Programmamedewerker onderwijsdata bij het NRO

Programmamedewerker onderwijsdata bij het NRO

Geplaatst Deadline Locatie
2 apr 16 apr Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Gaat jouw hart sneller kloppen van data? Wil jij meewerken aan de ontwikkeling van producten waarmee onderwijsinstellingen en landelijke beleidsmakers de kwaliteit van hun onderwijs kunnen versterken, en helpen onderzoeken naar de kennis en vaardighede...

Functieomschrijving

Het NRO zoekt een Programmamedewerker Onderwijsdata

Wat ga je doen?

Als Programmamedewerker in het team Onderwijsdata werk je aan de op- en uitbouw van een landelijke data-infrastructuur voor het onderwijs: het Nationaal Cohortonderzoek Onderwijs (het NCO; zie https://www.nationaalcohortonderzoek.nl/ voor meer informatie over het project). Op basis van het NCO krijgen scholen waardevolle informatie terug ten behoeve van hun onderwijspraktijk, zonder dat ze extra belast worden. Voor landelijke beleidsmakers levert het NCO overzichten op over het functioneren van het Nederlandse onderwijs met een rijke dataset voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast is het team Onderwijsdata verantwoordelijk voor het uitzetten van een groot aantal landelijke en internationale metingen die bruikbare resultaten opleveren voor het onderwijsbeleid. Voorbeelden daarvan zijn het programma Peil.onderwijs van de Onderwijsinspectie en het Programme for International Student Assessment (PISA) van de OECD.

In de praktijk betekent het dat je:
  • betrokken bent bij de uitvoering van financieringsrondes (subsidies en aanbestedingen). Je stelt beoordelingscommissies samen en zorgt ervoor dat aanvragen beoordeeld worden volgens een vastgestelde procedure. Bij beoordelingsvergaderingen zie je toe op een goed verloop van het beoordelingsproces en stel je vergaderverslagen op;
  • betroken bent bij de voorbereiding en monitoring van onderzoeksprogramma’s. Je zorgt voor de voorbereiding van calls for proposals en voor de monitoring van de toegekende onderzoeken (onder begeleiding). Hiervoor onderhoud je contacten met de uitvoerders van de onderzoeken, financiers, experts, vertegenwoordigers vanuit de doelgroep en/of andere belanghebbenden;
  • deelneemt aan overleggen en vergaderingen of andersoortige bijeenkomsten organiseert, zoals start- en voortgangsbijeenkomsten van onderzoeksprogramma’s, maar ook expertbijeenkomsten waar belanghebbenden elkaar ontmoeten;
  • ondersteunende werkzaamheden uitvoert in het kader van (de doorontwikkeling van) het NCO. Hiervoor onderhoud je bijvoorbeeld contacten met scholen en onderzoekers, of organiseer je bijeenkomsten met externe partners zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en toetsaanbieders.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

  • een afgeronde masterstudie (bij voorkeur in de onderwijs- of pedagogische wetenschappen);
  • affiniteit met vraagstukken in het Nederlandse onderwijs;
  • affiniteit met data;
  • nauwkeurige werkhouding;
  • goede redactionele en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk (Nederlands-Engels);
  • netwerkvaardigheden; belangstelling in het opbouwen en onderhouden van een netwerk van onderzoekers, beleidsmakers en onderwijsprofessionals.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende en maatschappelijk relevante baan in een enthousiast team met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoeksinstellingen (Cao-OI (NL) - WVOI).

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de periode van 1 jaar en bij goed functioneren mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband tussen € 3.241,- en € 5.141,- bruto per maand (schaal 10, CAO-OI). Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is NWO aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op onze aanvullende ziektekostenverzekering en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor en deels thuis), bieden een vergoeding voor het thuiswerken en het reizen met het openbaar vervoer en stellen een laptop en mobiele telefoon van NWO beschikbaar.

Werkgever

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is de belangrijkste wetenschapsfinancier in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks één miljard euro in onderzoek. Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact – oftewel het succes van NWO – valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt. Onze organisatie vindt het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom kandidaten met een arbeidsbeperking van harte uit om op deze functie te solliciteren.

Afdeling

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (www.nro.nl) maakt zich sterk voor verbetering en vernieuwing van het onderwijs met kennis uit onderzoek en is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Het NRO financiert en coördineert wetenschappelijk onderzoek naar onderwijs. Ook maken we de resultaten uit onderzoek vindbaar, toegankelijk en bruikbaar, zodat professionals in de onderwijspraktijk en het beleid deze kennis kunnen gebruiken. Verder bouwen we aan een sterke landelijke data-infrastructuur voor het onderwijs, zodat scholen relevante gegevens over de ontwikkeling van hun leerlingen ontvangen en inzichten ontstaan in landelijke trends in leerlingresultaten.

In onze teams werken enthousiaste collega’s met diverse achtergronden in gender, cultuur en leeftijd. We hebben een open en informele sfeer, zijn ambitieus en willen samen blijven leren en ontwikkelen.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—38 uur per week
  • €3241—€5141 per maand
  • Universitair
  • 4438

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2526HZ, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you