Domeinarchitect, met focus op het Onderzoek domein

Domeinarchitect, met focus op het Onderzoek domein

Geplaatst Deadline Locatie
25 apr 23 mei Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg University | University Services is op zoek naar een Domeinarchitect, met focus op het Onderzoek domein (0,8 - 1,0 fte / 32-40 uur per week) voor de Divisie Library & IT Services, afdeling Projecten & Informatievoorziening, locatie Tilburg. Duur arbeidsovereenkomst: 12 maanden met uitzicht op vast dienstverband.

Functieomschrijving

Als Domeinarchitect werk je vanuit de afdeling Project- & Informatievoorziening aan de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van Onderzoek en Onderzoekondersteuning bij Tilburg University. Vanuit een duidelijke architectuurvisie geef je richtinggevende adviezen aan de Lead Architect, Chief Information Officer (CIO), Domeinmanager Onderzoek en jouw andere collega’s binnen de domeinen. Je primaire aandachtsgebied is het Onderzoek domein, maar je ondersteunt ook je collega’s op de domeinen Onderwijs en Bedrijfsvoering.

Jij gaat Tilburg University veranderen naar een meer digitale universiteit. Daarvoor ga je aan de slag met het opzetten van de doelarchitectuur van jouw domein om de organisatie op een hoger en meer volwassen niveau te krijgen. Door je inzicht in de bedrijfsprocessen, je eigen visie op werken onder architectuur en de context van de universiteit weet je als geen ander de brug te slaan tussen business- en IV/IT-doelstellingen. Vanwege je sterke analytische vermogen breng je realistische adviezen uit over oplossingsrichtingen, kansen, beperkingen en randvoorwaarden op het gebied van digitale transformatie. Naast dat je de adviezen vormgeeft, weet je deze adviezen ook uit te dragen en collega’s hierin mee te nemen. 
 
Jouw functie
Voor de divisie Library & IT Services (LIS) zoeken we een voortrekker voor de realisatie van het universitaire landschap. Deze moet in kaart worden gebracht om de komende jaren te groeien naar een vooruitstrevend landschap dat aansluit bij de behoefte van de universiteit. Je herkent hierbij de 4 kolommen van architectuur: de business, informatie, applicatie en technologie. 

Je geeft architecturale handvatten aan voor de domeinen en doet dit vanuit het kernteam Architectuur, voor en samen met de Domeinmanagers, de Informatiemanagers en overige stakeholders. Op basis van jouw blauwdruk krijgt de digitale informatiehuishouding binnen het domein vorm. Jouw kennis, vaardigheden en kunde leveren ook een bijdrage aan de doorontwikkeling van de architectuurfunctie binnen Tilburg University. 

Je maakt onderdeel uit van het kernteam Architectuur. Gezamenlijk geef je daarmee vanuit complementaire expertise mede vorm aan de universiteit brede architectuur, visie en strategie. Het kernteam Architectuur wordt begeleid door de Lead Enterprise architect. 

Tot je takenpakket behoort daarnaast:

 • Je participeert in de Domeinoverleggen en geeft hierin richtinggevende adviezen. 
 • Het inhoudelijk aansturen van projectarchitecten (en projectteams). 
 • Het coachen van de organisatie in het werken onder architectuur.
 • Het opstellen van architectuurproducten (o.a. PIA, PSA, EPA, visies) in de voortbrengingsketen. 
 • Naast het opstellen van de architectuurproducten is het creëren van draagvlak voor het werken onder architectuur cruciaal. 
 • Uitvoeren van project-, domeinevaluaties.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kwalificaties

 • Je hebt hbo/wo werk- en denkniveau;
 • Je hebt affiniteit met toegepast onderzoek en je kunt je verplaatsen in de specifieke problematiek van de onderzoeker;
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met complexe implementaties;
 • Je hebt ervaring met (Enterprise architectuur) -methodieken en -technieken zoals TOGAF, Novius, Archimate, DYA, UML, BPMN;
 • Je hebt ervaring met werken in een Agile omgeving;
 • Je hebt ervaring met hoger onderwijs en/of overheid best practices zoals de HORA, HOSA, IRMA, NORA en Gemma;
 • Je hebt interesse in de hoger onderwijs branche én ervaring binnen een hoger onderwijsinstelling, je kunt werken met BizzDesign (pré);
 • Tilburg University is een internationale universiteit, stevig verankerd in de regio en daarom tweetalig. Van onze medewerkers verwachten we dat zij voldoen of gaan voldoen aan het taalniveau passend bij de functie: CEFR-niveau C1. Uiteraard bieden wij jou de mogelijkheid tot het volgen van een Engelse taalcursus om op het gewenste niveau te komen.

Jouw talenten

 • Je toont persoonlijk leiderschap: je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan, en beschikt over goede zelfkennis;   
 • Samenwerken is je 2e natuur: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving;
 • Je bent een actieve verbinder: je zoekt zelf de connectie met collega’s en leveranciers en vraagt actief om feedback en commitment op het gezamenlijke resultaat. 
 • Je bent leergierig en nieuwsgierig: je leert graag en vindt het leuk om nieuwe onderwerpen uit te diepen. Dit doe je vanuit een intrinsieke motivatie om te leren en te verbeteren.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 0,8 – 1,0 fte (32-40 uur per week) van de volledige werktijd. 
 
Het salaris bedraagt minimaal €5.247,- en maximaal €6.737,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Projectmanager 3 en salarisschaal 12 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring. 
 
Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. 
 
Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar. 
 
Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling.  
 
Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap. 
 
Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren. 
 
Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.  

Werkgever

Tilburg University | University Services

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Service

Specificaties

 • IT
 • 32—40 uur per week
 • €5247—€6737 per maand
 • HBO+
 • 22275

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you