IT Traineeship

IT Traineeship

Geplaatst Deadline Locatie
18 apr 17 jun Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

IT Traineeship; een kickstart per september 2024!

Studeer jij binnenkort af of heb je maximaal twee jaar relevante werkervaring? Wij bieden een IT Traineeship aan waarbij je jezelf zowel vakinhoudelijk als persoonlijk ontwikkelt richting een uitdagende en inspirerende functie als IT- engineer. En dat is nog maar het begin!
Het IT Traineeship bij Wageningen University & Research (WUR) bestaat uit een combinatie van werken, leren, persoonlijke ontwikkeling, fun en dagelijkse uitdagingen. Je loopt mee met verschillende teams waardoor je de organisatie goed leert kennen, je ontdekt waar je talenten liggen waardoor je steeds grotere opdrachten kunt uitvoeren.

Wij beloven dat je in 18 maanden tijd een ontwikkeling doormaakt die jouw carrière in een stroomversnelling brengt; je werkt dan ook voor een toonaangevende, internationale kennisorganisatie, je krijgt inhoudelijke trainingen en maakt een groei door in rol van technisch engineer of functioneel beheerder. Vanuit de organisatie krijg je een coach die je eerlijke feedback geeft en je leert hoe jij je gedrag zo kunt aanpassen dat jij resultaat behaalt. Kortom; business, techniek, ICT en (persoonlijke) ontwikkeling bij de IT-afdeling van WUR: een unieke kans voor een Young Professional.

Wat houdt het IT Traineeship in?
Je zet in anderhalf jaar een enorme stap in je carrière. Je ontwikkelt je zowel op het gebied van hard skills als soft skills, je neemt deel aan uitdagende trainingen met andere enthousiaste trainees en je behaalt IT-certificaten. Hierbij kun je denken aan trainingen als bijvoorbeeld ITIL, Digital Information Design, vaardigheidstrainingen zoals Agile, persoonlijke effectiviteit, timemanagement, persoonlijke intervisie, coaching en technische trainingen zoals CCNA, RHCSA, VCP en Azure Fundamentals. Dit altijd in overleg en afhankelijk van je persoonlijke ontwikkeling.

Gedurende de hele periode word je begeleid door ervaren professionals binnen onze organisatie. Je ondersteunt niet alleen bij de dagelijkse werkzaamheden maar werkt binnen dit traineeship ook aan een aantal innovatie opdrachten. Door deze opdrachten krijg je een breed beeld van onze IT-organisatie, doe je snel waardevolle ervaring op en leg je contacten voor de toekomst. In het traineeship krijg je de tijd en de mogelijkheid goed uit te zoeken waar je ambities en interesses liggen en goed beslagen door te kunnen stromen naar een vaste functie in een van onze IT-teams. Je leert jezelf kennen om te ontdekken wat je wilt en kunt, je leert veel nieuwe collega's kennen en je leert de organisatie kennen.

Naast alle leerzame momenten is er ook ruimte voor gezelligheid. Elke maand organiseren we onze IT-borrel, WUR organiseert de WE dag (=sportdag) en andere leuke activiteiten.

Klik hier als je nog meer informatie wil over ons IT Traineeship

Hier ga je werken
Onze IT-afdeling zorgt met 200 medewerkers voor een moderne ICT-omgeving voor onderwijs en onderzoek. We werken in multidisciplinaire teams aan actuele vraagstukken op het gebied van digitalisering, selfservice, security, data-/ applicatiemanagement, high performance computing en cloud strategie. We hebben eigen datacenters en werken volop in de cloud. Onze Infra teams leveren de benodigde compute, storage en networking capaciteit om baanbrekend onderzoek en onderwijs binnen de WUR mogelijk te maken. Hoog beschikbaar, stabiel en vooral gebruiksvriendelijk. Op de achtergrond, maar toch ook heel erg zichtbaar. Dus volop ontwikkel- en carrièrekansen voor specialisten op verschillende niveaus.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Net afgestudeerd of je staat op het punt af te studeren in een (business) IT opleiding;
 • óf maximaal 2 jaar werkervaring in een IT rol;
 • Hbo werk- en denkniveau. Indien je geen afgeronde HBO-opleiding hebt kan een online assessment deel uitmaken van de procedure;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent gefocust op je eigen ontwikkeling.

Voor deze functie zijn de volgende competenties belangrijk:
 • Initiatiefrijk en resultaatgericht;
 • Samenwerken;
 • Eigenaarschap nemen;
 • Communicatief vaardig;
 • Analytisch.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 2.932 tot maximaal € 3.166 bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 8). Bovendien is een aanstelling van 32 uur bespreekbaar. We bieden je een contract voor de duur van het traineeship (18 maanden), met de intentie deze om te zetten naar een contract voor onbepaade tijd!

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 7.600 medewerkers (6.700 fte) en 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR
Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • IT
 • Economie
 • max. 36 uur per week
 • HBO
 • P1496213-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you