Onderwijscoördinator / Studieadviseur

Onderwijscoördinator / Studieadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
19 apr 5 mei Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Elke faculteit (school) van onze universiteit heeft een eigen Education Support Team (EST), zo ook Tilburg School Social and Behavioral Sciences (TSB). Het EST ondersteunt bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van het onderwijsbeleid en -aanbod. Het EST van TSB bestaat op dit moment uit ongeveer 35 medewerkers. TSB verzorgt acht bachelorprogramma’s, 21 masterprogramma’s waaronder twee research-opleidingen, en verschillende premasterprogramma’s. Er studeren ruim 4.500 studenten aan een van de opleidingen.

De groep van Onderwijscoördinatoren binnen het EST is samen verantwoordelijk voor alle opleidingsprogramma’s van TSB, zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige, en voor opleidingsoverstijgende thema’s in het kader van onderwijscoördinatie en studie-advisering.
Op dit moment zijn er 9 onderwijscoördinatoren (OC’s) aan het EST van TSB verbonden. Vanwege het zwangerschaps-/bevallingsverlof van een van deze OC’s, zijn we tijdelijk op zoek naar een nieuwe collega voor met name de masteropleiding psychologie (zowel de Nederlands- als Engelstalige opleiding).

Functieomschrijving

Jouw functie

 • Je bent in de rol van studieadviseur voor de studenten van de opleiding(en) de vraag- en adviesbaak op het gebied van studie en studiebegeleiding.   
 • Je geeft voorlichting, stimuleert en adviseert op een positieve manier toekomstige en zittende studenten over de opleiding en keuzemogelijkheden binnen en buiten de opleiding, en je monitort de studievoortgang van studenten. 
 • Je adviseert de examencommissie over verzoeken van studenten en stemt je de informatievoorziening en studieadvisering af met de collega’s van marketing en arbeidsmarktoriëntatie. 
 • Je signaleert knelpunten en brengt suggesties in voor de (praktische) optimalisering van het onderwijs. 
 • Je werkt intensief samen met de andere onderwijscoördinatoren, opleidingsdirecteuren en programmacoördinatoren en met andere medewerkers in het EST en daarbuiten, zoals de program activities coordinator (PAC), de secretarissen van de examencommissies TSB, de career services officer (CSO), en de TSB-accountmanager voor marketing en studentenwerving. 

 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kwalificaties en talenten

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding, bij voorkeur binnen de Sociale Wetenschappen, of aantoonbare ervaring op een vergelijkbaar werk- en denkniveau. 
 • Je hebt aantoonbare kennis van en werkervaring in het hoger onderwijs. Specifieke ervaring met onderwijscoördinatie en/of studieadvisering, is een pre. 
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als het Engels.
 • Je beschikt over goede organisatorische kwaliteiten en bent IT-vaardig. 
 • Je bent efficiënt, accuraat en hebt een nauwkeurige werkhouding.
 • Je bent in staat om snel verbinding te leggen tussen diverse partijen en taken en hebt goed inzicht in processen. 
 • Je kunt goed omgaan met een hoge werkdruk, bent gericht op verbinding en collegialiteit (in het bijzonder ook naar de collega-onderwijscoördinatoren en ondersteuning), en bent oplossings- en servicegericht. 
 • Je functioneert zowel zelfstandig als in teamverband goed, schrikt niet terug voor nieuwe en onverwachte zaken en bent flexibel in je taakuitvoering. 

 

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod 
Het betreft een tijdelijk dienstverband voor 0,60 fte (24 uur per week) van de volledige werktijd.

Het salaris bedraagt minimaal € 3.226,- en maximaal € 5.090,- bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Medewerker Onderwijsontwikkeling 3 en salarisschaal 10 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.  

Dit is een vacature voor een tijdelijke positie ter vervanging van zwangerschaps- en bevallingsverlof overeenkomstig artikel 2.3 lid 6 sub b Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 4 maanden.  

Je start idealiter op 15 augustus 2024 met werken voor Tilburg University. 

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap. Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Universitair
 • 22265

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you