Manager bedrijfsvoering Reumatologie en Dermatologie (ad interim)

Manager bedrijfsvoering Reumatologie en Dermatologie (ad interim)

Geplaatst Deadline Locatie
22 apr 7 mei Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als manager bedrijfsvoering geef je samen met het (eindverantwoordelijk) afdelingshoofd leiding aan één of meerdere afdelingen binnen het Radboudumc. Jij bent de sparringpartner van het desbetreffende afdelingshoofd en zorgt voor een gezonde bedrijfsvoering. Wil jij een bijdrage leveren aan deze belangrijke en uitdagende rol binnen het Radboudumc? We maken graag kennis met je!

Jij zal leiding geven aan de afdelingen Dermatologie en Reumatologie. Je draagt bij aan de visie, koers en identiteit van de afdelingen, betrokken centra en het Radboudumc als geheel. Je bent functioneel betrokken bij de volgende onderwerpen:
 • Het financiële resultaat van het afdeling en betrokken centra.
 • Uitvoeren van de productieafspraken die met het centrum zijn gemaakt.
 • Bijdragen aan transitie van de organisatie van centra en
  afdelingen in samenspraak met centrumdirectie en afdelingshoofd.
 • Het samen met de centrumdirecties doelmatig inrichten van de bedrijfsvoering en bijbehorende processen van afdeling en centrum op basis van afgesproken formats.
 • De infrastructuur van kwaliteit en veiligheid van de zorg.
 • Een effectieve samenwerking en functioneren van het
  afdeling in afstemming met de centra, instituten en netwerken.
 • Een veilige, lerende en adaptieve cultuur binnen de afdeling en een klimaat waarin professionals vitaal en met plezier aan het werk zijn.
 • Bijdrage aan een optimale personele bezetting inclusief talentontwikkeling van stafartsen, opgeleide (para)medische professionals.

Binnen de kaders van het strategisch plan geef je leiding aan de bedrijfsvoering en de hierbij betrokken medewerkers van de afdelingen. Je bent medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid ten aanzien van productie, kwaliteit, formatie en begroting. Je hebt aandacht voor HR, financiën (inclusief interne en externe financiering van patiëntenzorg, onderwijs, opleiding en onderzoek) en organisatieontwikkeling. Je werkt hierbij nauw samen met HR-advies en business control.

Verder is het jouw taak om de interne en externe netwerken en samenwerkingsrelaties aan te jagen en te onderhouden. Hierbij zorg je voor heldere afspraken en de uitvoering daarvan met centra, instituten, faciliteiten en netwerkpartijen over de te leveren prestaties en kwaliteit.

Daarnaast draag je als manager bedrijfsvoering actief bij aan de inrichting van de organisatie in transitie. Ook geef je leiding aan en begeleid je organisatiebrede projecten, gericht op innovatie en verbetering van bestaande werkwijzen, methoden en systemen. Dit doe je in afstemming met de Raad van Bestuur, centra, instituten, innovatie-hub en Valorisatie.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een resultaatgerichte manager bedrijfsvoering met een mensgerichte, empathische en verbindende leiderschapsstijl. Jij bent in staat om te handelen in een veranderende omgeving, kunt complexiteit reduceren naar acties vanuit eigen invloed en daarin anderen motiveren en inspireren door middel van een heldere en effectieve communicatiestijl.

Binnen een dynamische, multidisciplinaire context onderscheid jij je door jouw uitstekende organiserende vermogen. Jouw analytische denkvaardigheden en hoge organisatiesensitiviteit stellen jou in staat om complexe uitdagingen met vertrouwen aan te gaan.

Met een energieke, stressbestendige en vasthoudende persoonlijkheid ben jij in staat om obstakels te overwinnen en resultaten te behalen. Jouw bevlogenheid, positieve instelling en proactieve werkhouding maken jou een waardevolle toevoeging aan ons team.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:
 • Een academische achtergrond.
 • Affiniteit met de academische gezondheidzorg.
 • Ruime management en leidinggevende ervaring in een complexe organisatie en het functioneel aansturen van hoogopgeleide professionals.
 • Financiële kennis, ervaring met het opstellen van een begroting en beheer van complexe geldstromen.
 • Aantoonbare kennis/ervaring in de optimalisatie van bedrijfsvoering en processen en het dragen van resultaatsverantwoordelijkheid.
 • Uitstekende leiderschapskwaliteiten: een werkvisie gebaseerd op ruimte en verantwoordelijkheid geven en nemen, transparantie, heldere afspraken, elkaar aanspreken, verbinden en oprechte aandacht.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen € 7.332 en € 9.361 (schaal 15) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en, indien van toepassing op de functie, een onregelmatigheidstoelage van 47% tot 72%.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Denk bij voorbeeld aan:
  • 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum.
  • healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan.
  • bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt
  • financieel gunstig minder werken via een generatieregeling als je de AOW-leeftijd nadert.
  • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen over ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’). Activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. Wil je meer vakantie? Je kunt extra vakantie-uren kopen met je eindejaarsuitkering.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
 • Korting op de aanvullende pakketten van twee collectieve zorgverzekeringen én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten via ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden en een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Reumatologie onderzoekt en behandelt patiënten met reumatische ziekten die klachten hebben op het gebied van bewegen. Daarnaast geven we onderwijs over en doen we onderzoek naar reumatische ziekten. Onze afdeling is wereldberoemd als expertisecentrum. Alle kennis die we in huis hebben, zetten we in voor een optimale behandeling van onze patiënten.

De afdeling Dermatologie is onderdeel van het Radboudumc. De afdeling draagt bij aan de strategie van het Radboudumc door als academisch centrum patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek op gebied van de dermatologie te leveren. We bieden dermatologische zorg aan patiënten verwezen door zowel huisartsen (tweedelijnszorg) als perifeer en academisch werkende dermatologen (derdelijnszorg). Het gaat daarbij om zowel laagcomplexe problematiek als om complexe huidziekten. We bieden dermatologische zorg over de volle breedte, met een focus op onze expertisegebieden inflammatoire dermatosen, oncologie en aangeboren vaatafwijkingen. Daarnaast participeert onze afdeling in de opleiding tot arts door het geven van onderwijs aan geneeskundestudenten en het begeleiden van coassistenten. Er werken 120 medewerkers op de afdeling.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Specificaties

 • Management; Patiëntenzorg: overig
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • €7332—€9361 per maand
 • Universitair
 • 192546-P1498288-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you