Onderzoektechnicus (stofwisseling en techniek)

Onderzoektechnicus (stofwisseling en techniek)

Geplaatst Deadline Locatie
9 apr 29 apr Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als Onderzoeks-technicus werk je aan hoogwaardig experimenteel onderzoek met dieren en diervoeders. Binnen de leerstoelgroep Diervoeding biedt jij technische ondersteuning bij onderzoek en onderwijs.

Je gaat werken in een team bij de respiratiekamers om stofwisseling te meten bij uiteenlopende diersoorten. Dat kan gaan om het meten van methaan-emissies bij koeien, een energiebalans bij varkens maar ook de zuurstofconsumptie bij ontwikkelende embryo’s in kippeneieren of van insectenlarven.

We gebruiken hoogwaardige gasanalysesystemen, allerlei soorten sensoren en verschillende klimaat-regeltechnieken. Veel van deze systemen zijn in huis ontwikkeld en onderhoud en doorontwikkeling hiervan is net zo belangrijk als jouw ontwikkeling!

Daarnaast ondersteun je onderzoek in de diervoeder technologie met extruders, persen, mengers en maalapparatuur. Je bent in staat met verschillende soorten apparatuur te werken en eventuele problemen op te lossen. Je kunt zelfstandig nieuwe onderzoeksapplicaties ontwikkelen en waar nodig valideren.

De functie biedt uitgebreide mogelijkheden om je fysiologische, technische en analytische kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen en toe te passen in diverse onderzoeksactiviteiten van onze afdeling.

Jouw taken en verantwoordelijkheden als onderzoek-technicus zijn:
 • uitvoering van stofwisselingsonderzoek in geklimatiseerde respiratiekamers;
 • uitvoering van technologisch onderzoek met diervoeders of met nieuwe producten die in de diervoeding kunnen worden gebruikt;
 • kalibratie en onderhoud van bestaande onderzoek applicaties;
 • ontwikkeling van onderzoeksapplicaties op het gebied van meet- en regeltechniek, gas-analysesystemen en sensortechniek;
 • deskundig beoordelen/interpreteren/verslagleggen van meetresultaten;
 • begeleiding van practica en ondersteuning van BSc, MSc en PhD studenten bij de praktische uitvoering van hun onderzoek.

Het team
Binnen de leerstoelgroep Diervoeding en research faciliteit “Carus” ga jij direct samenwerken met twee andere onderzoeks-technici.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Je hebt affiniteit met dierhouderij en/of dierwetenschappen en combineert dit met technisch inzicht. Je hebt een analytische en daadkrachtige instelling, waarbij je je richt op resultaten. Daarnaast beschik je over sterke communicatieve vaardigheden en ben je een waardevolle teamspeler.

Ook beschik jij over:
 • een afgeronde, relevante, HBO of WO opleiding in bijvoorbeeld Agrotechniek, Dier-en Veehouderij, Dierwetenschappen, Werktuigbouw, Procestechniek;
 • enige kennis en ervaring met elektronica, software ontwikkeling en Excel;
 • rijbewijs B;
 • goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

In onze internationale werkomgeving wordt steeds meer in het Engels gecommuniceerd. Voor deze functie gaat het om�taalniveau� minimaal CEFR B2. Heb je dit niveau nog niet, dan helpen wij je vanzelfsprekend en kun je terecht bij ons taalcentrum�Wageningen in’to Language
Betrokkenheid bij wetenschappelijk onderzoek vereist tevens flexibele werktijden en bereidheid tot het draaien van storingsdiensten.

Je ziet dat er voldoende uitdagingen voor jou liggen. Deze uitdagingen kunnen ook als ontwikkelmogelijkheden gezien worden. Mocht jij dus nog niet het volledige track-record hebben dat in de vacature wordt gevraagd, maar wél solide werkervaring hebben, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Een aantal highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, extra vakantie / compensatie uren op te bouwen;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • uitstekende pensioenregeling via het ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris tot maximaal €4.640,- bij een volledige werkweek van 38 uur conform CAO Nederlandse Universiteiten (schaal 8/9). Bovendien is een aanstelling van 32 uur bespreekbaar. Dit betreft een functie voor langere tijd. In eerste instantie bieden wij een jaar contract. Wij hebben de intentie om bij goed functioneren de arbeidsovereenkomst om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Je gaat werken op de groenste en meest innovatieve campus van Nederland, en op een universiteit die voor de 19e achtereenvolgende keer is gekozen tot de "beste universiteit” van Nederland.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.600 medewerkers (6.700 fte) en 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Landbouw
 • max. 38 uur per week
 • max. €4640 per maand
 • HBO
 • P1488828-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you