Scrum Master

Scrum Master

Geplaatst Deadline Locatie
25 apr 19 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil je meewerken aan de transitie naar Agile werken? Word deel van ons team, gedreven door innovatie en samenwerking! We komen graag met je in contact.

Functieomschrijving

Als Scrum Master draag je bij aan onze transformatie naar meer Agile werken binnen de Universiteit. Je maakt onderdeel uit van het Lean Agile Centre of Excellence (LACE). Dit team ondersteunt verschillende IT-afdelingen en je bent dan ook betrokken bij een verscheidenheid aan projecten binnen ons IT-Landschap. Bij ons is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en werken we nauw samen in een collegiale sfeer. Draag jij graag bij onze positieve werkomgeving en teamdynamiek door proactief actie te ondernemen maar ook heel goed te luisteren en door te vragen?

Wat ga je doen?
De taken bestaan uit het volgende:
 • Je begeleidt agile teams en je bevordert de effectieve samenwerking binnen het team.
 • Je helpt teams met scrum en kanban borden om de voortgang van projecten op een heldere en transparante wijze te presenteren.
 • Je begeleidt en ondersteunt teamleden en stakeholders in hun groei en ontwikkeling. Dit doe je door op te leiden en te adviseren.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je kunt goed luisteren en draagt graag bij aan een positieve werkomgeving en teamdynamiek. Je geeft constructieve feedback, waarbij je streeft naar de continue verbetering van het team en individuele prestaties. Door actief vragen te stellen en constructieve dialogen te voeren, weet je het team naar een hoger niveau te tillen. Verder breng je het volgende mee:
 • Je bent bekend met de principes van het Agile Manifesto en past deze succesvol toe.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met IT.
 • Je bent vaardig in de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je hebt ervaring in projectmanagement of als Scrum Master.
 • Expertise in agile tooling als Scrum Master is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
 • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een werkweek van 32 tot 40 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.226,- tot maximaal € 5.090,- bij een fulltime dienstverband (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten);
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.
 • een prettige werkplek in het bestuursgebouw op het bruisende science parc. Er is de mogelijkheid om thuis te werken, als Scrum Master zul je zeker ca 3 dagen per week op locatie aanwezig zijn.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De Universitaire Bestuursdienst (UBD) werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

Information and Technology Services (ITS) is onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst van de Universiteit Utrecht. ITS is één van de acht ondersteunende directies en is verantwoordelijk voor de centrale IT-dienstverlening van de gehele universiteit. De directie ITS bestaat uit dertien multidisciplinaire afdelingen waarbinnen beheer- en innovatiespecialisten samenwerken. Uitgangspunten hierbij zijn: klantgericht werken, gericht op de betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening. Maar ook: investeren in innovatie en eigentijdse technologie. Daarbij staat veiligheid van de UU-data hoog in het vaandel. Ongeveer 8.000 interne medewerkers en 35.000 studenten nemen diensten van ITS af. Het is een inspirerende en prettige werkomgeving met leuke collega’s. Je werklocatie is het Utrecht Science Park. Flexibel werken behoort tot de mogelijkheden.

Jij gaat werken bij de afdeling Test & Quality Services (TQS). TQS is een ambitieuze en creatieve afdeling waarbinnen innovatie en ontwikkeling zeer belangrijk zijn. TQS biedt de volgende services: Testing, Test Coordination, Automation & Tooling, UX & Usability, Business Analysis & Requirements Engineering en Product & Process Quality Assurance. De diensten worden door de afdeling geleverd aan alle IT-afdelingen, andere directies en faculteiten.

Specificaties

 • IT
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—40 uur per week
 • €3226—€5090 per maand
 • HBO
 • 3864

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you