Adviseur groen

Adviseur groen

Geplaatst Deadline Locatie
17 apr 23 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ga jij voor duurzame ontwikkeling en heb je een groen hart? Dan is de functie van Adviseur bij de afdeling Gebiedsontwikkeling (GBO) iets voor jou!

Functieomschrijving

Kom bij ons team van gebiedscoördinatoren, projectmanagers en adviseurs en werk samen aan het realiseren van een aantrekkelijk en toekomstbestendig Utrecht Science Park (USP). Als allround adviseur met een specialisatie in groen, krijg je de kans om mee te denken over gebiedsontwikkelingsvraagstukken. Jouw expertise helpt ons om bestaand en nieuw groen te integreren, waardoor het USP een klimaatadaptief, biodivers en natuurinclusief gebied wordt. Je staat voor het belang van groen en zorgt er voor dat het USP een voorbeeld wordt van duurzame ontwikkeling.

Wat ga je doen?
Naast je focus op groen, biedt deze rol de mogelijkheid om je kennis te verbreden en te adviseren over andere relevante thema’s binnen gebiedsontwikkeling. Heb je ervaring, expertise of affiniteit met bepaalde thema’s? Dan is er binnen deze functie ruimte om je verder te ontwikkelen en een significante rol te spelen.

De komende jaren wil de Universiteit Utrecht haar grondgebied vergroenen. Groen behouden en uitbreiden is essentieel voor het versterken van de biodiversiteit in het Utrecht Science Park. Bovendien helpt meer groen en meer ruimte voor water om het USP klimaatadaptief te ontwikkelen. Daarnaast nodigt het uit tot ontmoeten en verblijven in de buitenlucht.

Help ons mee het Utrecht Science Park te transformeren tot een groene, innovatieve en inspirerende omgeving voor iedereen! De taken bestaan uit:
 • meewerken aan de professionalisering van de gebiedsontwikkeling en bijdragen aan gebiedsontwikkelingsvraagstukken in het algemeen;
 • beleid opstellen over groen, zoals beleid over de omgang met, en het beschermen van planten en bomen;
 • groenbeleid- en advies afstemmen met het biodiversiteitsbeleid (waaronder het inrichtings- en herstelplan biodiversiteit USP);
 • een methode opstellen om bestaand groen te beschermen bij gebiedsontwikkelingen;
 • het driejaarlijkse flora- en faunaonderzoek coördineren;
 • het opzetten en implementeren van een bomenbalans en natuurcompensatieboekhouding.

Verder adviseer je, op basis van het beleid en je eigen expertise, over:
 • het beschermen van groen, fauna en beschermde diersoorten;
 • toepassen en waarborgen van groen in de (gebieds)projecten;
 • bijdragen aan de klimaatadaptieve doelstellingen.

De afdeling gebiedsontwikkeling is samen met de collega’s van Beheer & Onderhoud van de buitenruimte verantwoordelijk om de ambities uit het Ambitiedocument Toekomstbestendig Gebied te behalen. Dit doe je door mee te werken aan het maken van concreet beleid. Aan de hand van dit beleid geef je advies in (gebieds)projecten, om zo onze groenambities te behalen. Bovendien denk je na hoe de UU bestaand groen zo goed mogelijk kan beschermen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zoeken een enthousiaste en gedreven collega die graag samenwerkt met projectmanagers om groen te integreren in projecten. Je bent niet bang om op te komen voor de belangen van de natuur, zelfs wanneer er tegenstrijdige belangen zijn. Als verbinder met een resultaatgerichte insteek draag je bij aan het bereiken van duurzame oplossingen. Je wil graag blijven leren op het onderwerp ecologie om deze kennis vervolgens toe te passen in je werk. Je geniet ervan om bureauwerk en buitenwerk in het USP te combineren. Verder breng je het volgende mee:
 • Je hebt een opleiding op hbo- of wo-niveau, bij voorkeur op het gebied van groen.
 • Je heb goede taalvaardigheden in het Nederlands.
 • Het is een pre als je ervaring hebt met advieswerk in (gebieds)projecten.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
 • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een werkweek van 32 tot 40 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.226,- tot maximaal € 5.090,- bij een fulltime dienstverband (schaal 9 of 10 van de cao Nederlandse Universiteiten);
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten;
 • de mogelijkheid om hybride te werken: 50% thuis, 50% op het USP.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De Universitaire Bestuursdienst (UBD) werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De directie Vastgoed & Campus (V&C) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de inrichting en het in stand houden van de universitaire huisvesting, voor meer dan 32.000 studenten, 7.500 medewerkers binnen 6 faculteiten en 8 ondersteunende directies. De directie V&C is één van de directies van de Universitaire Bestuursdienst en heeft als rol om ervoor te zorgen dat medewerkers, studenten en bezoekers van de Universiteit Utrecht optimaal ondersteund worden en kunnen excelleren in hun onderzoek en onderwijs. Directie V&C bestaat uit vijf afdelingen: Strategie, Advies & Energie, Huisvesting, Gebiedsontwikkeling, Finance & Control en Veiligheid & Milieu.

De directie werkt aan een inspirerende, veilige, duurzame huisvesting en omgeving op het Utrecht Science Park, International Campus Utrecht en de binnenstad van Utrecht. Door de wensen vanuit het primair proces goed te begrijpen ondersteunt Vastgoed & Campus de faculteiten en diensten met huisvesting en gebiedsontwikkeling die kostenefficiënt, veilig, duurzaam en toekomstbestendig is waarbij de focus ligt op gebruikscomfort. Dit doet Vastgoed & Campus met oog voor medewerkerstevredenheid en een streven naar continu verbeteren.

Specificaties

 • Management
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—40 uur per week
 • €3226—€5090 per maand
 • HBO
 • 3837

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you