Onderzoeker Nutrient Recycling en Circulaire Meststoffen

Onderzoeker Nutrient Recycling en Circulaire Meststoffen

Geplaatst Deadline Locatie
11 apr 6 mei Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een enthousiaste analytisch ingestelde onderzoeker op het gebied van nutriënten recycling en heb je een praktische instelling? Heb je affiniteit met terugwintechnieken van meststoffen uit reststromen in de landbouw en de valorisatie, toepassing en monitoring daarvan? Dan zijn we op zoek naar jou!

Het team Duurzaam Bodemgebruik doet onderzoek naar bodemkwaliteit, bodembiologie, nutriëntengebruik, klimaatmitigatie en emissies van broeikasgassen, waterkwaliteit en recycling van reststromen binnen de landbouw. Vanwege de toenemende vraag naar ons onderzoek zijn we op zoek naar een enthousiaste onderzoeker voor diverse projecten rondom het gebruik van herwonnen meststoffen uit dierlijke mest, huishoudelijk afvalwater, industrieel proceswater en andere reststromen in de landbouw.

Het gaat daarbij o.a. om onderzoek naar de landbouwkundige werking van deze nieuwe organische en minerale meststoffen en de milieukundige verliezen die daarbij ontstaan. Voorbeelden zijn onderzoek naar nitraatuitspoeling of stikstof (ammoniak/lachgas) emissies bij gebruik van deze meststoffen. Ook onderzoek naar de productie en verwaarding van herwonnen meststoffen uit bovengenoemde reststromen hoort tot het takenpakket. Hiervoor zijn er samenwerkingen met bedrijfsleven waar nieuwe innovatieve terugwinningstechnieken worden ontwikkeld en getest. Om tot werkbare oplossingen te komen denk je ook met collega's mee over vraagstukken op het gebied van wetgeving, contaminanten en het verdienmodel van circulaire meststoffen.

Met jouw werk draag je bij aan impactvolle resultaten rondom het gebruik van herwonnen nutriënten uit mest en afvalwater, toepassing op de bodem en kringlooplandbouw. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van EU-onderzoeksprojecten, projecten voor het bedrijfsleven, en de overheid. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je vindt het leuk om met partners in netwerken aan innovaties te werken. Heb je wetenschappelijke ambities? Dan biedt deze baan voldoende mogelijkheden tot het schrijven van wetenschappelijke publicaties.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

We zijn op zoek naar iemand met:
 • Een flexibele, leergierige en proactieve houding, zowel analytisch en praktisch ingesteld, die graag werkt aan impactvol onderzoek met complexe vraagstukken en processen;
 • Academische opleiding (WO) richting milieukunde, proces/milieutechnologie, bodemkwaliteit, resource management of vergelijkbaar;
 • Ervaring met dataverwerking, monitoring en (interpretatie van) lab-analyses;
 • Affiniteit met verwaarding van meststoffen en technieken voor terugwinning van nutriënten uit reststormen zoals mest, afvalwater en proceswater;
 • Een klantgerichte houding die zowel zelfstandig als in teamverband kan werken en een goed netwerk heeft of kan opbouwen;
 • Goede communicatieve vaardigheden en uitstekende beheersing van zowel Nederlands als Engels, schriftelijk en mondeling (NL en EU projecten).

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €3.088,- tot maximaal €6.522,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10-12). Bovendien is een aanstelling van 0.8 fte bespreekbaar. In eerste instantie bieden we je een jaarcontract, welke bij wederzijds enthousiasme daarna verlengd zal worden naar een contract voor onbepaalde tijd. Uiteraard gaan we graag het gesprek met je aan als hier vragen over zijn.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.600 medewerkers (6.700 fte) en 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Landbouw
 • max. 36 uur per week
 • €3088—€6522 per maand
 • Universitair
 • P1489772-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you