Beleidsadviseur Erasmus Universiteitsbibliotheek (0,8 - 1,0 fte)

Beleidsadviseur Erasmus Universiteitsbibliotheek (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
5 apr 24 apr Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij op zoek naar een afwisselende baan in de steeds veranderende academische omgeving? Hou je van informatie verzamelen, structureren en analyseren? En wil je graag mede vormgeven aan beleidsadvies binnen de Universiteitsbibliotheek (UB)? Dan maken we graag kennis met jou. Wij zoeken een enthousiaste collega die bij ons als beleidsadviseur aan de slag gaat!

Functieomschrijving

Onze dienstverlening is altijd in beweging. Wetenschappelijke informatie is steeds meer digitaal en open beschikbaar, de manier waarop onze gebruikers (onderzoekers, docenten en studenten) wetenschappelijk materiaal produceren, vinden en gebruiken verandert continu en ook het gebruik van de fysieke bibliotheekruimte vraagt om aansluiting op deze ontwikkelingen. Daarbij zien we dat de vraagstukken complexer worden en dat zij de afdelingen binnen de bibliotheek overstijgen.

  • Je adviseert (gevraagd en ongevraagd) en ondersteunt het managementteam in een secretaris rol;
  • Je bent medeverantwoordelijk voor het (door)ontwikkelen, implementeren, coördineren en evalueren van beleid binnen de UB;
  • Je verzamelt informatie over relevante ontwikkelingen of thema’s en weet deze te interpreteren, te bewerken en helder te presenteren;
  • Je vertaalt informatie naar scenario’s en goed navolgbare adviezen en je stimuleert de ontwikkeling van beleid binnen de UB;
  • Je stuurt projecten aan die zich richten op het verbeteren of vernieuwen van bestaande diensten en het ontwikkelen van nieuwe diensten.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Als beleidsadviseur ben je ondernemend en heb je gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen. Je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende onderwerpen, en weet mensen, meningen en belangen met elkaar te verbinden. Je hebt een open houding en werkt zelfstandig waarbij je de juiste mensen en antwoorden weet te vinden die nodig zijn om het werk effectief te kunnen doen.

Onze ideale kandidaat:

  • Heeft een afgeronde academische opleiding;
  • Kan zich snel verdiepen in een onderwerp en weet de juiste vragen te stellen;
  • Is in staat om te schakelen tussen strategisch-, tactisch en operationeel niveau;
  • Heeft kennis van of affiniteit met (wetenschappelijke) informatievoorziening;
  • Heeft uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse (C1 niveau) taal in woord en geschrift;
  • Heeft goede projectmanagementvaardigheden en ervaring met het schrijven van beleidsstukken;
  • Voelt zich thuis in een wetenschappelijke omgeving.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is zo snel als mogelijk. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 3.226 en € 5.929 bruto per maand Schaal 10 of 11, conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij de Universiteitsbibliotheek (UB). De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van een jaar, en kan bij goede prestaties en onveranderde organisatieomstandigheden omgezet worden in een vaste aanstelling.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Universiteitsbibliotheek (UB)

Als contentmanager van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) ondersteunt de Universiteitsbibliotheek (UB) studenten, docenten en onderzoekers bij het creëren en verspreiden van kennis en verdieping.

Alle dienstverlening van de UB is open toegankelijk en hiermee dragen wij bij aan een positieve maatschappelijke impact niet alleen in de academische omgeving maar ook juist daarbuiten.

De UB heeft een open cultuur waarbij samenwerking, werken op basis van vertrouwen en verantwoordelijkheid nemen belangrijk zijn.

De stafdienst van de UB is klein en bestaat uit een communicatieadviseur, een managementassistent en de directeur van de bibliotheek die ook leidinggeeft aan het team. Je werkt veel samen met de afdelingshoofden, maar ook met verschillende collega’s binnen de bibliotheek en andere onderdelen van de EUR. Waar nodig leg je contact met het bredere (landelijke en internationale) werkveld.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • €3226—€5929 per maand
  • Universitair
  • UB/240405

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you