keuzemodel voor extra secundaire arbeidsvoorwaarden. 
  • Werktijden in overleg voor een optimale werk-privé balans, waarbij het zwaartepunt van je werkzaamheden on campus zullen zijn. 
  • Ruimte voor jouw talent met doorgroeikansen en uitstekende ontwikkelmogelijkheden, zoals mentoring, workshops en coaching. 
  • Deels betaald ouderschapsverlof en een vergoeding voor reiskosten woon-werkverkeer, thuiswerken en internet. 
  • Bij de start betreft het een tijdelijk contract voor de periode van één jaar, met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.  
  • Hier ontdek je nog meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. Bouw verder aan je carrière bij de TU/e! 

Specificaties

  • HRM; IT
  • max. 38 uur per week
  • V81.7368

Werkgever

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Rondom 70, 5612 AP, Eindhoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you