Studieadviseur BFW-BPS

Studieadviseur BFW-BPS

Geplaatst Deadline Locatie
20 apr 21 mei Leiden

Functieomschrijving

Werk je graag met studenten? Ben je communicatief sterk en proactief? Kom dan per direct ons team versterken.

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen en het Leiden Academic Centre for Drug Research zoeken een enthousiaste

Studieadviseur (1.0/0.8 fte)
Het Leiden Academic Centre for Drug Research (LACDR) verzorgt de bacheloropleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen en de masteropleiding Bio-Pharmaceutical Sciences. Je wordt onderdeel van het LACDR Opleidingsbureau, een collegiaal team dat momenteel bestaat uit een hoofd opleidingsbureau, vier studieadviseurs, twee onderwijscoördinatoren, een medewerker studentzaken, en een secretariaat.

De werkzaamheden
Als studieadviseur zorg je, samen met het LACDR opleidingsteam, voor een optimale studievoortgang en ontwikkeling van studenten:
  • Je informeert en adviseert zowel Nederlandse als internationale studenten over de inhoud van de studie, studieplanning, regelgeving, het bindend studieadvies, beroepsperspectief en studievaardigheden;
  • Je begeleidt studenten bij studie gerelateerde en persoonlijke problemen die van invloed zijn op de studie en verwijst waar nodig door naar andere universitaire instanties (zoals de studentenpsychologen en de loopbaanadviseurs);
  • Je bent actief betrokken bij de organisatie en uitvoering van de voorlichting aan (aspirant) studenten;
  • Je hebt een belangrijke rol in het bewaken van de studievoortgang, incl. administratieve werkzaamheden;
  • Je informeert en adviseert de onderwijsverantwoordelijken gevraagd en ongevraagd over verbeteringen en oplossingen. Je signaleert knelpunten en lost deze op in samenwerking met de collega’s van het Opleidingsbureau en de faculteit.

Profiel
Jij krijgt energie van het werken met een diverse studentenpopulatie in een dynamische omgeving. Je bent proactief, werkt zelfstandig, maar bent ook gericht op verbinding en samenwerking met collega’s. Je bent iemand die het overzicht weet te bewaken, snel kan schakelen en die de studenten weet te motiveren.
  • Je hebt minimaal academisch werk- en denkniveau; een opleiding op het gebied van Life Sciences is een pré;
  • Je hebt ervaring in het begeleiden en adviseren van studenten/jongvolwassenen, bij voorkeur in het hoger onderwijs;
  • Je beschikt over een goed luister- en inlevingsvermogen, gepaard gaande met de nodige realiteitszin en doortastendheid;
  • Je hebt een open houding en bent communicatief sterk in zowel de Nederlandse als de Engelse taal;
  • Je bent vaardig in het tactvol en objectief omgaan met tegenstrijdige belangen. Je bent flexibel en speelt makkelijk in op veranderende omstandigheden;
  • Je staat stevig in je schoenen en durft grenzen aan te geven daar waar nodig;
  • Je bent handig met digitale systemen.

Beschrijving organisatie
Het Leiden Academic Centre for Drug Research (LACDR) is een toonaangevend instituut op het gebied van innovatief geneesmiddelonderzoek en -onderwijs. De opleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen is onderdeel van het LACDR. De opleiding bestaat uit een driejarige bacheloropleiding (BFW) met een jaarlijkse instroom van meer dan 250 studenten en een tweejarige masteropleiding (BPS) met een instroom van meer dan 100 studenten.

Multidisciplinair geneesmiddelonderzoek gekoppeld aan de opleiding van jonge onderzoekers is de primaire missie van BFW/BPS. Sinds september 2016 leidt het LACDR samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) ook apothekers op binnen de masteropleiding Farmacie, die zich kenmerkt door een sterke focus op de farmaceutische patiëntenzorg en het farmaceutisch behandelaarschap.

De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving en waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden geïnspireerd door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Het onderzoek binnen de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en dertien masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2800 medewerkers en meer dan 6000 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.

Wij bieden:
  • Een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
  • Een enthousiast en betrokken team;
  • Een inspirerende academische en internationale werkomgeving.

Aanstelling vindt plaats conform de CAO Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.226,- en maximaal € 5.090,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op: https://www.werkenbij.leidenuniv.nl.

De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom speciaal sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Dr. Merei Huigsloot, Hoofd Opleidingsbureau LACDR, e-mail: m.huigsloot@lacdr.leidenuniv.nl.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Mareille van den Broeke, secretaresse, e-mail: secretaressebfw@lacdr.leidenuniv.nl.

Solliciteren
Enthousiast geworden? We maken graag kennis met je, de eerste ronde sollicitatiegesprekken is eind mei 2024 gepland. Pre-employment screening kan deel uitmaken van de procedure. Je kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem.

Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en CV kunnen tot uiterlijk 20 mei 2024 worden gericht aan Mareille van den Broeke.

Specificaties

Universiteit Leiden

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • €3226—€5090 per maand
  • Universitair
  • 14745

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Leiden). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 21 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).