Business Controller

Business Controller

Geplaatst Deadline Locatie
11 apr 26 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij een afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid en impact binnen een inspirerende omgeving? Voor de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) zijn wij op zoek naar een business controller. De FNWI is gevestigd op Amsterdam Science Park (ASP) en is omgeven door kennisinstituten en kennisintensieve spin-off bedrijven. Het ASP is een knooppunt van vooraanstaand onderwijs, hoogwaardig onderzoek en kennisintensieve bedrijven.

De afdeling Finance & Control heeft een team met vijf enthousiaste collega’s en binnen deze functie vind je een mooie mix van uitdaging, variatie, vrijheid en ruimte (voor zelfontwikkeling) en een goede werk-privé balans!

Jouw rol
Als business controller adviseer en ondersteun je met name de onderzoeksinstituten. Je bent een echte sparringpartner en onafhankelijke adviseur voor financiële vraagstukken, kan verbindingen leggen en omgaan met verschillende belangen. Je bent een teamplayer en werkt nauw samen met de betrokken instituutsmanagers van de onderzoeksinstituten en diverse andere supportafdelingen, zoals: human resources, project control en bestuurszaken.

Je draagt bij aan de lopende financiële processen op de afdeling en monitort de financiële situatie van de verschillende onderdelen en aandachtsgebieden die je zijn toegewezen. Je kan makkelijk schakelen tussen hoofdlijnen en detailinformatie en bent in staat adequate rapportages te genereren.

Je bent betrokken bij de ontwikkeling en kwaliteit van managementinformatie en bij procesverbeteringen op het gebied van financiën, risicomanagement en de administratieve organisatie om de planning- en control cyclus te optimaliseren. Verder heb je de kennis in huis om bij te dragen aan de ontwikkeling van modellen en rapportages om de financiële sturing verder te versterken.

Wat ga je doen?
Je richt je voornamelijk op de volgende activiteiten:
  • Je legt de verbinding tussen financiën en het primaire proces bij de onderzoekinstituten van de FNWI en voorziet deze van ‘to-the-point’ adviezen;
  • Het toetsen en mede opstellen van begrotingen, kwartaalrapportages met aanpassingen van de prognoses en diverse (ad-hoc) analyses;
  • Je bent in staat om je adviezen en analyses te onderbouwen met financiële managementinformatie en deze over te brengen naar verschillende doelgroepen;
  • Het opstellen en toetsen van businesscases en investeringsvraagstukken;
  • Bijdragen aan het beheren en (door)ontwikkelen van onderdelen van de planning & controlcyclus;
  • Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de gezamenlijke output van de afdeling en draag je bij aan de verdere ontwikkeling en output van het team.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je beschikt over het volgende profiel:
  • Een afgeronde academische opleiding op bedrijfseconomisch en/of bedrijfskundig terrein;
  • Ervaring binnen een soortgelijke functie;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (zowel mondeling als schriftelijk).

Competenties
  • Je bent een gedreven financieel professional met een onafhankelijke, proactieve instelling;
  • Je zoekt graag de samenwerking op met collega’s, maar je kan ook zelfstandig werken en bent een ‘aanpakker’;
  • Je bent analytisch sterk, beschikt over probleemoplossend vermogen en weet makkelijk te schakelen tussen hoofdlijnen en detailinformatie;
  • Je bent organisatiesensitief, beschikt over goede advies- en communicatieve vaardigheden en bent taalvaardig in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een fulltime dienstverband voor de periode van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt het tijdelijke contract in een vast dienstverband omgezet. Het UFO-profiel Controller 3 of 4 is van toepassing.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante werkervaring bij aanvang van het dienstverband, € 4.332 tot € 6.737 (schaal 11-12) bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur per week). Een aanloopschaal kan van toepassing zijn. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De cao Universiteiten van Nederland is van toepassing. Nieuwsgierig naar ons uitgebreide pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden? Hier kun je er meer over lezen.

Wat bieden we je verder?
  • een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen ontwikkeling;
  • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
  • een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega’s;
  • een inspirerende academische- en internationale omgeving op het Science Park.

Werkgever

Faculteit der Natuurw., Wiskunde & Informatica

De Universiteit van Amsterdam behoort met ruim 47.000 studenten, 7.900 medewerkers, 3.000 promovendi en een jaarlijks budget van 915 miljoen euro tot de grote algemene onderzoeksuniversiteiten van Europa.

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Met zo’n 2.100 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan circa 8.500 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van academici op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.

Wil je meer weten over werken bij de UvA? Lees hier meer informatie.

Specificaties

  • Financiën
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • €4332—€6737 per maand
  • Universitair
  • 12798

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 904, 1098XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you