PhD positie kwaliteit van borstkankerzorg

PhD positie kwaliteit van borstkankerzorg

Geplaatst Deadline Locatie
18 apr 2 jun Enschede

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een gemotiveerde en nieuwsgierige PhD student die aan een project zal gaan werken dat focust op patiënten met terugkerende borstkanker. Je werkt samen met vooraanstaande zorgprofessionals in de borstkankerzorg. Ook zul je met patiënten gaan werken in een kwalitatief onderzoek, en daarnaast zul je uitgebreid kwantitatief onderzoek doen, onder andere naar verschillende uitkomsten van deze patiëntengroep. Je wordt onderdeel van de afdeling Health Technology and Services Research (HTSR) aan de faculteit Behavioural Management and Social Sciences. Het project is een samenwerking tussen de Universiteit Twente en het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

De kans dat borstkanker terugkeert (in dezelfde borst of in de nabijgelegen klieren), na curatieve behandeling van de primaire borstkanker, is minder dan 5% na vijf jaar. Maar omdat er jaarlijks meer dan 15.000 vrouwen met borstkanker worden gediagnosticeerd, gaat het toch over een vrij grote groep patiënten. De zorg voor deze groep patiënten is complex, omdat zij al eerder behandeld zijn geweest en dit van invloed is op de vervolgbehandeling. Bovendien zullen deze patiënten mogelijk andere behoeftes hebben gedurende het ziektetraject, dan patiënten die gediagnosticeerd zijn met een primaire borstkanker. Vergeleken met de laatste groep, is er nog veel onbekend over de zorg voor patiënten met terugkerende borstkanker.

In dit project zul je in gesprek gaan met patiënten over hun ervaringen tijdens het diagnose- en behandeltraject van hun terugkerende borstkanker (kwalitatief onderzoek). Deze waardevolle inzichten zullen vervolgens worden gebruikt om vervolgonderzoek op te zetten. Doordat je het patiëntperspectief van begin af aan meeneemt, waarborg je de maatschappelijke relevantie van het project!

Naast het doen van kwalitatief onderzoek, zul je veel kwantitatief onderzoek uitvoeren. Je gaat werken met data uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR), die wordt beheerd door het IKNL. De NKR bevat een schat aan data over patiënt-, tumor- en behandelkarakteristieken van alle nieuw gediagnosticeerde maligniteiten in Nederland. Voor specifieke cohorten van borstkankerpatiënten is er aanvullende informatie over terugkerende borstkanker verzameld. Met behulp van deze informatie zul je onder andere de jaarlijkse incidentie van terugkerende borstkanker gaan analyseren, dat belangrijke inzichten biedt in de druk op de gezondheidszorg. Het voorspellen van relevante uitkomstmaten kan onderdeel zijn van het project, met het ultieme doel om behandelstrategieën en de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Je zult samenwerken met verscheidene zorgprofessionals die veel ervaring hebben op het gebied van borstkankerzorg. Gezamenlijk zul je specifieke onderzoeksvragen formuleren. Op deze manier waarborg je de klinische relevantie van het onderzoek. Aan het einde van je promotieonderzoek zul je een groot netwerk hebben opgebouwd, dat je zeker gaat helpen in je verdere carrière!

Specificaties

Universiteit Twente (UT)

Functie-eisen

We zoeken een enthousiaste, gemotiveerde en nieuwsgierige onderzoeker die:
  • Een masterdiploma heeft (of binnen afzienbare tijd zal verkrijgen) in geneeskunde, gezondheidswetenschappen, epidemiologie of een vergelijkbare opleiding;
  • Affiniteit heeft met grote databases en statistiek;
  • Goede analytische, organisatorische en sociale vaardigheden bezit;
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden bezit in zowel het Engels als het Nederlands;
  • Graag in teamverband werkt en goed kan afstemmen met verschillende partijen;
  • Affiniteit heeft met zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek.

Arbeidsvoorwaarden

Je komt terecht in een enthousiast team binnen zowel de Universiteit Twente als het IKNL. Je aanstelling is conform de CAO Universiteiten. De aanstelling is voor vier jaar, fulltime, met een qualifier exam na het eerste half jaar. Je doorloopt een persoonlijk ontwikkelingsprogramma binnen de Twente Graduate School.

Er wordt van je verwacht dat je minimaal twee dagen per week op de Universiteit Twente werkt. Je werkplek voor de overige dagen gaat in overleg (mogelijkheid tot thuiswerken of op één van de IKNL locaties). Je zult worden begeleid door twee epidemiologen, een chirurg en een radiotherapeut, allemaal met veel ervaring op het gebied van borstkankeronderzoek en -behandeling. Daarnaast bieden wij:
  • Een bruto maandsalaris van € 2.770 in het eerste jaar, jaarlijks oplopend tot € 3.539 in het vierde jaar;
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een vakantietoeslag van 8% van het bruto jaarsalaris, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een solide pensioenregeling;
  • 29 vakantiedagen per jaar bij een voltijds dienstverband;
  • Een groene campus met gratis toegang tot sportfaciliteiten en een internationale wetenschappelijke gemeenschap;
  • Een familievriendelijke omgeving met ouderschapsverlof (zowel betaald als onbetaald);
  • Een volledige status als werknemer bij de UT, inclusief pensioen en goede secundaire voorwaarden zijn onderdeel van onze CAO-NU voor Nederlandse Universiteiten.

Afdeling

De sectie Health Technology and Services Research (HTSR) van de Universiteit Twente is onderdeel van de Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences (BMS) en ingebed in de afdeling Technology Policy and Society (TPS) en het Technisch Medisch Centrum (TechMed). Bij HTSR richten we ons op het evalueren en optimaliseren van de impact van nieuwe gezondheidstechnologie op klinische en gezondheidsresultaten, kwaliteit en veiligheid van gezondheidszorg, levering van gezondheidszorgdiensten en de bijbehorende kosten voor gezondheidszorg. HTSR bestaat uit een multidisciplinair team met expertise in health technology assessment/gezondheidseconomie, epidemiologie, data science, patiëntvoorkeuren, simulatiemodellering en gezondheidspsychologie (https://www.utwente.nl/en/bms/htsr/). Er zijn sterke banden met grote zorgorganisaties om succesvol gezamenlijk onderzoek op het gebied van de zorg te waarborgen. TPS draagt bij aan de zorgsysteemfocus van HTSR door aandacht te besteden aan duurzaamheid, filosofie en ethiek, beleid en (hoger) onderwijs.

Additionele informatie

Ben je geïnteresseerd om in ons team aan de slag te gaan? Stuur dan je sollicitatiebrief in voor 2 juni 2024. Wat we verwachten:
  • Een sollicitatiebrief (maximaal 2 pagina’s) waarin je motiveert hoe jouw achtergrond, interesses en kwalificaties je een geschikte kandidaat maken voor dit project.
  • Een CV met relevante informatie over je opleiding, eventuele werkervaring en een lijst van je publicaties (wanneer van toepassing).

Heb je vragen over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met dr. Marissa van Maaren via m.c.vanmaaren@utwente.nl (tot 3 mei). Vanaf 3 mei kun je, in verband met afwezigheid van Marissa van Maaren, contact opnemen met Prof. Dr. Sabine Siesling (s.siesling@utwente.nl).

Mocht je uitgenodigd worden voor een eerste gesprek, dan zal deze plaatsvinden op 17 juni.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • 38—40 uur per week
  • €2770—€3539 per maand
  • Universitair
  • 1755

Werkgever

Universiteit Twente (UT)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drienerlolaan 5, 7522NB, Enschede

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Twente (UT)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 2 jun 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).