Universitair Docent Ontwikkelingspsychologie

Universitair Docent Ontwikkelingspsychologie

Geplaatst Deadline Locatie
24 apr 15 mei Utrecht
Wij bieden een mooie werkplek voor een Universitair Docent binnen de afdeling Ontwikkelingspsychologie, een bloeiende en internationale groep academici.

Functieomschrijving

Kom jij onze bloeiende en internationale groep academici versterken als Universitair Docent binnen de afdeling Ontwikkelingspsychologie?

Wat ga je doen?
Als Universitair Docent zet je je in om onderwijs van hoge kwaliteit te leveren aan onze bacheloropleiding Psychologie en onze internationale masteropleidingen Clinical Child and Adolescent Psychology en Development and Socialisation in Childhood and Adolescence. Je onderwijsactiviteiten zijn afhankelijk van je expertise en worden bepaald in overleg met onze onderwijscoördinator, maar omvatten onder andere het begeleiden en beoordelen van casestudyrapporten die vereist zijn voor het behalen van een registratie in psychologisch assessment, BAPD. Andere onderwijsverantwoordelijkheden betreffen meestal cursuscoördinatie, het geven van colleges of werkgroepen, en individuele begeleiding van studenten (bijvoorbeeld bij scripties, stages).

Je draagt bij aan bestaande onderzoekslijnen binnen de afdeling, en/of gaat een eigen onderzoekslijn opzetten en uitbreiden die aansluit bij en een aanvulling vormt op het onderzoeksprogramma van de afdeling. Je zult ook de onderzoekssamenwerking binnen de afdeling en de bredere Utrechtse Universiteitsgemeenschap bevorderen (bijvoorbeeld door junior collega's te adviseren en bij te dragen aan gezamenlijk onderzoek). Veel van ons onderzoek richt zich op maatschappelijke uitdagingen die relevant zijn voor de jeugd, in lijn met het strategische thema 'Dynamics of Youth' van de Universiteit Utrecht. Je wordt ondersteund bij het publiceren en verspreiden van hoogwaardig onderzoek met maatschappelijke impact, en bij het zoeken naar externe financiering. De afdeling is ook een voorloper in Open Science, zoals het delen van data, preregistratie en impactactiviteiten.

Deze functie bestaat uit 70% onderwijsactiviteiten en 30% onderzoekstijd. Als je je carrière wilt richten op onderwijs, is een dienstverband van 80% onderwijs en 20% onderzoek bespreekbaar. Ook is het mogelijk om voor maximaal 20% van je contracttijd gedetacheerd te worden naar een andere organisatie (bijvoorbeeld om klinisch werk te doen).

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij geloven in een evenwicht tussen individuele en collectieve prestaties. Daarom beoordelen we zowel individuele als teamprestaties. We stimuleren academisch leiderschap en promoten goed academisch leiderschap op alle niveaus. We moedigen het openbaar delen van de resultaten van wetenschappelijk onderzoek aan zodat we collectief meer voor elkaar krijgen en de maatschappelijke bijdrage van de universiteit ook groeit.

We zijn op zoek naar een enthousiaste collega die zich herkent in bovenstaande waarden en voldoet aan onderstaande kwalificaties.

Onderwijs:
  • een sterke betrokkenheid bij de kwaliteit van het onderwijs en de begeleiding van studenten;
  • bewezen effectiviteit van lesgeven en studentenbegeleiding, zoals blijkt uit de leerresultaten van studenten;
  • in bezit van de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO), of de bereidheid deze op korte termijn te behalen;
  • affiniteit met onderwerpen die prominent aanwezig zijn in de cursussen van de afdeling;
  • het kunnen begeleiden en beoordelen van casusverslagen die voldoen aan de criteria voor de Nederlandse BAPD-registratie;
  • ervaring met diagnostisch onderzoek is een pre.

Onderzoek:
  • gepromoveerd in de ontwikkelingspsychologie of een aangrenzend vakgebied;
  • potentieel om onderzoek van hoge kwaliteit uit te voeren, aangetoond door publicaties van grondig onderzoeken die het vakgebied hebben geïnnoveerd;
  • potentieel om een onderzoeksprogramma te ontwikkelen dat aansluit bij en een aanvulling vormt op de expertise van de afdeling.

Persoonlijke vaardigheden:
  • teamgerichtheid: positieve, onderling afhankelijke houding en aantoonbare voorbeelden van academisch burgerschap;
  • Engelse en Nederlandse taalvaardigheden op academisch niveau;
  • veel casusverslagen worden in het Nederlands geschreven, dus een vloeiende beheersing van deze taal wordt verwacht.

Kandidaten met een PhD in ontwikkelingspsychologie of een aangrenzende discipline worden uitgenodigd te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
  • een functie voor 12 maanden met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • een werkweek van 30 tot 40 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 4.332,- tot maximaal € 6.737,- bij een fulltime dienstverband (schaal 11-12 van de cao Nederlandse Universiteiten);
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De faculteit Sociale Wetenschappen is een dynamische, toonaangevende faculteit voor hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en uitdagend academisch onderwijs op het gebied van jeugd, onderwijs, opvoeding, menselijk gedrag en samenleving. De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor bijna 7.000 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en (onderzoeks)masters in de disciplines interdisciplinaire sociale wetenschappen, culturele antropologie, onderwijswetenschappen, pedagogiek, psychologie en sociologie.

De functie is ingebed in het departement Psychologie, binnen de afdeling Ontwikkelingspsychologie. De afdeling Ontwikkelingspsychologie is een bloeiende en internationale groep academici, toegewijd aan het begrijpen van de psychologische processen die de jeugd helpen hun potentieel te bereiken, en aan het opleiden van nieuwe generaties academische professionals en jeugdexperts. Onze kernwaarden zijn collegialiteit, nieuwsgierigheid en de ambitie om kennis te creëren en te verspreiden die ertoe doet.

Additionele informatie

Neem voor meer informatie contact op met Prof.dr. Jaap Denissen via j.j.a.denissen@uu.nl.

Wij verzorgen zelf de werving voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • €4332—€5929 per maand
  • Gepromoveerd
  • 3844

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 1, 3584CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

De eerste ronde gesprekken vindt plaats eind mei. Onze voorkeursstartdatum is uiterlijk 1 september 2024.

Een assessment/persoonlijkheidstest maakt deel uit van de procedure.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

De eerste ronde gesprekken vindt plaats eind mei. Onze voorkeursstartdatum is uiterlijk 1 september 2024.

Een assessment/persoonlijkheidstest maakt deel uit van de procedure.

Solliciteer uiterlijk op 15 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).