Universitair Hoofddocent Endodontologie

Universitair Hoofddocent Endodontologie

Geplaatst Deadline Locatie
2 apr 19 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) is op zoek naar een Universitair Hoofddocent (UHD) Endodontologie (M/V/X)

ACTA is op zoek naar een universitair hoofddocent (UHD) voor het vakgebied van de Endodontologie. Als UHD zul je een significante bijdrage leveren aan het structureren en verbeteren van het onderwijs, onderzoek en de zorg in de Endodontologie. Hierbij is interdisciplinaire samenwerking met tandheelkundige en medische specialisten van essentieel belang.

Jouw taken
De kern van de werkzaamheden bestaat uit actieve deelname aan de kliniek van de sectie endodontologie, het leiden van de postdoctorale masteropleiding Oral Health Sciences, Endodontologie (OHS Endodontologie) en actieve deelname aan het coachen van endodontologen in opleiding bij hun onderzoeksprojecten.

Daarnaast verwachten wij jouw inzet in:
 • Onderwijs: Ontwikkelen van toegewezen onderwijsonderdelen in de bachelor-, master- en postgraduate-opleidingen op basis van vastgestelde opzet, inhoud en didactiek. Coördinatie en curriculum ontwikkeling van het onderwijs binnen OHS endodontologie. Opstellen van verbetervoorstellen naar aanleiding van onderwijsevaluaties voor de toegewezen onderwijsonderdelen.
 • Onderzoek: Coördineren van en zorgdragen voor realisatie van samenhangende onderzoeksprojecten die een belangrijk deel uitmaken van een onderzoeksprogramma en die relevant en zichtbaar zijn voor wetenschap, maatschappij en -waar mogelijk- overheid en bedrijfsleven.
 • Inhoudelijk begeleiden van wetenschappelijk personeel bij de uitvoering van onderzoek. Inbedding van onderzoeksprojecten OHS Endontologie in het onderzoeksprogramma van de sectie en actieve deelname aan het coachen van endodontologen in opleiding bij hun onderzoeksprojecten.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

Je bent een gepromoveerd en BIG-geregistreerd tandarts en erkend als endodontoloog, en je voldoet aan de meeste van de volgende criteria:
 • je beschikt over aantoonbare expertise op het gebied van de endodontologie en over ruime ervaring als (universitair) docent;
 • je bent BKO-gecertificeerd (of vergelijkbaar) en hebt ervaring in verschillende onderdelen van het onderwijs zoals het opleiden van studenten en postdoctorale studenten, ontwerpen en ontwikkelen van onderwijs en coördineren van cursussen;
 • je hebt onderzoekservaring wat blijkt uit relevante wetenschappelijke artikelen, begeleiding van promovendi, behalen van onderzoeksgrants en presentaties op wetenschappelijke conferenties;
 • je bent een teamspeler en hebt relevante ervaring in leiderschap en management;
 • je levert een bijdrage aan een positief en veilig werkklimaat binnen de Sectie Endodontologie en ACTA.

Als universiteit streven we naar gelijke kansen voor iedereen, in het besef dat diversiteit vele vormen kent. Wij geloven dat diversiteit in al haar complexiteit van onschatbare waarde is voor de kwaliteit van ons onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening. We zijn altijd op zoek naar talent met diverse achtergronden en ervaringen. Dat betekent ook dat we ons inzetten voor het creëren van een inclusieve gemeenschap, zodat we diversiteit als meerwaarde kunnen benutten.

We beseffen dat elk individu een unieke set aan vaardigheden, expertise en denkwijze met zich meebrengt. We nodigen dan ook graag iedereen uit die zich herkent in het profiel om te solliciteren, zelfs als je niet aan alle eisen voldoet.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Bij ACTA draag je bij aan onderwijs, onderzoek en dienstverlening voor een betere wereld. En daar mag wat tegenover staan. Daarom bieden wij jou:
 • Een salaris van minimaal € 6.002,00 (Schaal 13) en maximaal € 7.305,00 (Schaal 13) bruto per maand, bij een voltijds dienstverband. Dit is gebaseerd op het UFO-profiel Universitair hoofddocent 2. Het precieze salaris hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Een functie voor minstens 0,8 fte. Je arbeidsovereenkomst duurt in eerste instantie 1 jaar. Daarna is er uitzicht op een vast contract.

Daarnaast bieden wij je aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen. Enkele voorbeelden:
 • Bij een voltijdse 38-urige werkweek hoort een vakantietegoed van 232 uur per jaar. Als je ervoor kiest om 40 uur te werken, beschik je op jaarbasis over 96 extra vakantie-uren. Bij een deeltijdaanstelling wordt dit naar rato berekend.
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Over afdeling, instituut, project

De Sectie Endodontologie is verantwoordelijk voor onderwijs, patiëntenzorg en onderzoeksactiviteiten bij ACTA op het gebied van de endodontologie. Theoretisch en klinisch onderwijs wordt gegeven in de bachelor-, master- en postgraduate-opleidingen. De postgraduate-opleiding OHS Endodontologie is een internationaal driejarig postdoctoraal programma, geaccrediteerd door de European Society of Endodontology (ESE). De postgraduate-studenten die dit programma volgen (momenteel zeven) geven endodontische zorg in onze verwijzingskliniek onder toezicht van endodontologen.

ACTA is het samenwerkingsverband tussen de Faculteiten der Tandheelkunde van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. Alles wat met tandheelkunde te maken heeft, vind je in 1 gebouw.

Welkom bij ACTA
Als ACTA zijn we trots op onze diverse groepen patiënten, medewerkers en studenten, en zien we diversiteit als een pluspunt.

Kom je bij ons werken? Dan help je mee de mondgezondheid van nu en in de toekomst voor iedereen te verbeteren, in Nederland en de rest van de wereld. Ook jij helpt mee het verschil te maken: of je nou samen met de patiënt zorgt voor een gezonde(re) mond, vernieuwend onderzoek doet, samen met onze studenten het onderwijs maakt, of je collega’s ondersteunt in het bereiken van deze doelen.

Specificaties

 • Universitair hoofddocent
 • Gezondheid
 • €6002—€7305 per maand
 • Universitair
 • 3932

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Gustav Mahlerlaan 3004, 1081LA, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you