Data Engineer

Data Engineer

Geplaatst Deadline Locatie
2 apr 24 apr Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Breng je passie voor data tot leven Ontwerp, ontwikkel en optimaliseer data-infrastructuren voor de Erasmus Universiteit Rotterdam!

Functieomschrijving

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een state-of-the-art data architectuur (Snowflake, Azure, Matilion en Power BI) aan het uitrollen waarmee data snel en gemakkelijk toegankelijk is. De mogelijkheden van deze centrale data zijn vrijwel eindeloos en helpen de adoptie van data in de dagelijkse werkzaamheden binnen de organisatie verder te versnellen. Voor de afdeling Data Competence Hub (DCH) zijn wij dan ook op zoek naar een Data Engineer die het team komt versterken.

Het is de missie van de DCH om geïnformeerde besluitvorming mogelijk te maken en de EUR in staat te stellen een datagedreven cultuur te omarmen. Door de datamiddelen van de EUR toegankelijker te maken, op maat gemaakte dataoplossingen te bouwen voor onze stakeholders, data te analyseren, strategische inzichten te delen en onze kennis te delen via trainingen en workshops bevorderen we een ecosysteem dat data inzet voor innovatie en succes.

Functie-omschrijving
Als Data Engineer ontsluit en meng je bronnen tot datasets, waarmee jij en je team van data experts toekomstgerichte inzichten kunnen ontwikkelen. Met jouw data engineering skills automatiseer je processen en help je mee aan het creëren van een data gedreven omgeving.

In jouw rol als Data Engineer sta je veel in contact met de faculteiten, Professional Services en de Algemene Bestuursdienst. Het is dan ook aan jou om hen mee te nemen in de mogelijkheden die data biedt. Dit doe je onder andere door het stimuleren van zelfservice BI, zodat steeds meer collega’s dashboards en analyses creëren op basis van jouw datasets.

De datesets en dataproducten die worden ontwikkeld bij de DCH hebben betrekking op belangrijke domeinen binnen de universiteit, namelijk onderwijs, onderzoek, bedrijfsvoering en strategie.

Jouw werkzaamheden:
 • Faciliteer organisatieonderdelen om datavolwassen te worden;
 • Inventariseert de datasetbehoeften van data-analisten en data scientist;
 • Onderzoekt welke informatiebehoeften organisatiebreed kunnen worden ingevuld en stelt hiervoor samen met de organisatie de vereisten (requirements) op;
 • Verbind nieuwe bronnen met het datawarehouse, van API’s tot on-premise systemen;
 • Gebruik API’s vaardig om repeterend werk te automatiseren;
 • Houd overzicht in een complexe omgeving en behoud tevredenheid van verschillende stakeholders.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring als Data Engineer of vergelijkbaar
 • Je bent bedreven in de best practices van ETL
 • Ervaring met API’s, SQL, Python
 • Bij voorkeur ervaring met Matillion en Snowflake of equivalent (low code)
 • Data science skills en kennis van Power BI zijn een pré.
 • Organisatiesensitief, servicegericht, communicatief sterk, ondernemend en gericht op samenwerking
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (C1 Common European Framework)

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is in overleg nader te bepalen. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 4.332 en € 5.929 bruto per maand (Schaal Schaal 11), conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Algemene Bestuursdienst (ABD). De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van een jaar en kan bij goede prestaties en onveranderde organisatieomstandigheden omgezet worden in een vaste aanstelling.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het tijdig tot besluitvorming voorleggen van dit beleid, zorgt er (mede) voor dat het beleid wordt uitgevoerd en voert continue monitoring en evaluatie uit met het oog op verbeteringen.

De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken Corporate Planning & Control, Bestuurlijke Zaken, Juridische Zaken en Strategy Office. Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Afdeling

De afdeling Corporate Planning & Control (CPC) helpt de EUR mee op koers houden. Dat doet de afdeling door het volgen van relevante ontwikkelingen binnen en buiten de universiteit. Op basis van data en de dialoog adviseert de afdeling over de mogelijke gevolgen van deze ontwikkelingen voor de financiële gezondheid en strategische doelstellingen van de EUR. Het DCH valt binnen de afdeling CPC.
Vanuit CPC wordt actief samengewerkt met de decentraal werkende controllers en analisten in de faculteiten.

Afdeling
Als Data engineer werk je in een team van 7 medewerkers, bestaande uit data engineers, data scientists en data analisten. Je werkt voor zowel interne als externe klanten. De interne klanten van DCH zijn de individuele faculteiten, de bedrijfsvoeringafdelingen en de bestuursdiensten, zoals het College van Bestuur. De externe klanten van DCH zijn onder meer het Ministerie van OCW en de Universiteiten van Nederland (UNL; brancheorganisatie universiteiten).

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • 32—40 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • HBO+
 • 3932

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you