Project Controller

Project Controller

Geplaatst Deadline Locatie
23 apr 12 mei Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen – De dienst Financiën & Projecten zoekt een:

Projectcontroller (0,8 - 1 FTE)

Beschrijving functie
Vanwege een vacante positie in ons Team zijn wij op zoek naar een (beginnend of ervaren) projectcontroller. Binnen de dienst Financiën & Projecten FWN (15 FTE) beheer je, samen met 1 of meerdere Projectcontrol collega’s, een projectenportefeuille van 1 of 2 van onze 8 bèta onderzoeksinstituten. Tevens kan je ingezet worden om projectcontrol werkzaamheden uit te voeren voor onderdelen waar Projectcontrol FWN ook verantwoordelijk voor is: o.a. het projectportfolio van de Faculteit der Archeologie, en het Centrale Bestuursbureau.

Naast je hard skills als financial, zijn de soft skills van enorm belang voor de goede uitoefening van deze veelzijdige functie. Je bent naast een doener, ook een planner en je denkt in oplossingen. Je bent een teamspeler, want samenwerking en communicatie binnen je team, de Business Control collega’s en je business partner(s) zijn essentieel voor een goed verloop van het projectbeheer van de projectenportefeuille, maar ook van belang voor het totaal inzicht in de reguliere financiering en begroting.

Op basis van je opgedane ervaring en leervermogen ben of word je een financieel adviseur die op actieve wijze sturing kan geven en een brug kan slaan tussen (project)financiën en de uitvoerende bedrijfsorganisatie.

Je werkzaamheden bestaan uit:
 • Het fungeren als gesprekspartner voor projectleiders, instituut managers, project-support medewerkers op het vlak van projecten;
 • Het ondersteunen en adviseren bij nieuwe projectaanvragen en -begrotingen conform voorwaarden van de financier en de interne richtlijnen;
 • Het toetsen van voortgang en prognose van projectbudgetten;
 • Het monitoren van de projectportefeuille en tijdschrijven;
 • Het bewaken en in kaart brengen van risico’s in de projecten;
 • Het zorgen voor een goede informatieverstrekking en afstemming met Business Control collega’s, en tussen de andere interne stakeholders;
 • Het opstellen van tussentijdse- en eindrapportages/declaraties en het opstellen van controledossiers t.b.v. accountantsverklaringen;
 • Het bijdragen aan de uitvoering van interne controlemaatregelen;
 • Het meedenken over verbeteringen op het gebied van projectcontrol en de inrichting van de projectadministratie;
 • Breed en flexibel inzetbaar voor werkzaamheden op het raakvlak tussen Business Control en Projectcontrol binnen de dienst Financiën & Projecten

Profiel
 • Je hebt een afgeronde, economische/ bedrijfskundige opleiding op minimaal HBO-niveau, of aantoonbaar vergelijkbaar HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en je staat stevig in je schoenen;
 • Je bent cijfermatig sterk, accuraat en bent analytisch vaardig;
 • Je kunt goed plannen en organiseren, je bent flexibel ingesteld;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent bekend met het beheer van externe onderzoeksubsidies (bijv. van de EU en NWO) in een vergelijkbare financiële functie;
 • Excel kent voor jou weinig geheimen, ervaring met SAP is een pré.

Beschrijving organisatie
De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen (FWN) van de universiteit Leiden is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden gedreven door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Het onderzoek binnen de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde, bio-farmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen acht bachelor- en vijftien masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2700 medewerkers en ruim 6000 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten. De facultaire diensten en bestuur hebben recent hun intrek genomen in het vernieuwde Gorleaus gebouw.

De dienst Financiën en Projecten FWN is één van de ondersteunende diensten van de facultaire bedrijfsvoering. Met een team van 15 collega’s zorgen wij voor een efficiënte en adequate uitvoering van de planning-en-control-cyclus en adviseren wij de wetenschappelijke instituten, de diensten en het faculteitsbestuur op financieel gebied. Ook zijn wij verantwoordelijk voor de control en het beheer van de extern gefinancierde onderzoeksprojecten. De projectenportefeuille kent ruim 600 extern gefinancierde onderzoeksprojecten met een omzet richting 60 miljoen euro per jaar.

Wij bieden
De aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar, met mogelijkheid tot vaste aanstelling. Het salaris bedraagt afhankelijk van je ervaring en capaciteiten minimaal € 3.377,- en maximaal € 5.090- bruto per maand (schaal 9 of 10) bij een fulltime aanstelling.
Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website. Een laptop behoort tot de standaard werkuitrusting van je functie, en gedeeltelijk thuiswerken behoort (in overleg en afstemming met je leidinggevende) tot de mogelijkheden.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom speciaal sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Jip Chong, Hoofd Projectcontrol FWN, email: w.chong@science.leidenuniv.nl, telefoon 06-48516985.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst, wij werven zelf voor structurele invulling van de vacante positie.

Solliciteren
Geïnteresseerd? Sollicitaties met een motivatiebrief en cv, kunnen tot en met 12 mei 2024 worden ingediend via de blauwe sollicitatie button op deze pagina. De kennismakingsgesprekken zullen dan kort hierop ingepland worden.

Specificaties

Universiteit Leiden

Specificaties

 • Financiën
 • €3377—€5090 per maand
 • HBO
 • 14738

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you