Referentenzoeker voor het RAAK-PRO-programma Regieorgaan SIA/NWO

Referentenzoeker voor het RAAK-PRO-programma Regieorgaan SIA/NWO

Geplaatst Deadline Locatie
19 apr 2 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben je nieuwsgierig, heb je een goede speurneus en laat je een klus niet los totdat je deze opgelost hebt? Dan is Regieorgaan SIA op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Praktijkgericht onderzoek zoekt oplossingen voor uitdagingen vanuit de (beroeps)praktijk. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in consortia bestaande uit kennisinstellingen, praktijkpartners en (vertegenwoordigers van) eindgebruikers. Regieorgaan SIA zet zich in voor meer en nog beter praktijkgericht onderzoek van hogescholen, onder meer door het financieren van dit onderzoek. Regieorgaan SIA is onderdeel van NWO en gevestigd in Utrecht.

Regieorgaan SIA is op zoek naar enthousiaste hoogopgeleiden met diverse achtergronden, het liefst met onderzoekservaring, die interesse hebben om in de periode van juli 2024 tot en met december 2024 (mogelijk uitloop begin 2025) ondersteuning te bieden aan het RAAK-PRO-programma, meer specifiek aan het referentenproces.

Voordat de beoordelingscommissie van RAAK-PRO zich over de ingediende aanvragen buigt, vraagt Regieorgaan SIA eerst input van ten minste 2 externe referenten. Dit zijn deskundigen op het onderwerp van de aanvraag die als onafhankelijke adviseurs het projectvoorstel becommentariëren. Als referentenzoeker ben je verantwoordelijk voor het aandragen van geschikte referenten.

In de praktijk betekent het dat je:
 • potentiële referenten zoekt (in databases en openbare bronnen), selecteert en benadert;
 • je werkzaamheden goed afstemt met collega-referentzoekers en de verantwoordelijke programmamanager.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

 • Je hebt een brede belangstelling voor onderzoek, onderzoekers en onderzoeksfinanciering.
 • Je hebt een universitaire opleiding en/of een research master (en bij voorkeur onderzoekservaring, bijvoorbeeld via een promotietraject).
 • Je beschikt over uitstekende contactuele eigenschappen, werkt gestructureerd en nauwgezet en hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden (Nederlands en Engels).
 • Je bent resultaatgericht en kan goed samenwerken.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van het praktijkgericht onderzoek van hogescholen.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met de procedures en systemen van NWO/SIA of vergelijkbare organisaties.

Wij geloven dat een diverse organisatie beter toegerust is op onze missie en de toekomst. We vinden het daarom een pre als je vaardigheden, ervaringen en visies meebrengt die we nog niet hebben in de organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend, ze vallen onder de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoekinstellingen (Cao-OI (NL) - WVOI).
Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de periode van 6 maanden. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband tussen de € 3.241,- en € 5.141,- bruto per maand (schaal 10, Cao OI).

Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. NWO is aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en we bieden gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op de aanvullende ziektekostenverzekering en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor - in Utrecht- en deels thuis). Je krijgt een vergoeding voor het thuiswerken, een NS businesskaart voor reizen met het openbaar vervoer. We stellen een laptop en mobiele telefoon van NWO beschikbaar.

Werkgever

NWO

Als Referentenzoeker bij Regieorgaan SIA kom je in dienst bij NWO. NWO is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoeksvoorstellen aan kennisinstellingen. De NWO-Domeinorganisatie, waar Regieorgaan SIA onder valt, wordt gevormd door circa 750 bevlogen en betrokken medewerkers.

Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van impact valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt. De kernwaarden van NWO zijn betrokken, betrouwbaar, verbindend en grensverleggend.

Afdeling

Regieorgaan SIA, onderdeel van NWO, bevordert de kwaliteit en impact van praktijkgericht onderzoek. Dit doen we door het onderzoek te financieren en de samenwerking tussen hogescholen, het bedrijfsleven en publieke instellingen, te stimuleren. Naast de bestaande subsidieregelingen die soms al vele rondes hebben doorlopen, kijken we ook naar mogelijkheden voor het opzetten van nieuwe projecten en thema’s.

RAAK is het grootste subsidieprogramma van Regieorgaan SIA en financiert themavrij, langlopend onderzoek van hogescholen. RAAK kent 3 regelingen: RAAK-PRO, RAAK-mkb en RAAK-publiek. Als referentenzoeker kom je in een gezellig jong team en zal je je met name richten op de regeling RAAK-PRO, waarin consortia van hogescholen, (inter)nationale universiteiten en kennisinstituten samen met partners uit de beroepspraktijk in 4-jarige projecten systematisch samenwerken aan het ontwikkelen van nieuwe kennis en de toepassing daarvan. Daarnaast krijg je de unieke kans om kennis te maken met het beoordelingsproces bij onderzoeksfinanciering via de tweede geldstroom.

Bij Regieorgaan SIA werken doorgewinterde professionals, jonge talenten en alles daar tussenin. Medewerkers van SIA hebben veel gemeen: we zijn ambitieus, gedreven door kwaliteit en voelen ons verbonden met ons werk. We willen van elkaar leren en samen beter worden, in een open, collegiale en prettige sfeer. We werken hard, maar er is ook veel ruimte voor onderlinge gezelligheid en afdelings- en teamactiviteiten. Het werkplezier en de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers zijn belangrijk; we besteden daar veel aandacht aan, stimuleren en faciliteren het.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—38 uur per week
 • €3241—€5141 per maand
 • Universitair
 • 4471

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Van Vollenhovenlaan 661, 3527JP, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you