Teamleider Vastgoed

Teamleider Vastgoed

Geplaatst Deadline Locatie
2 apr 21 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Zit vastgoed in jouw DNA? En wil je voor een organisatie werken met een maatschappelijke impact? Lees verder, dit is de vacature die jij zoekt.

Om te beginnen: De UvA heeft een unieke en diverse vastgoedportefeuille met 3 verschillende campuslocaties: het Universiteitskwartier en Roeterseilandcampus in de binnenstad en Amsterdam Science Park aan de rand van Amsterdam.

De stafafdeling Financiën, Planning & Control draagt zorg voor het financieel beleid, adviseert het College van Bestuur en vormt het financieel geweten van de Universiteit. Voor één van de teams van de afdeling, het team Vastgoed, zoeken wij een teamleider.

Dit centrale team zet zich in voor passende en duurzame huisvesting voor onderwijs, onderzoek en valorisatie. Jullie adviseren in strategische keuzes, ontwikkelen huisvestingsbeleid, monitoren bouw- en onderhoudsprojecten en werken samen met faculteiten en diensten aan complexe vraagstukken. Dit team opereert vanuit de eigenaarsrol en creëert uitgangspunten en randvoorwaarden voor projecten. Dit doen wij samen met gebruikers, interne beheerders en ontwikkelaars voor inspirerende werkomgevingen voor onderwijs, onderzoek en samenwerkingsverbanden van wetenschap en maatschappelijk instellingen en bedrijfsleven.

Als teamleider ben je, samen met de teamleden, verantwoordelijk voor het vastgoedbeleid van de UvA en het strategische beheer van de portfolio. Jullie volgen ontwikkelingen en behoeften uit het onderwijs- en onderzoek en vertalen deze naar beleid of huisvestingsopgaven in het Huisvestingsplan. Dit Huisvestingsplan is een strategisch en financieel plan en wordt jaarlijks geactualiseerd. Daarvoor heb je contact met de collega’s binnen en buiten de afdeling op alle verschillende campuslocaties. Dit is gelijk een van de voordelen, je komt op veel locaties door Amsterdam!

Je ondersteunt de teamleden bij het bereiken van hun doelen. Daarnaast coördineer jij de werkzaamheden van het team en stemt af met de diensten Huisvestingsontwikkeling en Facility Services over projectontwikkeling en beheervraagstukken. Bovendien onderhoud je de contacten met de gebruikers van het vastgoed binnen en buiten de UvA. Ook neem je actief deel in het netwerk voor de ontwikkeling van de Amsterdamse Innovatiedistricten. Je vertegenwoordigt de afdeling in diverse in- en externe gremia. Aanvullend op je kernverantwoordelijkheden vervang je de directeur FP&C op jouw gebied indien nodig.

Je brengt je analytische en veranderkundige vaardigheden in om huisvestings- en campusvraagstukken te ontrafelen en te vertalen naar uitvoerbaar en betaalbaar beleid. Het gaat dan bijvoorbeeld om beter en doelmatiger gebruik van de huisvesting of de uitwerking van de duurzaamheidsambities voor de Universiteit van Amsterdam. Kortom, een hele interessante kans om je inzicht in het functioneren van een grote en complexe organisatie te vergroten vanuit een positie in het hart van de universitaire besluitvorming!

Je gaat werken in ons kantoorgebouw aan het Spui in Amsterdam. Het team Vastgoed bestaat uit vastgoed- en financiële specialisten en experts op het gebied van duurzaamheid onder leiding van de coördinerend teamleider, in totaal 6 mensen. Het is een klein enthousiast en collegiaal team, waarin graag wordt samengewerkt over de specialismen heen. De werksfeer is informeel. We hebben twee vaste (team)dagen op kantoor, daarnaast is er ruimte om 1 á 2 dag(en) per week vanuit huis te werken.

Wat ga je doen?
 • Opstellen en implementeren UvA-breed vastgoedbeleid, in het bijzonder het Huisvestingsplan;
 • coördineren van de werkzaamheden van het team;
 • monitoren en toetsen van gebiedsontwikkeling, grote bouwprojecten en de onderhoudsuitgaven;
 • participeren in stadsbrede ontwikkeling van de Innovatiedistricten Amsterdam;
 • verantwoordelijk zijn voor de planning- en control cyclus van de vastgoed.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

 • Een afgeronde WO opleiding (bedrijfseconomisch of vastgoedmanagement) of daarmee vergelijkbare kennis en ervaring;
 • minimaal 10 jaar werkervaring in strategisch vastgoedbeheer, bij voorkeur in de publieke sector;
 • sterke analytische vaardigheden, nieuwsgierig en je bent in staat tot onafhankelijke oordeelsvorming;
 • proactieve en oplossingsgerichte instelling, in staat om beleid te ontwikkelen en te implementeren;
 • goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en verschillende belangen, diplomatiek;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Deze is ingedeeld in schaal 14. Dit betekent een bruto maandsalaris tussen € 6.305,- en € 8.025,- bij een volledig dienstverband (38 uur per week) exclusief vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%). Inschaling is afhankelijk van competenties en werkervaring. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

De UvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:
 • Een verantwoordelijke functie met ruimte voor jouw initiatief, zelfstandigheid en eigenaarschap;
 • 29 vakantiedagen bij een volledig dienstverband & extra vakantiedagen tussen kerst en de jaarwisseling;
 • mobiele telefoon en een laptop;
 • vergoeding reiskosten woon-werkverkeer;
 • pensioenopbouw bij het ABP;
 • je hebt de flexibiliteit om werk en privé te combineren, met de mogelijkheid tot thuiswerken;
 • door wekelijks twee uur meer te werken dan je arbeidsuren, ontvang je op jaarbasis 96 compensatie-uren. Dat geldt ook als je parttimer bent;
 • daarnaast biedt de UvA uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren;
 • je mag deelnemen aan de open UvA colleges waarmee je maximaal 30 studiepunten per jaar kunt verdienen;
 • een leuk team met gemotiveerde collega’s die bereid zijn om met elkaar de klussen te klaren.

We bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Je standplaats wordt Amsterdam.

Werkgever

Bestuur en Bestuursstaf UvA

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

 • Financiën
 • max. 38 uur per week
 • €6305—€8025 per maand
 • Universitair
 • 12780

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you