Promovendus ‘Studentenwelzijn onder druk ?!'

Promovendus ‘Studentenwelzijn onder druk ?!'

Geplaatst Deadline Locatie
3 apr 24 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Kom jij als promovendus samen met ons studentenwelzijn verder ontrafelen? In dit promotietraject ga je onderzoek doen naar wat studenten bezighoudt op het gebied van studentenwelzijn, prestatiedruk en stress. Ben jij een enthousiaste professional met een onderzoekende geest en wil jij een bijdrage leveren aan het verbeteren van studentenwelzijn? Dan zoeken wij jou!

In de afgelopen jaren zijn er vanuit de grote Nederlandse onderzoeksinstituten (onder andere Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en Trimbos-instituut) meerdere rapporten verschenen waarin wordt vastgesteld dat het (mentale) welzijn van studenten in het hoger onderwijs onder druk staat. Er wordt beschreven dat veel studenten last hebben van stress, prestatiedruk en psychische klachten. Oorzaken worden onder andere gezocht in hoge maatschappelijke verwachtingen, negatieve effecten van sociale media (bijvoorbeeld sociale vergelijking en altijd ‘aanstaan’) en verschillende (maatschappelijke) onzekerheden, zoals financiële stress en woningnood.

Naar aanleiding hiervan zijn er zowel op landelijk niveau als binnen kennisinstellingen netwerkstructuren ontstaan en initiatieven ontplooid om het welzijn van studenten te verbeteren. De termen welzijn, stress en prestatiedruk kennen helaas geen eenduidige definitie en dit bemoeilijkt het goed bepalen van de werkelijke problematiek. Daarnaast is er nog weinig prospectief of interventie-onderzoek naar het verbeteren van studentenwelzijn.

Dit promotietraject start met het vergroten van inzicht in wat studentenwelzijn omvat en welke factoren daarbij een rol spelen. Op basis van inzichten hieruit wordt ingezet op het ontwikkelen van onderwijsinterventies gericht op het verbeteren van welzijn en het onderzoeken van de effectiviteit daarvan.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Bijdragen aan het definitieve ontwerp van het onderzoek.
 • Verrichten van onderzoek met studenten, of het verder bekwaam worden hierin.
 • Verzamelen en verwerken onderzoeksgegevens middels interviews en focusgroepen.
 • Ontwikkelen en onderzoeken van interventies gericht op het verbeteren van studentenwelzijn.
 • Schrijven van wetenschappelijke publicaties en andere rapportages ter behoeve van onderzoeksresultaten.
 • Presenteren van onderzoeksresultaten op (inter)nationale congressen.
 • Deelnemen aan het cursusaanbod voor promovendi van de Radboud Universteit.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Ben jij die enthousiaste onderzoeker die zich 4 jaar wil verdiepen in het thema studentenwelzijn? Je kan goed samenwerken, bent onderzoekend en hebt interesse in kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Je hebt de ambitie om studentenwelzijn te verbeteren en je wilt de uitdaging aangaan om dit te onderzoeken.

Een goed humeur en positieve instelling zijn voorwaarden voor deze aanstelling ;-)
Verder:
 • Heb je een afgeronde universitaire masteropleiding gedaan op een relevant werkterrein (bijvoorbeeld psychologie, geneeskunde, gedragswetenschappen, onderwijskunde, filosofie, gezondheidswetenschappen, sociologie).
 • Ben je echt geïnteresseerd in anderen, nieuwsgierig naar het leren, het welzijn en de ontwikkeling van studenten, en hebt je hart voor mensen.
 • Heb je een lerende en onderzoekende houding en bent bereid om je de benodigde kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden en schrijfvaardigheden eigen te maken.
 • Houd je van onderwijs geven en ontwikkelen.
 • Heb je frisse ideeën en weet deze ook om te zetten in concrete acties en resultaten.
 • Weet je anderen te enthousiasmeren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Een deel van je tijd thuiswerken is in overleg mogelijk. Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Inschaling is afhankelijk van vooropleiding. Voor een basisarts is schaal 10 van toepassing: tussen de € 3.359 en € 5.292 (fulltime). Voor overige studierichtingen geldt inschaling in schaal 10A: bij aanvraag van het dienstverband start jij in schaal 10A, stap 0 (€2.901 op basis van een fulltime dienstverband). In maximaal 4 jaar tijd groei je door naar schaal 10A, stap 3 (€3.677 op basis van een fulltime dienstverband). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en indien van toepassing op je functie, 47% tot 72% onregelmatigheidstoelage.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Denk bij voorbeeld aan:
  • 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum.
  • healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan.
  • bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt
  • financieel gunstig minder werken via een generatieregeling als je de AOW-leeftijd nadert.
  • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen over ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’). Activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. Wil je meer vakantie? Je kunt extra vakantie-uren kopen met je eindejaarsuitkering.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
 • Korting op de aanvullendepakketten van twee collectieve zorgverzekeringen én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten via ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden en een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag.

Werkgever

Radboudumc

In dit onderzoekstraject werk je intensief samen met de Radboudumc Health Academy, het onderwijsinstituut van het Radboudumc. Zowel Eerstelijnsgeneeskunde als de RHA zetten zich in voor continue persoonlijke en professionele ontwikkeling van (toekomstige) zorgprofessionals. Welzijn is een belangrijke randvoorwaarde om optimaal te kunnen leren en ontwikkelen.

We hebben regelmatig onderzoeksoverleggen met andere promovendi om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Hierbij is naast aandacht voor de inhoud van het onderzoek, ook ruimte voor een persoonlijke noot en een kop koffie. Als promovendus promoveer je aan de Radboud Universiteit. De kernwaarden van de Radboud Universiteit 'verbonden, nieuwsgierig en reflectief' sluiten naadloos aan bij de waarden van het Radboudumc en de afdelingen Eerstelijnsgeneeskunde en Radboudumc Health Academy.

De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde loopt voorop in het vormgeven van geïntegreerde zorg op het gebied van onderwijs, opleiding, onderzoek en patiëntenzorg. Samen met anderen werken we aan mensgerichte, houdbare en duurzame oplossingen voor belangrijke vraagstukken rondom de zorg van morgen en aan blijvende inzetbaarheid van onze (zorg)professionals.

Onze missie: ‘Wij ontwikkelen de medisch-generalistische zorg van de toekomst’

De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde bestaat uit de units onderzoek, onderwijs, opleidingen (voor huisarts, specialist ouderengeneeskunde, verslavingsarts, bedrijfsarts en verzekeringsarts) en patiëntenzorg. Ruim 360 eerstelijnsprofessionals werken dwars door deze units samen aan de ontwikkeling van de medisch-generalistische zorg. Daarmee is onze afdeling dé thuishaven voor medische professionals, docenten, opleiders en onderzoekers in de eerstelijnszorg.

De afdeling kent een cultuur van laagdrempelig inspireren, pionieren, ontplooien en verbinden die ELG-eigen is en die we ook vragen van onze medewerkers. Geïntegreerde zorg, de ontschotting van de zorg, is een speerpunt van onze afdeling. Dat zien we in onze intensieve samenwerking met lokale, regionale en landelijke partners en netwerken – binnen en buiten het ziekenhuis. Deze eerstelijns-synergie vormt de basis voor continuatie van onze traditie van pionieren en verdere ontwikkeling van kennis rondom de eerstelijnszorg.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Specificaties

 • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Gezondheid
 • 28—36 uur per week
 • €2901—€5292 per maand
 • Universitair
 • 192092-P1483181-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you