Programmacontroller Bestuursakkoord (0,8 - 1,0 fte)

Programmacontroller Bestuursakkoord (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
15 apr 21 apr Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een proactieve controller die kan rapporteren, signaleren én processen in kan richten?

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een proactieve programmacontroller die graag een gestroomlijnde rapportagecyclus op wil zetten zodat we daar samen de vruchten van kunnen plukken: namelijk een effectief rapportageproces waarbij we precies voldoende maar zeker niet te veel informatie uitvragen binnen de doelstellingen van het Bestuursakkoord. Dit is een akkoord waarin afspraken zijn vastgelegd over de wijze waarop het hoger onderwijs en de wetenschap in Nederland worden gefinancierd en georganiseerd.

Functie-omschrijving
De beleidsregels van het Bestuursakkoord (starters- en stimuleringsbeurzen, sectorplannen en overige onderwerpen) zijn in grote lijnen bekend. We staan echter nog aan het begin van de implementatie van beleidsregels en monitoring. Hiervoor moet het rapportage- en monitoringsproces nog verder ingericht worden en gecommuniceerd worden met de stakeholders. Dit vraagt om nauwe samenwerking tussen Finance, Corporate Planning & Control, Academische zaken en de faculteiten om het proces verder uit te werken. De samenwerking met deze afdelingen en de inhoudelijke kant maakt het werk uitdagend en afwisselend.

In de beginfase werk je mee aan de opbouw, het inrichten van het proces en het signaleren van mogelijke bottlenecks. In een latere fase houd je je meer bezig met de monitoring en rapportage. Dit doe je in nauwe samenwerking met de manager Programma- en projectcontrol. De belangrijkste activiteiten zijn:
  • Opstellen van een jaarlijkse rapportageplanning
  • Voeren van periodieke voortgangsgesprekken met de faculteiten
  • Opstellen van periodieke rapportage aan Corporate Planning en Control
  • Meelezen op beleidsdocumenten
  • Meedenken hoe het proces sneller en slimmer kan worden ingericht
  • Werken aan geautomatiseerde rapportages in samenwerking met onze Data Competence Hub

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een doortastende programmacontroller die er energie van krijgt om het rapportageproces in te richten. Je vindt het geen probleem dat sommige beleidsregels nog verder uitgewerkt moeten worden en je neemt de tijd om je stakeholders mee te nemen.

Daarnaast beschik je over:
  • Academisch werk- en denkniveau, een afgeronde (post) hbo- of wo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting Bedrijfseconomie, Controlling of Accountancy;
  • Minimaal vier jaar werkervaring als (programma)controller of gelijkwaardige functie
  • Een goede beheersing van Nederlands (minimaal C1-niveau) en Engels (minimaal B2-niveau overeenkomstig met het Common European Framework - CEF), zowel mondeling als schriftelijk.
  • Bij voorkeur werkervaring in de universitaire context;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Een proactieve en gestructureerde manier van werken;
  • Een hoge mate van organisatiesensitiviteit;

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie wordt in overleg bepaald. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 4.332,- en € 5.929,- bruto per maand schaal 11, conform de CAO-NU.

Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij de dienst Finance. De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar en kan bij goede prestaties en onveranderde organisatieomstandigheden omgezet worden in een vaste aanstelling.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
De afdeling Programma- en Projectcontrol (PPC) is onderdeel van de dienst Finance, dat tevens bestaat uit Financial Transaction Office (FTO), Monitoring & Reporting (M&R) en Controlling Services (CS). Het team PPC richt zicht op de innovatieprojecten binnen Strategy, Convergence Erasmus MC, TU Delft en EUR, Onderwijs en Vastgoed. Ondanks dat de collega’s binnen ons team verschillende werkvelden hebben, kun je er altijd terecht voor vragen of ondersteuning. Maandag is onze vaste kantoordag.

Specificaties

  • Financiën
  • 32—40 uur per week
  • €4332—€5929 per maand
  • HBO+
  • 4085

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you