Projectmanager - Internationale klinische studies in ALS

Projectmanager - Internationale klinische studies in ALS

Geplaatst Deadline Locatie
9 apr 29 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een enthousiaste en gedreven project manager? Versterk ons team en help mee aan het opzetten en begeleiden van internationale klinische ALS studies binnen een internationaal trial consortium.

Functieomschrijving

Projectmanager binnen de afdeling Neuromusculaire Ziekten waarbij je betrokken bent bij de organisatie van internationale medicijnonderzoeken en ondersteuning van een consortium bestaande uit diverse internationale ziekenhuizen. Het TRICALS consortium richt zich op het brengen van innovatie in medicijnonderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS. Naast het doen van klinisch geneesmiddelenonderzoek, richt het consortium zich op onderzoek naar nieuwe biomarkers, clinical trial methodologie, operationele optimalisatie strategieën en farmacogenetica.

Als project manager ben jij betrokken bij het ondersteunen van internationale ALS medicijnonderzoeken en het dagelijkse bestuur van het consortium. Je werkt volledig ingebed binnen het lokale klinische team van het UMC Utrecht, maar speelt een sleutelrol in het succes van wereldwijde klinische studies niveau. De taken van een project manager zijn gevarieerd en zullen omvatten:
 • Opstarten en uitvoeren van complexe klinische internationale projecten welke voldoen aan de relevante GCP-richtlijnen en wetgeving
 • Opstellen en monitoren van tijdslijnen, kwaliteit en studie budget
 • Optreden als dagelijks contactpersoon voor consortiumleden en projectteamleden
 • Intensief contact met alle consortiumpartners en andere betrokken partijen
 • Rapporteren van studievoortgang aan projectteamleden en consortiumleden
 • Samenwerken met juridische adviseurs in de uitvoering van o.a. service contracten en vendor contracten
 • Begeleiden en opzetten van training modules van het TRICALS-consortium
 • Ondersteuning van (inter)nationale ethische indieningen.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

Als projectmanager binnen de afdeling Neuromusculaire Ziekten ben je betrokken bij de organisatie van internationale medicijnonderzoeken en ondersteuning van een consortium bestaande uit diverse internationale ziekenhuizen. Het TRICALS consortium richt zich op het brengen van innovatie in medicijnonderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS. Naast het doen van klinisch geneesmiddelenonderzoek, richt het consortium zich op onderzoek naar nieuwe biomarkers, clinical trial methodologie, operationele optimalisatie strategieën en farmacogenetica.
 • Je hebt een universitaire of hbo-opleiding voltooid en ervaring met klinische studies in de farmaceutische en/of CRO industrie, evenals (internationale) projectmanagement ervaring in een soortgelijke omgeving.
 • Het is belangrijk dat u bekend bent met nationale en internationale ICH-GCP wet- en regelgeving.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (34 - 36 uur) functie bedraagt maximaal € 5.292,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

De Neurologie & Neurochirurgie bestaat uit zes zorglijnen. In plaats van een indeling in afdelingen en medisch specialismen zijn de zorglijnen geformeerd rondom de topreferente patiëntengroepen met de daaraan gekoppelde onderzoekslijnen. De Neurologie & Neurochirurgie bestaat uit zes zorglijnen. Binnen deze onderzoeksgroep wordt met name onderzoek gedaan naar de neuromusculaire ziekte amyotrofische laterale sclerose (ALS). Deze groep behoort tot de internationale top in onderzoek op dit gebied. Daarnaast worden er klinische (geneesmiddelen) studies uitgevoerd, zowel gesponsord als investigator-initiated (IIT).

TRICALS (https://www.tricals.org/nl/) (non-commerciële stichting) is het grootste onderzoeksinitiatief in Europa om een behandeling voor ALS, PSMA en PLS te vinden. 60 toponderzoekscentra in 19 landen hebben de handen ineengeslagen met patiëntenorganisaties en fondsenwervers om ons enige doel te bereiken: het vinden van effectieve behandelingen voor ALS, PSMA en PLS. In Utrecht (UMC Utrecht) werken er momenteel 9 collega’s full-time/part-time voor TRICALS, met daarnaast veel artsen/verpleegkundigen/onderzoekers en ander personeel die bij TRICALS betrokken zijn. Onze verantwoordelijkheden zijn grotendeels samen te vatten in drie takken: communicatie, sponsorstudies en IITs. De werkzaamheden van deze functie richten zich vooral op de organisatie en begeleiding van de sponsorstudies, maar kunnen zich ook daarbuiten plaatsvinden.

Specificaties

 • Management
 • Gezondheid
 • 34—36 uur per week
 • max. €5292 per maand
 • HBO
 • 2024-4632

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you