Communicatiemedewerker NRO

Communicatiemedewerker NRO

Geplaatst Deadline Locatie
17 apr 8 mei Den Haag
Ben jij een enthousiaste hands-on communicatiemedewerker met een vlotte pen en een scherpe blik? En werk je graag mee aan het versterken van het onderwijs met kennis uit onderzoek? Dan is het NRO op zoek naar jou!

Functieomschrijving

In deze functie verzorg je de communicatie over het financieren en coördineren van onderwijsonderzoek via het NRO. Ook zorg je ervoor dat kennis uit onderzoek de vele professionals in het onderwijs bereikt. Door jouw aanpak en enthousiasme worden onze doelgroepen bekend(er) met het NRO en met onze diensten. Een leuke, veelzijdige, uitvoerende functie in een professioneel en fijn team!

In de praktijk betekent het dat je:
  • Een mix van communicatiemiddelen inzet om onze doelgroepen te bereiken. Voorbeelden van middelen zijn: de website NRO.nl, onze digitale nieuwsbrieven en social media-kanalen;
  • Verschillende typen teksten schrijft en redigeert. Dit zijn bijvoorbeeld nieuwsberichten en webpagina’s over projecten- en programma’s en berichten voor social media;
  • Het drukwerk en de verspreiding van communicatiemiddelen zoals flyers en factsheets verzorgt;
  • De communicatie rondom events oppakt;
  • Externe partijen begeleidt die soms (delen van) communicatietaken oppakken;
  • Het effect en bereik van jouw inspanningen meet en analyseert en nieuwe kansen op basis van deze data aandraagt;

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

  • Een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van communicatie;
  • Minimaal 3 jaar ervaring als communicatiemedewerker;
  • Uitstekende communicatieve en redactionele vaardigheden;
  • Sterke redactionele vaardigheden, ervaring met het schrijven van (web)teksten en een heldere schrijfstijl;
  • Ervaring met het communiceren over onderwijs en/of onderzoek;
  • Leergierigheid, initiatief, flexibiliteit, zelfstandigheid en resultaatgerichtheid.

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende, uitdagende en maatschappelijk relevante baan in een enthousiast team met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoeksinstellingen (Cao-OI (NL) - WVOI).

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de periode van één jaar en bij goed functioneren mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband tussen de €3.394,- en €4.679,- per maand (schaal 9 van bijlage 1 van cao-Onderzoekinstellingen peildatum januari 2024).

Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een ruime verlofregeling. Verder is NWO aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op onze aanvullende ziektekostenverzekering en diverse opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor en deels thuis), bieden een vergoeding voor het thuiswerken en woon-werkverkeer en stellen een laptop en mobiele telefoon beschikbaar.

Werkgever

NWO

NWO is de belangrijkste wetenschapsfinancier in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks één miljard euro in onderzoek. Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact – oftewel het succes van NWO – valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

Afdeling

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) versterkt de kwaliteit van het onderwijs met kennis uit onderzoek. We financieren en coördineren wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van het onderwijs. Daarnaast maken we de resultaten uit onderzoek vindbaar, toegankelijk en bruikbaar, zodat professionals in de onderwijspraktijk en het beleid deze kennis kunnen gebruiken. Verder bouwen we aan een sterke landelijke data-infrastructuur voor het onderwijs, zodat scholen relevante gegevens over de ontwikkeling van hun leerlingen ontvangen, inzichten ontstaan in landelijke trends in leerlingresultaten en er snel onderzoek kan worden gedaan naar belangrijke vraagstukken in het onderwijs.

In onze teams werken enthousiaste collega’s met diverse achtergronden in gender, cultuur en leeftijd. We hebben een open en informele sfeer, zijn ambitieus, kwaliteitsgedreven en voelen ons verbonden met ons werk. Het NRO is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Additionele informatie

Wanneer je denkt dat bovenstaand profiel bij jou past, nodigen we je graag uit om te reageren. Stuur je cv en motivatie naar ons via de "solliciteer"-button op de NWO-website. Reageer voor 9 mei op deze vacature.

Wil je graag meer informatie over onze organisatie? Neem een kijkje op nro.nl. Hoofd Communicatie Heidi Berkhout vertelt je graag meer over de functie. Zij is te bereiken op 06-14414823 of h.berkhout@nwo.nl. Gitte Schepers, P&O adviseur, kan de procedure toelichten, contact kan via 0623135712 of g.schepers@nwo.nl.

Vind je onze organisatie interessant, maar twijfel je of deze vacature bij je past? Kijk op onze site of er ook andere vacatures zijn.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 24—32 uur per week
  • €3394—€4679 per maand
  • HBO
  • 4458

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2526HZ, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 8 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).