Medewerker studentenadministratie

Medewerker studentenadministratie

Geplaatst Deadline Locatie
10 apr 18 apr Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als medewerker studentenadministratie verzorg je samen met je collega’s de onderwijsadministratie van de universiteit. Je bent een vriendelijk en professioneel aanspreekpunt voor studenten voor alle zaken die te maken hebben met inschrijving en afstuderen. Je bent een aanpakker met een grote mate van zelfstandigheid. Je bent accuraat, stressbestendig, gewend planmatig te werken en uitstekend in staat prioriteiten te stellen.

Education and Student Affairs
Binnen Wageningen University & Research (WUR) is ‘Education and Student Affairs’ (ESA) de centrale afdeling die zowel strategische, beleidsmatige, uitvoerende als ondersteunende taken heeft op het gebied van onderwijs. De afdeling levert diensten aan (potentiële) studenten en docenten van Wageningen Universiteit en ondersteunt de uitvoering van het onderwijs. Het Studenten Service Center (SSC) is onderdeel van ESA.

Studenten Service Centre
Binnen WUR heeft het SSC een belangrijke functie. Het SSC is de helpdesk voor studenten die studeren aan de WUR. Het SSC voorziet studenten van informatie bijvoorbeeld: inschrijving, toelating of collegegeld. Maar je kunt ook bij SSC terecht voor advies bij studeren met een functiebeperking, studievertraging of uitwisseling naar het buitenland. Daarnaast is het SSC verantwoordelijk voor de algemene introductiedagen, houdt het SSC zich bezig met diversiteitsbeleid en (financiële) ondersteuning van studentenvoorzieningen. Bij het SSC werken ongeveer 70 medewerkers die zich allemaal inzetten voor de dienstverlening richting de student. We vinden het belangrijk om als team samen te werken en waar nodig maatwerk te leveren voor de student.

Het team Studentenadministratie is verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van zowel de in- en uitschrijving als voor het afstuderen van de studenten. Als medewerker studentenadministratie heb je een verantwoordelijk en breed takenpakket. Binnen het team worden er afspraken gemaakt over de werkverdeling.

Je werkt aan het administratieve proces rondom het inschrijven en afstuderen van de student:
 • Je informeert studenten pro-actief over het inschrijven en afstuderen, onder andere via website, studenten app, studenten informatiesysteem en e-mails in ons studentencontactsysteem;
 • Je beantwoordt vragen van studenten over het in- en uitschrijven, afstuderen en de PannApp via email, telefoon of aan de studentenbalie.
 • Je draagt zorg voor het maken en legaliseren van de diploma’s en legalisering van de diploma’s;
 • Je onderhoudt contacten met leden van de examencommissies en met secretariaten van leerstoelgroepen;
 • Je hebt een verantwoordelijke taak rond het checken van het afstuderen van de student en eventuele cijfercorrectie;
 • Je organiseert de afstudeerceremonies;
 • Je stelt waar nodig draaiboeken en procesbeschrijvingen en doet verbetervoorstellen omtrent het in- en uitschrijven en afstuderen.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

 • Je hebt aantoonbaar een HBO denk- en werkniveau.
 • Je bent dienstverlenend, maar dit betekent voor jou niet dat je geen ‘nee’ durft te zeggen. Je haalt er voldoening uit om betrouwbaar en rechtvaardig te zijn. Je deelt het motto: ‘generiek waar het kan, maatwerk waar het moet’.
 • Je bent nauwkeurig, hebt een flexibele instelling, je bent stressbestendig en je kan goed met piekbelasting omgaan.
 • Je hebt aantoonbaar uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in Nederlands als Engels op B2 niveau. Je vindt het leuk om informatie goed en helder op te schrijven.
 • Je bent ervaren in het omgaan met grote hoeveelheid data in Excel.
 • Je hebt ervaring met het studenteninformatiesysteem Osiris en/of bent in staat nieuwe programma’s je snel eigen te maken.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Een aantal highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra vakantie / compensatie uren op te bouwen;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 3.072 tot maximaal € 4.103 bij een volledige werkweek van 38 uur conform CAO Nederlandse Universiteiten (schaal 8). De functie heeft een omvang van 32-38 uur per week.

In eerste instantie bieden we je een jaarcontract, welke bij wederzijds enthousiasme daarna verlengd zal worden naar een contract voor onbepaalde tijd. Uiteraard gaan we graag het gesprek met je aan als hier vragen over zijn.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Je gaat werken op de groenste en meest innovatieve campus van Nederland, en op een universiteit die voor de 19e achtereenvolgende keer is gekozen tot de "beste universiteit” van Nederland.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.500 medewerkers en 12.500 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Landbouw
 • max. 38 uur per week
 • €3072—€4103 per maand
 • HBO
 • P1489199-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you