Functioneel beheerder SAP SuccessFactors

Functioneel beheerder SAP SuccessFactors

Geplaatst Deadline Locatie
19 apr 9 mei Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij de IT-er met affiniteit voor HR-processen of ben jij de HRM-er met affiniteit voor IT? Wil jij de gebruikers van onze HR-systemen ondersteunen en samen met hen en je collega’s onze processen en systemen verbeteren? Lees dan snel verder want dan zoeken we jou!

Functieomschrijving
Binnen de universiteit zorgt een multidisciplinair Agile team voor het beheer en de vernieuwing van de SAP- modules die worden gebruikt ter ondersteuning van de interne bedrijfsvoering. In juni 2022 zijn de eerste cloud functionaliteiten SAP S/4 Hana, SAP SuccessFactors (SAP SF) en Ariba in gebruik genomen. Deze modules zijn geïntegreerd met bestaande ‘on premise’ –SAP-modules en niet-SAP concern-systemen. Hierdoor is ons applicatielandschap complex en dit willen we graag vereenvoudigen waar het kan. Daarom hebben we een uitdagend implementatietraject voor de boeg waarbij we on-premise SAP HR applicaties uitfaseren en de mogelijkheden van SAP SF in gaan zetten.

Ben jij de doorpakkende Functioneel beheerder SAP SuccessFactors die ons komt ondersteunen bij deze migraties en het optimaliseren van de bestaande omgeving? Lees dan snel verder!

Jouw taken:
 • Je bent als functioneel beheerder samen met collega’s van het shared services team integrale bedrijfsvoering (SST-IB) verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de SAP SF Modules.
 • Je treedt op als functionele vraagbaak voor medewerkers die op facultair dan wel centraal niveau gebruikmaken van SAP SF;
 • Je stelt testscripts op, je voert testwerkzaamheden uit en je maakt en onderhoudt algemene gebruikershandleidingen i.s.m. de key users;
 • Je bewaakt de functionele werking van het systeem. Dit houdt in het controleren van de gegevens, databases en programmatuur alsmede het monitoren van de systemen op beschikbaarheid en kwaliteit. Tevens bewaak je de integriteit en consistentie van gegevensbestanden en signaleer en analyseer je storingen. Tot slot verwerk je jouw ervaringen tot verbetervoorstellen.
 • Je draagt zorg voor een goed functionerende informatievoorziening en de daarbij behorende processen en procedures ter voorkoming van herhaling, binnen het incident- en changemanagement.
 • Als functioneel beheerder werk je actief samen met gebruikers, je collega functioneel beheerders, scrummaster, productowner en business informatieanalist, aan het beheer en ontwikkeling van de systemen en het testen en implementeren van wijzigingen in processen die de systemen ondersteunen.
 • Zelfstandig en in teamverband lever je, op een Agile manier, ondersteuning bij implementaties, migraties en releasewissels;
 • Naast teamlid kun je ook ingezet worden als projectmedewerker van het project Integrale Bedrijfsvoering (projectmatige invoering SAP SF). Binnen dit project worden de SuccessFactors-functionaliteiten uitgebreid en SAP ECC/HRM en ECC/Payroll verder afgebouwd.

Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar jou
Als je beschikt over de volgende competenties: samenwerken, klantgerichtheid, lerend vermogen, communicatief sterk en eigenaarschap/ondernemerschap. Dit is cruciaal om de kwaliteit van onze dienstverlening richting onze klanten zo goed mogelijk te borgen. Daarnaast is het voor deze functie van belang dat jij je herkent in de volgende persoonlijkheidskenmerken: proactief, innovatief, resultaatgericht, analytisch en probleemoplossend. Je hebt oog voor stabiliteit en kwaliteit en bent leergierig.

Verder heb je:
 • Een HBO werk- & denk niveau is een pre. Minimaal beschik je over een MBO 4 + werk- & denk niveau.
 • Ervaring met SAP SuccesFactors is een pré. Mocht je dit niet hebben is het een eis dat je veel affiniteit met IT hebt en dermate leergierig bent dat je SAP SuccesFactors op korte termijn aanleert. Tevens is het een pre als je kennis en ervaring met SAP ECC/HR–functioneel applicatiebeheer hebt.
 • Kennis en ervaring met SAP Cloud Platform Producten.
 • Ervaring met Agile werken is een pré. Echter open staan voor deze werkvorm waarin wendbaarheid centraal staat is een must.

Wat biedt de UM?
Als Functioneel beheerder SAP SuccessFactors bij ICT Service Centrum kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in UFO-profiel Functioneel (informatie) beheerder. Het functieniveau met bijbehorende salarisinschaling wordt op basis van ervaring bepaald en is tussen €2.693,- en € 4.640,- bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Aanstelling zal in eerste instantie tijdelijk plaatsvinden voor een periode van 1 jaar met een omvang van 1 FTE. Bij gebleken geschiktheid zal de aanstelling voor deze functie omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in de laatste technologie. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod, zowel live als online via o.a. de platforms Pluralsight en Goodhabitz.
 • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier.

Universiteit Maastricht
Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier.

ICT Service Centre
Je komt binnen de UM te werken voor het ICT Service Centre. Zo’n 100 professionals van ICTS zorgen er dag in dag uit voor dat studenten en medewerkers zowel binnen de UM, thuis als ook onderweg aan de slag kunnen met innovatieve en gedegen systemen in een veilige omgeving. Dit doen we door altijd de volgende doelen na te streven:
 1. Meer toegevoegde waarde voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering.
 2. Meer efficiency en meer focus op innovatie.
 3. Voldoen aan regelgeving op gebied van security en privacy.
 4. Leveren van een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.

Om dit te bereiken werken we volgens de Agile filosofie om snel en effectief in te kunnen spelen op veranderingen. Met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid werken onze teams onderling en overstijgend samen in kleine ‘sprints’ aan één doel. Vervolgens leren we van de evaluatie en verbeteren we op die manier continue onze dienstverlening. Dit alles in een open cultuur waarin gelijkwaardigheid en plezier in het werk minimaal net zo belangrijk zijn.

Wil jij meer weten over het werken binnen ICTS?
Onze collega’s vertellen je graag meer.

Nieuwsgierig?
Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Manon Wenmekers (People Manager en adj. directeur ICTS) via manon.wenmekers@maastrichtuniversity.nl of 06 10896106 voor meer informatie.

Solliciteren?
Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe ervaren functioneel beheerder SAP Successfactors? Solliciteer dan nu, uiterlijk 9 mei 2024, op deze functie.

De vacature staat open voor interne en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Specificaties

 • IT
 • max. 38 uur per week
 • €2693—€4640 per maand
 • MBO
 • 901

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Grote Looiersstraat 17, 6211JH, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you