Docent Psychologie

Docent Psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
23 apr 8 mei Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Faculty of Psychology and Neuroscience (FPN) is een dynamische gemeenschap gericht op onderwijs en onderzoek van hoog niveau. Om de kwaliteit van het onderwijs te behouden is de faculteit op zoek naar een nieuwe collega met een achtergrond in de psychologie.
Kom jij ons fijne team versterken?

Functieomschrijving
Als docent kom je te werken bij de Section Teaching and Innovation of Learning (STIL) van de faculteit FPN. Je verzorgt onderwijs binnen één of meerdere programma’s aangeboden door FPN, zoals de Bachelor Psychology, en/of de masters Mental Health, Health and Social Psychology, Legal Psychology, en Forensic Psychology. Daarnaast:
 • Ben je tutor in verschillende onderwijsblokken.
 • Ben je actief als trainer in vaardigheidstrainingen.
 • Begeleidt je studenten bij het schrijven van hun theses.
 • Ben je als mentor betrokken bij de individuele ontwikkeling van studenten.

Verder draag je bij aan:
 • De organisatie en samenwerking binnen het Departement Clinical Psychological Science (CPS), Section Teaching and Innovation of Learning (STIL) en binnen de faculteit.
 • De innovatie van leren en onderwijzen door middel van evidence-based procedures.
 • Coaching van de student tutoren werkzaam binnen de faculteit.

Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar iemand met affiniteit met klinische, forensische en of sociale psychologie. Jij bent gedreven om deze kennis in te zetten om de volgende generatie psychologen op te leiden. Tevens:
 • Heb je een master opleiding Psychologie afgerond.
 • Heb je zelf onderwijs gevolgd (bachelor en/of master) bij de UM, en daarmee ervaring met PGO.
 • Ben je gemotiveerd om 100% van je aanstelling onderwijs te verzorgen. Je bent wel betrokken bij het onderzoek van mastertheses.
 • Beschik je over uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden, in het Engels en bij voorkeur ook in het Nederlands.
 • Heb je affiniteit en ervaring met het begeleiden van groepen.

Wat biedt de UM?
Als Docent Psychologie bij Faculty of Psychology and Neuroscience kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 10 conform UFO-profiel Teacher met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen €3226,00 en €5090,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 24 maanden met een omvang van 0,4 - 0,8 FTE. Bij gebleken geschiktheid zal de arbeidsovereenkomst omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
 • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier.

Universiteit Maastricht
Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier.

Faculty of Psychology and Neuroscience
De Faculty of Psychology and Neuroscience (FPN) is een internationale faculteit met studenten en medewerkers met verschillende culturele achtergronden, die zijn verbonden door hun gedeelde nieuwsgierigheid naar menselijk gedrag en onze hersenen. Deze nieuwsgierigheid inspireert ons om het brede terrein van de psychologie te verkennen, vanuit verschillende invalshoeken (zoals een biologisch en cognitief perspectief). Door kleinschalige en studentgerichte methodes in te zetten, zoals probleemgestuurd onderwijs en projectgestuurd onderwijs, stimuleren wij een zelfde soort nieuwsgierigheid bij onze studenten, doordat we hun de instrumenten geven om de wereld van het menselijk brein te ontdekken.

Nieuwsgierig?
Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met dr. Jill Lobbestael via jill.lobbestael@maastrichtuniversity.nl voor meer informatie.

Solliciteren?
Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe Docent Psychologie? Solliciteer dan nu, uiterlijk 8 mei 2024, op deze functie.

De vacature staat alleen open voor interne kandidaten.

Geplande startdatum is 14 augustus 2024

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Specificaties

 • Onderwijs
 • Gezondheid
 • 15.2—30.4 uur per week
 • €3226—€5090 per maand
 • Universitair
 • 900

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 40, 6229ER, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you