Projectcontroller Faculteit Bètawetenschappen

Projectcontroller Faculteit Bètawetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
2 apr 30 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij een bijdrage leveren aan maatschappelijk relevante onderzoeken? Kom dan ons enthousiaste Finance & Control team versterken.

Functieomschrijving

De faculteit Bètawetenschappen is een groeiende faculteit waar internationaal hoogstaand onderzoek wordt verricht. Internationale, gerenommeerde wetenschappers zijn verbonden aan onze faculteit en doen baanbrekend onderzoek. Als projectcontroller en financieel expert begeleid jij de wetenschappers die projectleider zijn van onderzoeken.

Wat ga je doen?
In deze functie ga je aan het werk als projectcontroller, waarbij je fungeert als financiële sparringpartner van de projectleiders en de projectfinanciering van A tot Z begeleidt. Je rol omvat het verstrekken van advies over diverse aspecten, waaronder subsidies, en het bijdragen aan het opstellen van plannen, evenals het beoordelen van de financiële voortgang van projecten. Actief meedenken met projectleiders en hen ontlasten op financieel gebied vormt een integraal onderdeel van je werk. Samen met andere projectcontrollers werk je nauw samen in een hecht team, waarbij jullie gezamenlijk input leveren aan de departementscontrollers voor onder andere de kwartaalprognoses.

Je zult verschillende taken uitvoeren, zoals het betrokken zijn bij het opstellen van projectaanvragen (begrotingen) voor projectleiders binnen de faculteit. Gedurende het proces bewaak je de tussentijdse realisatie van deze begrotingen en budgetten, waarbij je eventuele risico's signaleert om de projectleider proactief te adviseren. Samen met hen zorg je ervoor dat de status en risico's van de projecten inzichtelijk en beheersbaar blijven. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opstellen van financiële verantwoordingen en deel je deze cruciale informatie met de projectleiders."

Ook ben je verantwoordelijk voor het continu verbeteren van jouw rol. Hierbij zorg je voor de verbinding met alle betrokkenen bij een project en werk je nauw samen met de collega’s. Je zorgt ervoor dat je goed zichtbaar en benaderbaar bent en onderhoud je contact met externen waaronder accountants en subsidieverleners.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Ben je enthousiast over de omschrijving? Zie je jezelf als die projectcontroller en financieel expert die nieuwe omgevingen en situaties zich snel eigen kan maken, heb je lef, een hoog energieniveau, een positieve instelling en een hands-on mentaliteit? Leuk! Hieronder nog een aantal punten waarvan we hopen dat je ze meebrengt:
  • Je hebt een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op tenminste hbo-niveau, bij voorkeur aangevuld met ervaring op het gebied van (project-)control.
  • Je bent sociaal en communicatief vaardig. Zo ben je bijvoorbeeld in staat om belangrijke stuurinformatie. inzichtelijk en toegankelijk te maken voor wetenschappelijke projectleiders.
  • Je bent analytisch, accuraat, flexibel en werkt proactief.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Kennis van Excel, ervaring met SAP is een pré.
  • Kennis van subsidies (bijvoorbeeld EU en NWO) is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
  • een functie voor één jaar van 32 tot en met 40 uur met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • een bruto maandsalaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van minimaal € 3.226,- tot maximaal € 5.929,- bij een fulltime dienstverband (schaal 10-11 van de cao Nederlandse Universiteiten);
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

Werken bij de faculteit Bètawetenschappen betekent vooral het bij elkaar brengen van knappe koppen van diverse achtergronden, uit verschillende vakgebieden en met uiteenlopende gezichtspunten. De faculteit heeft zes departementen: Biologie, Farmaceutische wetenschappen, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. We ondersteunen de faculteit bij het verrichten van excellent onderzoek en het uitvoeren van inspirerend onderwijs. Je maakt onderdeel uit van de afdeling Finance & Control (F&C)

Specificaties

  • Financiën
  • Natuurwetenschappen
  • 32—40 uur per week
  • €3226—€5929 per maand
  • HBO
  • 3541

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Budapestlaan 6, 3584CD, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you