Change Manager

Change Manager

Geplaatst Deadline Locatie
17 apr 28 mei Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

ICT is onmisbaar voor het onderwijs, onderzoek en de bedrijfsvoering van de TU Delft. Als IT-changemanager druk jij je stempel op de professionalisering van onze ICT-dienstverlening.

Functieomschrijving

De ontwikkeling van een auto die op 1 liter benzine wel 600 km kan rijden. De inzet van onze eigen supercomputer voor de energietransitie. Of onderzoek naar medische toepassingen in ons reactorinstituut. Baanbrekende projecten bij de TU Delft die niet mogelijk zijn zonder goed werkende ICT. Als Changemanager draag jij bij aan de doorontwikkeling van de ICT-infrastructuur die dit soort projecten mogelijk maakt. En zorg je er mede voor dat duizenden studenten, onderzoekers en medewerkers elke dag kunnen rekenen op betrouwbare systemen.

Vanuit het Shared Service Center zorg je dat (functionele) ontwikkelingen in onze ICT-diensten efficiënt en gecontroleerd worden doorgevoerd. Daarbij borg je de continuïteit van de systemen. Je beoordeelt de risico’s, impact en planning van de wijzigingen en ziet erop toe dat het changemanagementbeleid wordt nageleefd. Ook bewaak je de kwaliteit en resultaten en stuur je op het behalen van de KPI’s. Zo til je Directie ICT naar een hoger niveau.  

Je ziet: jij hebt een centrale rol op onze afdeling, waar je samen met 13 fijne collega’s een team vormt. Je werkt onder anderen samen met een releasemanager, een incident- en problemmanager, een procesbeheerder en een data-analist. En geeft functioneel leiding aan alle ICT-collega’s. Jij bent de procesverantwoordelijke en hét aanspreekpunt bij vragen en opmerkingen. Jouw missie: collega’s overtuigen van de beste route en van begin tot eind meenemen in het proces. 

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal drie jaar aantoonbare ervaring met Change Management en bent bekend met ITIL, ASL, BiSL en/of LEAN.
 • Bij voorkeur ben je ITIL (Foundation) gecertificeerd of bereid deze te behalen.
 • Je hebt uitgebreide ervaring met ICT Service Management tooling en bijbehorende (SLA-) rapportage mogelijkheden; TOPdesk en/of Tableau zijn een pré.
 • Je hebt sterke mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal, om hiermee duidelijk en effectief te communiceren. Nederlands is wel de voertaal.
 • Je bent een organisatie sensitieve bruggenbouwer en weet mensen mee te krijgen.
 • Je hebt de motivatie om proactief oplossingen te bedenken waarmee wij onze dienstverlening en processen kunnen verbeteren en hebt voldoende senioriteit om anderen van deze oplossingen te overtuigen.
 • Je hebt goede samenwerkingsvaardigheden op diverse lagen binnen een organisatie.

Naast enthousiasme vinden wij het belangrijk dat je de wil en voldoende bagage hebt om samen met ons de schouders te zetten onder de verdere professionalisering van de Service Management afdeling en ICT dienstverlening.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast.
 • Een functieomvang van 36-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 11 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van €4.332 en een maximum van €5.929 bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Universiteitsdienst - Directie ICT

Bij de directie ICT werken we met circa 200 collega’s verdeeld over een aantal teams: Shared Service Center, Project Management Services, Informatiemanagement, Security, Privacy & Architectuur en Innovatie.

We werken als directie ICT gezamenlijk met de faculteiten en andere directies van de TU Delft aan uiteenlopende projecten. De complexiteit en grootte van de organisatie zorgen ervoor dat ons werk vaak een uitdagende puzzel is. De grootste opdracht waar we de komende jaren als TU Delft voor staan, is het versnellen van de digitalisering om zo onze positie als universiteit van wereldklasse te versterken.

We werken veel samen met de specialisten op onze eigen ICT-afdeling en met onze collega’s verspreid over de universiteit. De campus is een bruisende omgeving waar altijd van alles gebeurt. De cultuur is informeel en inclusief. Er is ruimte voor een belangstellend gesprek bij de koffieautomaat en als je het leuk vindt, kun je deelnemen aan diverse activiteiten die op de campus worden georganiseerd. Bovendien krijg je binnen de directie ICT het vertrouwen en de vrijheid om je eigen werk in te delen. Er is veel mogelijk op het gebied van opleidingen en wij vinden jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk.

Wil je meer weten over hoe het is om bij ICT te werken en zien welke vacatures er nog meer zijn? Bekijk dan hier onze werken-bij-ict pagina.

Specificaties

 • IT
 • 36—40 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • HBO
 • TUD05285

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you