Programmamedewerkers onderwijsonderzoek bij het NRO

Programmamedewerkers onderwijsonderzoek bij het NRO

Geplaatst Deadline Locatie
2 apr 18 apr Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Gaat jouw hart sneller kloppen van wetenschappelijk onderwijsonderzoek, maar wil je zelf geen onderzoek uitvoeren? Wil je wel een actieve bijdrage leveren aan het programmeren en financieren van onderwijsonderzoek dat relevante en bruikbare kennis ople...

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Als programmamedewerker werk je in het team onderwijsonderzoek (funderend of vervolgonderwijs) aan het opzetten, uitvoeren en monitoren van financieringsprocedures voor wetenschappelijk onderzoek. Al jouw taken staan in het teken van het mogelijk maken van onderzoeksprojecten van hoge kwaliteit en met impact voor het onderwijs. Kortom, een heel divers en leerzaam takenpakket. Geen dag is hetzelfde!

In de praktijk betekent het dat je:
 • betrokken bent bij de uitvoering van financieringsrondes (subsidies en aanbestedingen). Je stelt beoordelingscommissies samen en zorgt ervoor dat aanvragen beoordeeld worden volgens een vastgestelde procedure. Bij beoordelingsvergaderingen zie je toe op een goed verloop van het beoordelingsproces en stel je vergaderverslagen op;
 • bij de voorbereiding en monitoring van onderzoeksprogramma’s en deelthema’s van het NRO zorgt voor de voorbereiding van calls for proposals en voor de monitoring van de toegekende onderzoeken (onder begeleiding). Hiervoor onderhoud je contacten met de uitvoerders van de onderzoeken, financiers, experts, vertegenwoordigers vanuit de doelgroep en/of andere belanghebbenden;
 • deelneemt aan overleggen en vergaderingen of andersoortige bijeenkomsten organiseert, zoals start- en voortgangsbijeenkomsten van onderzoeksprogramma’s, maar ook expertbijeenkomsten waar belanghebbenden elkaar ontmoeten;
 • ondersteunende werkzaamheden uitvoert, bijvoorbeeld in het kader van het (laten) ontwikkelen van een onderzoeksagenda.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

 • een afgeronde masterstudie;
 • ervaring met of kennis van vraagstukken in het Nederlandse onderwijs;
 • en ervaring met of kennis van methoden van onderzoek (kwantitatief of kwalitatief) en/of innovatie.

Voor deze functie is het verder van belang dat je klantgericht en nauwkeurig werkt. Je weet een boodschap helder te communiceren, bent analytisch sterk en werkt graag samen met collega’s en belanghebbenden in een resultaatgerichte omgeving.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende en maatschappelijk relevante baan in een enthousiast team met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoeksinstellingen (Cao-OI (NL) - WVOI).

We bieden zowel de mogelijkheid voor een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de periode van één jaar als een arbeidsovereenkomst die bij goed functioneren na een jaar kan worden verlengd. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband tussen € 3.241,- en € 5.141,- bruto per maand (schaal 10, CAO-OI). Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is NWO aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op onze aanvullende ziektekostenverzekering en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor en deels thuis), bieden een vergoeding voor het thuiswerken en het reizen met het openbaar vervoer en stellen een laptop en mobiele telefoon van NWO beschikbaar.

Werkgever

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is de belangrijkste wetenschapsfinancier in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks één miljard euro in onderzoek. Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact – oftewel het succes van NWO – valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

Afdeling

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (www.nro.nl) maakt zich sterk voor verbetering en vernieuwing van het onderwijs met kennis uit onderzoek en is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Het NRO biedt de landelijke plek voor wetenschappelijke kennis over de belangrijkste vraagstukken in het onderwijs. Deze kennis is van hoge kwaliteit en tegelijkertijd relevant, toegankelijk en bruikbaar voor de onderwijspraktijk en het (landelijk) beleid. Het NRO ontwikkelt nieuwe kennis en stimuleert het gebruik van kennis uit onderzoek om de kwaliteit van het onderwijs te versterken en het onderwijs duurzaam te innoveren.

In onze teams werken enthousiaste collega’s met diverse achtergronden in gender, cultuur en leeftijd. We hebben een open en informele sfeer, zijn ambitieus en willen samen blijven leren en ontwikkelen.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—38 uur per week
 • €3241—€5141 per maand
 • Universitair
 • 4445

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2526HZ, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you