Education Developer / Onderwijsontwikkelaar

Education Developer / Onderwijsontwikkelaar

Geplaatst Deadline Locatie
4 apr 21 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een baan waarbij je samenwerkt met overheden, wetenschappers en maatschappelijke partners aan het ontwikkelen en introduceren van nieuwe leermethodes voor innovaties van de infrastructuur in en rond Amsterdam? Ben jij de zelfstandige deskundige organisator die we zoeken? Dan is de functie van Education Developer misschien wel iets voor jou!

Over het team en programma

Binnen het AMS Urban Impact Team ontwikkelen wij nieuwe concepten voor onderwijs voor professionals. Het AMS Urban Impact team is verantwoordelijk voor het ondersteunen van onderzoek naar en ontwikkeling van een leeromgeving. In die leeromgeving kan de infra- en bouwsector een groep professionals uit verschillende achtergronden en disciplines opbouwen dat de realisatie van een emissievrije, circulaire en klimaatbestendige leefomgeving mogelijk maakt en versnelt. 

Over de functie

Je werkt aan een nieuwe leeromgeving voor ondernemers, ambtenaren, onderzoekers en professionals. Denk hierbij aan masterclasses, zomerscholen en ondersteunende modules in onderzoeksprojecten op het gebied van bijvoorbeeld de energietransitie, klimaatbestendige steden of slimme mobiliteit.

Het grootste deel van je tijd ben je als Education Developer actief binnen het infrastructuur programma Toekomstbestendige Leefomgeving (TBLi). Het doel van het programma is het vergroten van de adaptieve groep ondernemers, professionals, onderzoekers en ambtenaren die actief is in het moderniseren van onderhoud en aanleg van bruggen, kademuren en wegen in en rond Amsterdam. Hierbij wordt gewerkt aan circulaire, biobased, levensduurverlenging- en vervangingstechnieken voor onze infrastructuur. 

Je draagt bij aan een vernieuwende benadering van leren, werken en toepassen, specifiek gericht op het ontwerpen en ontwikkelen van proeftuinen. Met deze functie loop je voorop in het vertalen van nieuwe inzichten naar direct toepasbaar praktijkgericht leren, met een focus op stedelijke uitdagingen.

Je vaste werklocatie is AMS Institute op het Marineterrein in Amsterdam. Daarnaast zul je vaak te vinden zijn op de verschillende proeftuinen in en rond Amsterdam.

Wat ga je doen?

Je werkt als Education Developer voornamelijk aan:

  • Uitbreiden van het AMS Professional Education-programma: je zult het bestaande programma verder ontwikkelen en uitbreiden. Je creëert nieuwe educatieve inhoud en verbetert de trainingsmodules.
  • Beheer van de onderwijsinspanningen van het Urban Impact Team, inclusief samenwerking met inhoudelijke experts, het identificeren en voorbereiden van deelnemers en het leiden van trainingssessies.
  • Vertalen van nieuwe inzichten naar praktijkgericht leren: je loopt voorop in het toepassen van recente inzichten en onderzoek in de praktijk, met een focus op stedelijke vraagstukken.
  • Organiseren en coördineren van de doorontwikkeling van de relevante werkvormen en materialen voor onderwijs- & trainingsmodules in samenwerking met je collega’s van AMS Institute en de partners in het TBL-infra project.
  • Organiseren van trainingssessies, denk aan coaching & train-de-trainer sessies, zomer- en winterscholen ter ondersteuning van Living Labs.
  • Organiseren van groei en stroomlijnen van activiteiten voor de doorontwikkeling van het nieuwe leren en de bijbehorende materialen in samenwerking met het onderzoeksteam. Je verbindt deze met het netwerk van AMS Institute en de bredere praktijkomgeving in het TBLi-programma.
  • Ontwikkelen en implementeren van een monitoring-, evaluatie- en leerproces van het opleidingscurriculum.

Kortom: je speelt een sleutelrol in het bevorderen van professionele ontwikkeling en het stimuleren van innovatie binnen het vakgebied.

Positie in de organisatie

Je wordt onderdeel van het AMS Urban Impact Team. Dit team bestaat uit ervaren professionals die allemaal living labs ontwikkelen en leiden. Het living lab team is verantwoordelijk voor het effectief opzetten en uitvoeren van living labs op verschillende locaties in Amsterdam, gericht op de verschillende thema’s van AMS Institute.

Specificaties

Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions

Functie-eisen

Wat we vragen

In deze medior functie is werkervaring wel een vereiste, maar er is veel ruimte is voor begeleiding door ervaren collega’s om jezelf te ontwikkelen. Uit je studie, werkervaring en nevenactiviteiten blijkt jouw organisatietalent, maatschappelijke betrokkenheid en je affiniteit met stedelijke innovatie en infrastructuur. Je kunt goed samenwerken met een diverse partijen zoals aannemers, ingenieurs, onderzoekers en ambtenaren, hebt een proactieve houding en bent in staat om verandering te realiseren.

Verder breng je mee:

  • Expert in het ontwikkelen en uitvoeren van trainingen voor professionals.
  • Uitstekende organisatie- en communicatievaardigheden.
  • HBO/WO werk- en denkniveau.
  • AMS Institute is een tweetalige organisatie. Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is voor deze functie nodig.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Wat we bieden

  • Een functieomvang van 32-40 per week.
  • Een salaris met een minimum van € 4.332,- en een maximum van € 5.929,-  bruto per maand op basis van een volledige werkweek (40 uur), salaristabel cao NU peildatum augustus 2023.
  • Een dienstverband voor het programma Toekomstbestendige Leefomgeving (TBLi) voor 1 jaar, bij goed functioneren en continuering van het programma is verlenging mogelijk met 2 jaar. 
  • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
  • 328 verlofuren per jaar (bij 40 uur).
  • Vergoeding voor reiskosten.
  • Mogelijkheden voor scholing.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
  • 32—40 uur per week
  • €4332—€5929 per maand
  • HBO+
  • AT AMS 20240404

Werkgever

Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kattenburgerstraat 5, 1018 JA, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you