Promovendus Rekenangst

Promovendus Rekenangst

Geplaatst Deadline Locatie
24 apr 26 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb jij een bovengemiddelde interesse in wetenschap en specifiek op het gebied van onderzoek naar het onderwijs van rekenen en wiskunde? Heb jij de ambitie om een excellente onderzoeker te worden?

Wij zijn op zoek naar een promovendus voor het project “Oorzaken, gevolgen en aanpak van rekenangst bij leerkrachten: Een optelsom van factoren?”, gefinancierd door Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).

De promovendusplek is ondergebracht binnen de programmagroep Ontwikkelingspsychologie.

Het Onderzoeksinstituut Psychologie maakt deel uit van de faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen. De onderzoeksgroep bestaat tevens uit onderzoekers van de Universiteit Utrecht (Klinische Psychologie, Freudenthal Instituut) en Hogeschool IPABO, Amsterdam.

Wat ga je doen?
Mensen kunnen negatieve gevoelens rond rekenen-wiskunde hebben, waaronder rekenangst, hetgeen een negatieve invloed op het dagelijks leven en belangrijke levenskeuzes kan hebben. In het voorgestelde project zet je een longitudinaal onderzoek op waarin je zicht probeert te krijgen op de relatie tussen rekenangst van leerkrachten en de prestaties van leerlingen. Daarnaast onderzoek je mogelijke verklarende mechanismen van deze relatie, zoals bijvoorbeeld rekenangst van de leerlingen, impliciete bias van de leerkracht of de kwaliteit van de rekenlessen (een projectomschrijving kan worden opgevraagd).

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je gaat met plezier op zoek naar verklaringen voor wat nog onduidelijk is en zoekt actief naar wie of wat je daarbij kan helpen. Je structureert je werkzaamheden en houdt anderen goed op de hoogte van je vorderingen. Je werkt graag samen en communiceert gemakkelijk (zowel mondeling als schriftelijk).

Jouw ervaring en profiel:
  • Je hebt een masterdiploma in psychologie, pedagogiek, onderwijskunde of een aanverwant vakgebied. (bij voorkeur een research master);
  • Je hebt interesse in zowel psychologisch onderzoek als vakdidactisch onderzoek;
  • Je hebt affiniteit met en kennis van het reken-wiskundeonderwijs;
  • Je hebt uitstekende kwantitatieve data-analyse vaardigheden of je bent geïnteresseerd in het verwerven van deze vaardigheden;
  • Je bent geïnteresseerd in het verbinden van wetenschappelijk onderzoek en onderwijspraktijk;
  • Je hebt uitstekende schrijf- en presentatievaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels;
  • Je werkt graag in een team van ambitieuze onderzoekers.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband van 38 uur per week. Het dienstverband is in eerste instantie voor één jaar. Na een goede beoordeling en ongewijzigde omstandigheden vindt verlenging plaats met maximaal 36 maanden, wat zou moeten leiden tot de promotie. Wij zullen gezamenlijk een onderwijsplan opstellen, waarin ook het bijwonen van cursussen en (internationale) bijeenkomsten is opgenomen. Tevens word je ingezet voor het geven van onderwijs aan bachelorstudenten. Het UFO-profiel promovendus is van toepassing.

Het salaris is €2770,- bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot €2846,- in het laatste jaar op basis van volledige werktijd, conform de salarisschelen van de Cao Nederlandse Universiteiten. Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Wat bieden we je verder
  • Een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden.
  • Volop ruimte om netwerken uit te breiden o.a. via het bijwonen van wetenschappelijke en praktijkgerichte congressen, deelname aan één of meerdere lab-bijeenkomsten bij de verschillende instellingen en organisatie van symposia over het project.
  • Ruime mogelijkheid om een sterk onderzoeks-CV op te bouwen, o.a. door vooraf afspraken te maken over auteursvolgorde bij publicaties, gebaseerd op bijdrage en rekening houdend met het belang van de promovendus; ruimte voor het schrijven van subsidievoorstellen; ruimte voor het volgen van cursussen.
  • Een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
  • Een veelzijdig, enthousiast en deskundig team.
  • Een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Werkgever

Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • max. €2846 per maand
  • Universitair
  • 12921

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you