Senior Onderzoeker Mentale Gezondheid Jeugd

Senior Onderzoeker Mentale Gezondheid Jeugd

Geplaatst Deadline Locatie
5 apr 24 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het programma Jeugd is op zoek naar een ondernemende senior onderzoeker en projectleider, die onderzoeks-, innovatie-, en implementatieprojecten kan acquireren en uitvoeren op het gebied van mentale gezondheid jeugd. Ben jij thuis in de wereld van de mentale gezondheid van de jeugd, zie je overal kansen en weet je die ook te benutten? Dan zijn we op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Hoeveel impact wil jij maken?

Werken bij het Trimbos-Instituut betekent impactvol werk doen met meerwaarde voor de maatschappij. Zo proberen we opgroeiende jeugd, (toekomstige) ouders/opvoeders en hun omgeving te ondersteunen bij een goede ontwikkeling op het gebied van mentale gezondheid, omgaan met middelen, gamen, gokken en digitale media. Ons doel: een gezonde zwangerschap en een gezonde ontwikkeling van de jeugd. Dit krijgen we voor elkaar door (internationaal) wetenschappelijk onderzoek te doen. We informeren en ondersteunen beleidsmakers, politici en professionals over middelengebruik, verslaving en de mentale gezondheid van onze jeugd. We ontwikkelen onder andere praktische handreikingen en preventieprogramma’s. We schrijven artikelen, adviseren de overheid en zijn zichtbaar in de media. We zijn trots op deze belangrijke bijdrage aan het Nederlandse jeugdbeleid!

Waar kom je te werken?

De cultuur binnen Trimbos wordt ervaren als professioneel, informeel, open en warm. Medewerkers voelen vrijheid en regelruimte. Ideeën en eigen inbreng worden zeer gewaardeerd. Zo kan er meegedacht worden over verschillende onderwerpen binnen de organisatie.

Je komt te werken bij het programma Jeugd, binnen het subteam mentale gezondheid. De 10 collega’s binnen dit team werken aan het ontwikkelen, toepassen en evalueren van kennis om jeugd, opvoeders en omgeving te ondersteunen bij een gezonde ontwikkeling op het gebied van mentaal welbevinden. Het totale programma bestaat uit 40 bevlogen collega’s, verdeeld over een viertal thematische subteams. Eén ding hebben alle collega’s met elkaar gemeen: de drive om te zorgen voor blijvende impact.

Dit doe jij als senior onderzoeker en projectleider

  • Je bouwt kennis en expertise op rondom het thema mentale gezondheid jeugd, specifiek op het terrein van kindertijd en/of de adolescentie;
  • Je houdt relevante wetenschappelijke inzichten en literatuur bij;
  • Je draagt zorg voor actieve kennisoverdracht door middel van presentaties, cursussen en adviezen aan verschillende doelgroepen;
  • Je kan woordvoering doen in de media of bent bereid dit te ontwikkelen;
  • Je volgt actief de relevante maatschappelijke en politieke ontwikkelingen;
  • Je bouwt een netwerk op met relevante stakeholders en onderhoudt deze;
  • Je acquireert zelfstandig onderzoeks-, implementatie- en/of ontwikkelprojecten;
  • Je coördineert verschillende onderzoeks-, implementatie- en/of ontwikkelprojecten op het terrein van mentale gezondheid jeugd;
  • Je draagt zorg voor accuraat projectmanagement, onder andere door goede projectplanning, accurate bewaking van de projectfinanciën en tijdige en juiste verslaglegging richting opdrachtgevers;
  • Je begeleidt (junior) medewerkers op jouw eigen projecten.

Specificaties

Trimbos

Functie-eisen

Dit is jouw kracht

Aanpakken kun jij als geen ander! Je bent proactief, signaleert kansen, kunt goed werken onder wisselende werkdruk en houdt van een veelzijdig takenpakket. Je vindt het prettig om in teamverband bezig te zijn, maar je kunt ook goed zelfstandig werken. Met jouw betrouwbaarheid en sterke communicatieve en sociale vaardigheden weet je mensen aan je te verbinden en te activeren.

Je hebt een afgeronde academische opleiding, bij voorkeur binnen de sociale wetenschappen of gezondheidswetenschappen. Je bent gepromoveerd en hebt daarnaast minimaal drie jaar relevante werkervaring met het opzetten, uitvoeren, analyseren, rapporteren en publiceren van kwalitatief en/of kwantitatief onderzoek op het gebied van mentale gezondheid en welzijn van de jeugd. Ook heb je aantoonbare affiniteit en ervaring met projectleiding en het succesvol schrijven van subsidievoorstellen en het verkrijgen van financiering. Je bent bekend met de verschillende methoden van data-analyse. Daarnaast heb je sterke affiniteit met de doelgroep jeugd en kennis over de ontwikkelingen rondom de mentale gezondheid van de jeugd, de belangrijkste beschermende en risicofactoren hiervan en de promotie van welbevinden en preventie van psychische problematiek. Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels zijn goed.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op verlenging.

Wij bieden jou

Een marktconform salaris tussen de € 4.785,- en € 6.264,- (afhankelijk van het aantal jaren relevante werkervaring) op basis van 36 uur (FWG-65). Goede secundaire arbeidsvoorwaarden overeenstemmend met de CAO-GGZ. Een eindejaarsuitkering van 8,33%, ontwikkelmogelijkheden, reiskostenvergoeding en opname in het pensioenfonds PFZW. Je krijgt een laptop, thuiswerkmogelijkheden en faciliteiten voor je thuiswerkplek. Een goede werkbalans vinden we belangrijk, daar bieden we een vitaliteitsprogramma voor. Je krijgt een op maat gemaakt inwerkprogramma met een ‘buddy’. Verder krijg je mogelijkheden om je persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen.

De aanstelling (28-36 u/wk) is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op verlenging.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
  • 26—36 uur per week
  • €4785—€6264 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT TRIMBOS 20240404

Locatie

Da Costakade 45, 3521 VS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you