Data Steward Onderwijs

Data Steward Onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
19 apr 19 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil je aan de slag als data steward onderwijs en meewerken om onze organisatie data gedreven te maken? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor je!

Functieomschrijving

Het programma Data Ondersteund Werken ofwel DOW ondersteunt faculteiten in het verder professionaliseren van hun reeds beschikbare datateams en voorziet het in ontbrekende expertise die nodig is om de vraag goed te kunnen articuleren. Bovendien voorziet het in extra analyse- en realisatie capaciteit zodat gebruikers ervaren dat er werk gemaakt van hun input. We geven ook een impuls aan kennisontwikkeling, verbeteren van interpreteerbaarheid en kwaliteit van data en universiteitsbrede samenwerking.

Voor dit programma richten we een nieuwe projectorganisatie in en zijn we op zoek naar een Data Steward.

Functie-omschrijving
Als Data Steward Onderwijs ben je verantwoordelijk voor de toegankelijkheid, consistentie, volledigheid en juistheid van de data die binnen het onderwijs wordt gebruikt en signaleert onjuistheden in de registratie. Over deze onjuistheden ga je in gesprek met de dataverantwoordelijken en geef je adviezen over hoe zij deze datakwaliteit kunnen verbeteren. Met kwalitatief hoogwaardige data kan de organisatie de betrouwbaarheid van haar data vergroten en de besluitvorming en efficiëntie van haar processen verbeteren. Je bent enthousiast om gebruikers vertrouwd te maken met nieuwe manieren van werken.

Wat ga je doen:
 • Definieren van databronnen en het identificeren van kritische databronnen
 • Beschrijven van data en definities
 • Uitvoeren van datakwaliteitsanalyses
 • Adviseren over het verbeteren van datakwaliteit
 • Relevante stakeholders betrekken bij het verbeteren van datakwaliteit

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding
 • Minimaal twee jaar relevante werkervaring op het gebied van data/business analyses en ontwikkelen van dataproducten: dashboards, data analyses
 • Analytisch sterk en resultaatgericht
 • Organisatiesensitief, servicegericht, communicatief sterk, ondernemend en gericht op samenwerking
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (C1 Common European Framework)

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum wordt in overleg bepaald. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 4.332 en € 5.929 bruto per maand Schaal 11, conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Erasmus Digitalisation and Information Services (EDIS). De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
De dienst Erasmus Digitalisation & Information Services (EDIS) is dé ondernemende partner in de digitaliseringsambities van faculteiten, bestuur, directies en management van de Erasmus Universiteit. EDIS vertaalt ambities op het gebied van IT en informatievoorziening naar concrete en waardevolle veranderingen. Zo kunnen studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers veilig en betrouwbaar samenwerken en ontwikkelen. EDIS ondersteunt de huidige behoefte en toekomstige ontwikkelingen binnen de domeinen Onderwijs,

Onderzoek en Bedrijfsvoering en doet dat samen met de faculteiten en diensten. Denk bijvoorbeeld aan de IT-werkplekomgeving, waarmee we op de EUR onafhankelijk van plaats, tijd of device kunt samenwerken en communiceren. Vanuit vakinhoudelijke kennis en kunde stellen we beleid, kaders en richtlijnen op. We begeleiden projecten door het ontwikkelen, realiseren, aanbieden en duurzaam ontsluiten van vernieuwende en betrouwbare informatie met adequate technologie.

Afdeling

Het CIO Office is de centrale regievoerder op het gebied van digitalisering, informatisering en ICT-inzet en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de informatiehuishouding, de informatiebeveiliging, privacy en architectuurkeuzes van de informatievoorziening. Het CIO-office geeft richting aan een betrouwbare, veilige en een verantwoorde informatiehuishouding en digitalisering. Onze visie is dat een verantwoorde digitale transformatie de EUR versterkt als kenniscentrum midden in de maatschappij.

Het CIO Office bestaat uit Informatie Management & Beleid, Portfolio Management, Enterprise Architectuur, Security, Privacy en Documentair Informatie Management.

Specificaties

 • IT
 • 32—40 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • HBO+
 • 4253

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you