Docent voor de Bachelor Psychologie

Docent voor de Bachelor Psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
19 apr 19 mei Tilburg
Tilburg University - Tilburg School of Social and Behavioral Sciences is op zoek naar een Docent in de bachelor Psychologie (0,6 – 0,8 fte) voor het Departement Departement Cognitieve en Neuropsychologie, locatie Tilburg.

Functieomschrijving

Heb jij een master diploma in de psychologie en wil je graag een bijdrage leveren aan het onderwijs in de bachelor Psychologie? Reageer dan snel op deze leuke vacature!

Deze tijd van transitie vraagt om mensen die de wereld en de wetenschap verder kunnen helpen. En die, in aansluiting op onze waarden, ‘nieuwsgierig’, ‘verbindend’, ‘zorgzaam’ en ‘dapper’ zijn. 

Jouw functie
Als Docent kun je van grote betekenis zijn voor Tilburg University en nieuwe generaties.  De hoofdtaken worden aan de hand van jouw profiel flexibel toegewezen en omvatten:
Het geven van vaardigheidsonderwijs dat bestaat uit Academische vaardigheden (waarin studenten academische literatuur op waarde leren schatten en een afsluitend artikel schrijven) en Beroepsvaardigheden (bestaande uit de onderdelen Ethiek, Gesprekstechnieken en Groepsvaardigheden) binnen de Nederlands- en Engelstalige Bachelor Psychologie.
Het begeleiden van eerste-, tweede-, en derdejaars studenten binnen een academische mentor rol, waarin je problemen met studievoortgang signaleert en studenten indien nodig doorverwijst. 
Je werkt hierbij nauw samen met (vakinhoudelijke) onderwijscoördinatoren en collega vakdocenten.

Jouw werkzaamheden
Dit ga jij doen: 

  • Vaardigheidsonderwijs geven aan groepen van ongeveer 20-40 studenten
  • Studenten uitdagen om het onderwijs goed af te ronden
  • Ingeleverde (thuiswerk) opdrachten beoordelen op juistheid en volledigheid
  • Studenten beroepsvaardigheden bij brengen die zij in de praktijk kunnen brengen
  • Studenten begeleiden in het ontwikkelen van de genoemde vaardigheden.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Wat jij meebrengt
Tilburg University zoekt Docenten (m/v) met kennis, kunde en karakter. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw bijdrage. Wij denken dat je voor deze functie de volgende bagage moet hebben: 

  • Je beschikt over een doctoraal/masterdiploma in de psychologie. 
  • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden in het Nederlands en Engels zijn een vereiste. 
  • Ervaring in het geven van universitair onderwijs en het begeleiden van Bachelor- en Master studenten, is een pré. 
  • Kennis van en affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en ervaring met hoger onderwijs zijn gewenst. 

Jouw talenten

  • Je hebt uitstekende organisatorische en didactische kwaliteiten
  • Je bent in staat om studenten te inspireren en te enthousiasmeren. 
  • Je bent een teamspeler, wat zich uit in flexibele inzet en bereidheid om diverse onderwijstaken op zich te nemen. 

Jouw waarde vergroten
Bij ons vind je alles om je maximaal te ontplooien en ontwikkelen. Wij bieden uitstekende faciliteiten en ondersteuning voor onderwijs en het maken van maatschappelijke impact. In deze domeinen ‘erkennen en waarderen’ wij je in lijn met het landelijke universitaire streven. Wij hechten groot belang aan teamspirit en hebben een heldere, gedeelde visie op (persoonlijk) leiderschap (Connected Leading). Het ontwikkelen van kwaliteiten als zelfreflectie, dialoog en transparantie staat daarbij centraal. We verwachten van leidinggevenden dat zij dit omarmen en zich hierin blijven ontwikkelen. Lees hier meer over loopbanen bij Tilburg University en persoonlijke ontwikkeling.  

Arbeidsvoorwaarden

Jouw arbeidsvoorwaarden
Jouw waardevolle inbreng wordt bij ons beloond met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en voldoende aandacht voor de balans werk en privé. Ons aanbod:

  • Een functie op basis van 0.6 FTE tot 0.8 FTE (24 tot 32 uur per week);
  • Het is een vacature voor Dit is een vacature voor een tijdelijke positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 5 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 48 maanden. Met inachtneming van het bepaalde in artikel 2.2 eerste lid kan de werkgever in afwijking van de in artikel 2.3 genoemde maximale totale duur van het dienstverband, met een werknemer één dienstverband voor bepaalde tijd aangaan (bij Docenten en Onderzoekers).
  • Een salaris van minimaal € 3.226,-- en maximaal €5.090,--bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Docent en salarisschaal 10 van de Cao Nederlandse Universiteiten. 

Naast je maandsalaris ontvang je 41 vakantiedagen (bij een 40-urige werkweek) een vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%). We vergoeden de volledige kosten voor duurzaam woon-werkverkeer: wandelen, fietsen of openbaar vervoer. We hebben een verhuiskostenregeling die het aantrekkelijk maakt om dichtbij de universiteit te komen wonen. Je wordt via ons aangemeld bij het pensioenfonds ABP. Ons keuzemodel laat jou fiscaal voordelig kiezen uit diverse faciliteiten. Je kunt hybride werken: op de campus én, tegen een vergoeding, thuis. 

Jouw werkomgeving
Je gaat werken in een aangename werkomgeving; een groene campus met volop voorzieningen. Bij een toonaangevende, ondernemende en innovatieve universiteit in de mens- en maatschappijwetenschappen. Waar 2.400 medewerkers werken en 20.000 studenten van zo’n 100 verschillende nationaliteiten studeren. Een organisatie die al bijna honderd jaar samenwerkt vanuit een traditie die wil bijdragen aan de samenleving. Die een gemeenschap wil zijn waar verschillen in leeftijd, gender, geaardheid en culturele en religieuze achtergrond op waarde worden geschat, met gelijke kansen voor collega’s en studenten. Waar bovendien bij alle beslissingen rekening wordt gehouden met het leefbaar houden van de aarde voor volgende generaties. 

Lees hier meer over de universiteit

Werkgever

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Tilburg University is een moderne gespecialiseerde universiteit. Het onderwijs en onderzoek van de Tilburg School of Social and Behavorial Sciences (TSB) zijn georganiseerd rond de thema’s Health, Care & Well-Being, en People, Work, & Organizations. Met een inspirerende werkomgeving daagt de school haar medewerkers uit om hun ambities te verwezenlijken. Betrokkenheid en samenwerking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.
Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Additionele informatie

Laat zien wat je waard bent. Solliciteer voor 20 mei 2024 online. Richt je motivatiebrief aan Dr. Martijn Baart en voeg een actueel cv toe. Voor meer informatie over deze vacature kun je mailen met Dr. Martijn Baart via m.baart@tilburguniversity.edu.

Specificaties

  • Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • 24—32 uur per week
  • €3226—€5088 per maand
  • Universitair
  • 22270

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

De eerste gespreksrondes vindt plaats op woensdag 29 mei 2024 (tussen 11:00 en 14:00) en donderdag 30 mei 2024 (tussen 12:30 en 15:00).

De selectiecommissie bestaat uit: 

  1. Martijn Baart, Universitair Docent, leidinggevende. 
  2. Mirjam Keetels, Senior Docent, leidinggevende.

Je start idealiter op 15 augustus 2024 met werken voor Tilburg University.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

De eerste gespreksrondes vindt plaats op woensdag 29 mei 2024 (tussen 11:00 en 14:00) en donderdag 30 mei 2024 (tussen 12:30 en 15:00).

De selectiecommissie bestaat uit: 

  1. Martijn Baart, Universitair Docent, leidinggevende. 
  2. Mirjam Keetels, Senior Docent, leidinggevende.

Je start idealiter op 15 augustus 2024 met werken voor Tilburg University.

Solliciteer uiterlijk op 19 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).