Jurist

Jurist

Geplaatst Deadline Locatie
18 apr 1 jul Tilburg
Tilburg University | University Services is op zoek naar een Jurist (09, tfe - 32 uur per week) voor de Divisie Executive Services, afdeling Legal Affairs, locatie Tilburg. Duur arbeidsovereenkomst: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Functieomschrijving

Ben jij een nieuwsgierige jurist met kennis en ervaring in het onderwijsrecht? Wil je bij een energieke en professionele juridische afdeling werken in het hart van Tilburg University als maatschappelijke organisatie? 
 
Wij zijn op zoek naar een jurist onderwijsrecht, ter uitbreiding van het team Legal Affairs.
 

Jouw afdeling
Legal Affairs verzorgt de juridische advisering van het College van Bestuur en van de directies van faculteiten en ondersteunende divisies. 
 
Legal Affairs is onder meer verantwoordelijk voor de begeleiding van interne beroepsprocedures voor studenten en medewerkers, het secretariaat van de Commissie Wetenschappelijke Integriteit en het opstellen, beoordelen van en adviseren over (onderzoeks)overeenkomsten, juridische vraagstukken en verschillende regelingen. Daarnaast begeleidt en/of voert Legal Affairs namens het College van Bestuur ook de externe juridische procedures. Verder adviseert de afdeling over de implementatie van (onderwijsrechtelijke) wet- en regelgeving. 
 
Legal Affairs maakt onderdeel uit van de divisie Executive Services. Legal Affairs bestaat uit 16 personen met een mix van juristen, managementondersteuning en student-assistenten. Legal Affairs is onderverdeeld in vier domeinen: onderwijs, privaatrecht, wetenschappelijke integriteit en compliance en het bureau promoties en academische plechtigheden. We zetten als afdeling in op hoogwaardige en pragmatische juridische dienstverlening. De sfeer is collegiaal en informeel, de focus is oplossingsgericht en de professionele betrokkenheid bij dossiers is hoog. 
 
Jouw functie en werkzaamheden
Wij zijn voor het domein onderwijs op zoek naar een energieke en doortastende jurist die er energie van krijgt om een (juridische) bijdrage te leveren aan de universiteit in zijn algemeenheid en meer specifiek aan Legal Affairs. 

Jouw werkzaamheden zijn voornamelijk:

  • het vervullen van de rol van secretaris van de interne bezwaar- en beroepschriftencommissies (in het bijzonder het College van Beroep voor de Examens en de Commissie van Advies voor de Bezwaar- en Beroepschriften);
  • het opstellen van en adviseren over diverse soorten regelingen en beleidsprocessen gericht op de organisatie van het onderwijs en de rechtspositie van de student, dit in overleg met de faculteiten, opleidingsdirecteuren, examencommissies en de ondersteunende divisies;
  • het juridisch adviseren over (onderwijsrechtelijke) vraagstukken, zowel aan het College van Bestuur, als aan de faculteiten en andere divisies en afdelingen;
  • het volgen en vertalen van de ontwikkelingen in wet- en regelgeving die relevant zijn voor de universiteit, met name de Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek (WHW);
  • het verzorgen van interne informatievoorziening over de rechtspositie van de student en de organisatie van het onderwijs;
  • het vertegenwoordigen van de universiteit in juridische procedures en geschillen;
  • het zo nodig onderhouden van contacten met juristen van samenwerkingspartners, advocaten en andere universiteiten.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kennis, ervaring, competenties en talenten
Wij komen graag met jou in contact wanneer je

  • een afgeronde opleiding Nederlands recht en meerdere jaren relevante werkervaring hebt als adviserend advocaat of jurist;
  • beschikt over aantoonbare kennis van het onderwijsrecht en het bestuursrecht. Kennis van en ervaring met de Wet op het hoger onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek (WHW) is een pré;
  • ervaring en kennis hebt op het gebied van bestuursprocesrecht en met beleidsprocessen (niet verplicht wel een pré);
  • in staat bent collega-juristen, andere divisies en afdelingen, de faculteiten en het College van Bestuur te adviseren, te informeren en mee te nemen in een pragmatische aanpak van juridische vraagstukken;
  • overzicht weet te houden, zorgvuldig kan adviseren, goed kan schrijven en de juiste prioriteiten weet te stellen;
  • hoge eisen stelt aan je eigen professionaliteit, zelfstandig werkt, oplossingsgericht en dienstverlenend bent;
  • beschikt over gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
  • beschikt over een goede beheersing van de (zakelijke) Nederlandse, zowel mondeling als in geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Jouw arbeidsvoorwaarden
Jouw waardevolle inbreng wordt bij ons beloond met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en aandacht voor de balans werk en privé.

Ons aanbod:

  • Een functie voor 0,8 fte (32 uur per week). 
  • Een salaris van minimaal € 4.332 en maximaal € 6.737 bruto per maand bij een full time dienstverband, afhankelijk van kennis en werkervaring en gebaseerd op UFO-profielen Jurist niveau 2, schaal 11 of Jurist niveau 1, schaal 12 Cao Nederlandse Universiteiten
  • 41 vakantiedagen (bij een 40-urige werkweek).
  • Vakantietoeslag (8%).
  • Eindejaarsuitkering (8,3%). 
  • We vergoeden de volledige kosten voor duurzaam woon-werkverkeer: wandelen, fietsen of openbaar vervoer. 

Daarnaast hebben we een verhuiskostenregeling die het aantrekkelijk maakt om dicht bij de universiteit te komen wonen. Je wordt via ons aangemeld bij het pensioenfonds ABP. Ons keuzemodel laat jou fiscaal voordelig kiezen uit diverse faciliteiten. Je kunt hybride werken: op de campus én, tegen een vergoeding, thuis. 

Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. 
 
Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 
 
Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap.
 
Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.
 
Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University | University Services

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Additionele informatie

Meer informatie over de vacature kan worden verkregen bij mr. Grietje Soijer-Pepping (domeinleider en senior jurist onderwijs, bereikbaar via G.Soijer@tilburguniversity.edu

Specificaties

  • Juridisch personeel
  • max. 32 uur per week
  • €4332—€6737 per maand
  • Universitair
  • 22268

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

We nodigen je uit om zo spoedig mogelijk te solliciteren naar deze functie; dit kan uitsluitend online. Je kunt je motivatiebrief en CV richten aan mr. Rosanne Khorsand-Boot (Hoofd Legal Affairs). Deze vacature blijft vacant totdat deze is ingevuld met de juiste kandidaat. Ons streven is om de functie uiterlijk per 1 september 2024 te hebben vervuld.
 
Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid, gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. 

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

We nodigen je uit om zo spoedig mogelijk te solliciteren naar deze functie; dit kan uitsluitend online. Je kunt je motivatiebrief en CV richten aan mr. Rosanne Khorsand-Boot (Hoofd Legal Affairs). Deze vacature blijft vacant totdat deze is ingevuld met de juiste kandidaat. Ons streven is om de functie uiterlijk per 1 september 2024 te hebben vervuld.
 
Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid, gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. 

Solliciteer uiterlijk op 1 jul 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).