Beleidsmedewerker (senior) / Hoofd Bureau Onderzoek en Onderwijsbeleid

Beleidsmedewerker (senior) / Hoofd Bureau Onderzoek en Onderwijsbeleid

Geplaatst Deadline Locatie
12 apr 15 mei Nijmegen

Functieomschrijving

Heb je ruime ervaring met het leidinggeven aan een team van experts? En word je enthousiast van een uitdagende combinatiefunctie waarbij je je enerzijds inzet voor het bureau en bijbehorende medewerkers en anderzijds zelf actief bezig bent om de impact van ons onderzoek in de samenleving te vergroten? Ben jij die gedreven professional die ons onderzoek en onderwijs uitstekend met de samenleving kan verbinden? Dan horen we graag van je!

Als senior beleidsmedewerker Onderzoek lever je een bijdrage aan de impactstrategie van de Faculteit der Letteren. Het gaat hierbij om de zichtbaarheid en brede inzetbaarheid van het onderzoek en onderwijs op het terrein van taal, communicatie, kunst, cultuur en geschiedenis. Hiervoor ga je samenwerkingen aan met publieke en private partijen, faciliteer je formele kennisoverdracht van onderzoeksresultaten (onder andere door het sluiten van licentiecontracten), ga je actief op zoek naar financieringsmogelijkheden en participeer je in diverse interne en externe overlegstructuren. In sommige gevallen treed je op als initiator en projectleider van een project, in andere gevallen meer als facilitator en coördinator. Je ondersteunt onderzoekers bij de maatschappelijke benutting en overdracht van hun onderzoeksresultaten.

Als hoofd van het Bureau Onderzoek van de Faculteit der Letteren geef je leiding aan een team van negen professionals op het gebied van onderzoek.

Je draagt zorg voor het ontwikkelen van een afdelingsplan (inclusief HRM-beleid) en de implementatie hiervan. Je coördineert de werkzaamheden van de medewerkers op basis van de kernthema's van leiderschap op de Radboud Universiteit: visie en strategie, realisatiekracht, verbinden en ontwikkelen, erkennen en waarderen. Ook zie je toe op de loopbaanontwikkeling en de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Hierbij hanteer je een coachende leiderschapsstijl waardoor de medewerkers in staat zijn te werken aan gezamenlijke doelen.

Recent is bij Bureau Onderzoek het Humanitieslab van de faculteit ondergebracht (12.5 fte); voor het hoofd van dit lab ben jij de leidinggevende.

Tijdelijk stuur je ook vier professionals aan op het terrein van onderwijsbeleid. Op termijn wordt deze taak wellicht elders belegd.

Als hoofd van Bureau Onderzoek en Onderwijsbeleid ben je onderdeel van het managementteam van de faculteit samen met de vijf andere afdelingshoofden voor de terreinen: Bestuurszaken, Financiën, HR, Marketing en Communicatie, Onderwijs en studentenzaken. Je rapporteert aan de directeur bedrijfsvoering en stemt je werkzaamheden af met de vice-decanen onderwijs en onderzoek en met de onderzoeks- en onderwijsdirecteuren.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-masterdiploma, bij voorkeur gevolgd door een promotie, en aantoonbare affiniteit met de geesteswetenschappen.
  • Je hebt ervaring in het opbouwen en onderhouden van relaties en je brengt een relevant netwerk mee van bedrijven, kennisinstellingen of andere (maatschappelijke) organisaties.
  • Je hebt aantoonbare ervaring als leidinggevende aan een team van professionals.
  • Je hebt kennis van zakelijke processen, zoals het opzetten van succesvolle samenwerkingen, opstellen van offertes, onderhandelen, en je beschikt over enig financieel inzicht.
  • Ervaring met advies en/of beleid op het terrein van onderzoek, onderwijs, valorisatie of management bij een universiteit of vergelijkbare organisatie is een pre.
  • Je bent organisatiesensitief, flexibel, doortastend en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

  • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Je salaris binnen salarisschaal 12 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Work and science require good employment practices. This is reflected in Radboud University's primary and secondary employment conditions. You can make arrangements for the best possible work-life balance with flexible working hours, various leave arrangements and working from home. You are also able to compose part of your employment conditions yourself, for example, exchange income for extra leave days and receive a reimbursement for your sports subscription. And of course, we offer a good pension plan. You are given plenty of room and responsibility to develop your talents and realise your ambitions. Therefore, we provide various training and development schemes.

Afdeling

Je komt terecht in de afdeling Bureau Onderzoek en Onderwijsbeleid. Als geheel is de afdeling verantwoordelijk voor beleid, kwaliteitszorg, ontwikkeling en ondersteuning op de terreinen onderwijs, onderzoek en impact. Recent is het Humanitieslab van de faculteit toegevoegd.

Additionele informatie

Je kunt uiterlijk solliciteren op 15 mei 2024. Dit kan uitsluitend via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan prof. dr. André Lardinois.

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 30 mei. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op maandag 10 juni. Je treedt bij voorkeur zo snel mogelijk in dienst.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Specificaties

  • Management
  • Taal en cultuur
  • Universitair
  • 23.021.24

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboud Universiteit). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 15 mei 2024 1:59 (Europe/Amsterdam).