Jurist Privaatrecht (0,8 - 1,0 fte)

Jurist Privaatrecht (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
23 apr 16 mei Rotterdam
Ben jij iemand die de belangen van de universiteit weet te vertalen in helder en praktisch juridisch advies, in het bijzonder in civielrechtelijke kwesties?

Functieomschrijving

Vind je het leuk om je bezig te houden met verschillende soorten overeenkomsten en ondernemingsrechtelijke vraagstukken en je kennis toe te passen in de praktijk? Dan is de functie van Jurist Privaatrecht jou op het lijf geschreven!

Functie-omschrijving
In deze functie draag je als een ‘bedrijfsjurist van de universiteit’ bij aan de juridische ondersteuning van EUR.

Je bent een breed georiënteerde jurist privaatrecht ten behoeve van uiteenlopende werkzaamheden. Je wordt aangesteld binnen het team Legal Advice – Bedrijfsvoering, maar bent ook werkzaam voor de afdeling Legal Services. Je werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het adviseren van collega’s die zich tot je wenden vanuit faculteiten of de ABD. Hun vragen kunnen bijvoorbeeld zien op het opstellen of controleren van overeenkomsten met externe partijen. Daarnaast je ondersteun je bij onder meer het vormgeven van juridisch beleid (zoals draaiboeken) en het beheren van modellen. De werkzaamheden zijn uiteenlopend en niet altijd strikt privaatrechtelijk of ondernemingsrechtelijk, maar kunnen ook raken aan bijvoorbeeld mededingingsrecht, IE-recht, onderwijsrecht of privacy. Gelukkig kun je altijd een beroep doen op de deskundigheid van je collega’s van de afdeling JZ wanneer je er niet uitkomt. Je zal je werkzaamheden verrichten in nauwe samenwerking met de andere jurist privaatrecht van JZ, werkzaam op het gebied van publiek/private samenwerking, rechtspersonen, en verbintenissenrecht.

De werkzaamheden
Jouw belangrijkste werkzaamheden zijn:
  • Je beoordeelt en stelt overeenkomsten op en geeft juridisch advies over de aanpak van (individuele) juridische kwesties;
  • Je geeft helder advies en biedt praktische juridische ondersteuning;
  • Je identificeert juridische risico’s en streeft naar creatieve oplossingen in overeenstemming met relevante wet- en regelgeving;
  • Je levert een bijdrage aan de het in kaart brengen van knelpunten en de ontwikkeling van beleid en modellen;
  • Je stimuleert legal compliance en efficiëntie in nauwe samenwerking met stakeholders met wie je goede contacten onderhoudt en je levert een actieve bijdrage aan de zichtbaarheid van JZ binnen EUR.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Je hebt een voltooide WO-opleiding Nederlands Recht (afstudeerrichting privaatrecht/ ondernemingsrecht);
  • Minimaal twee jaar werkervaring als juridisch medewerker / jurist;
  • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands (C2-niveau) en Engels (C1-niveau);
  • Affiniteit met bestuursrecht een pré.

Verder sluit deze functie goed bij je aan indien je:
  • Ervaring en kennis hebt op het gebied van contractenrecht en ondernemingsrecht;
  • Leergierig bent en het je leuk lijkt om je verder te bekwamen in het opstellen van en onderhandelen over overeenkomsten;
  • Waarde hecht aan het opbouwen van relaties en een verbindende persoonlijkheid hebt, waarmee je in staat bent om niet-juristen goed te adviseren over hun vragen;
  • Analytisch sterk bent en door jouw praktische aanpak en dienstverlenende instelling nieuwe uitdagingen op onbekende terreinen niet uit de weg gaat;
  • Proactief, betrokken en positief bent ingesteld, graag in een veranderende omgeving werkzaam bent en bijdraagt aan een open werksfeer.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is in overleg. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 3.226 en € 5.090 bruto per maand Schaal 10, conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Juridische Zaken. De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1,0 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van (een jaar), en kan bij goede prestaties en onveranderde organisatieomstandigheden omgezet worden in een vaste aanstelling.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het tijdig tot besluitvorming voorleggen van dit beleid, zorgt er (mede) voor dat het beleid wordt uitgevoerd en voert continue monitoring en evaluatie uit met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken, het Chief Information Officer Office, Corporate Planning & Control, Bestuurlijke Zaken, Juridische Zaken en Strategy Office. Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Afdeling

De afdeling Juridische Zaken (JZ) is de centrale afdeling juridische zaken van EUR. JZ bestaat uit drie onderdelen, Legal Advice (LA), Legal Protection (LP) en Legal Services (LS), en wordt hiërarchisch aangestuurd door de directeur JZ. LA adviseert het College van Bestuur (CvB) in strategische beleidstrajecten en contracten en vertegenwoordigt het CvB in gerechtelijke procedures. LA bestaat uit de expertise teams onderwijsrecht en bedrijfsvoering. LP ondersteunt de rechtsbeschermingscommissies en -colleges, die bezwaren, beroepen en klachten afhandelen. LS verleent eerstelijnsadvies aan de decentrale diensten en faculteiten door inzet van dedicated juristen

Specificaties

  • Juridisch personeel
  • 32—40 uur per week
  • €3226—€5090 per maand
  • Universitair
  • 4241

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Wordt dit jouw nieuwe baan? Dien dan je motivatiebrief met curriculum vitae uiterlijk donderdag 16 mei bij ons in via de sollicatieknop op deze pagina! Op vrijdag 17 mei nemen we de kandidaten door en ontvang je terugkoppeling m.b.t. de procedure. De sollicitatieprocedure bestaat in totaal uit twee gespreksrondes. De eerste ronde gesprekken vinden plaats in de week van 20 t/m 24 mei.

Heb je eerst nog wat inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan gerust contact op met Joost Stam, Jurist Privaatrecht, via joost.stam@eur.nl.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Wordt dit jouw nieuwe baan? Dien dan je motivatiebrief met curriculum vitae uiterlijk donderdag 16 mei bij ons in via de sollicatieknop op deze pagina! Op vrijdag 17 mei nemen we de kandidaten door en ontvang je terugkoppeling m.b.t. de procedure. De sollicitatieprocedure bestaat in totaal uit twee gespreksrondes. De eerste ronde gesprekken vinden plaats in de week van 20 t/m 24 mei.

Heb je eerst nog wat inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan gerust contact op met Joost Stam, Jurist Privaatrecht, via joost.stam@eur.nl.

Solliciteer uiterlijk op 16 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).