Bestuurlijk-Juridisch Energieadviseur

Bestuurlijk-Juridisch Energieadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
25 apr 31 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Universiteit Utrecht zoekt een gedreven adviseur ‘Energie’ voor de bestuurlijke en juridische ondersteuning van de dynamische energieontwikkelingen.

Functieomschrijving

In deze mooie rol ben jij het aanspreekpunt voor de bestuurlijke en juridische aspecten van onze energietransitie, binnen de afdeling Energie. De afdeling is verantwoordelijk voor een duurzame, leveringszekere en betaalbare energievoorziening voor UU-gebruikers en aangesloten derden; dit omvat de energieketen van inkoop, productie distributie tot en met levering. Je bent onze bestuurskundige en juridische spil met elektrificatie als speerpunt.

Wat ga je doen?
De Energiestrategie 2030 genereert een waaier van uitdagingen. Er zijn er veel complexe organisatorische en juridische vraagstukken. Je vindt het een uitdaging om de complexe veranderende wet- en regelgeving over energievoorziening te doorgronden en te implementeren. Je brengt risico’s in beeld en je adviseert over de beste koers.

Als adviseur ben je dus verantwoordelijk voor juridisch-bestuurlijke oplossingsrichtingen, dit in samenwerking met de afdeling Juridische Zaken. Je werkt voor de afdeling Energie. Dit is een hecht team van 12 collega’s met de drive om er écht iets van te maken. Grote en kleine successen worden regelmatig gevierd. Ons streven? Een CO2-neutrale bedrijfsvoering in 2030, inzet op lokale opwek en aardgasvrij in 2040. Hiermee wordt de energievoorziening toekomstbestendig.

Als professional ben jij een waardevolle teamspeler, gekenmerkt door je vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te excelleren. Het is waardevol als je ervaring hebt binnen een vergelijkbare omgeving en verbindingen kan leggen tussen onderwijs en onderzoek. Bovendien beschik je over een sterk netwerk dat relevant is voor de functie of ben je in staat een netwerk op te bouwen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

 • Je hebt een relevante opleiding op HBO of WO niveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring, als adviseur, bijvoorbeeld bij een netbeheerder, (semi-)overheid of industrie.
 • Je hebt ervaring in het begeleiden van complexe organisatorische of juridische vraagstukken. Je schrijft heldere besluitvormingsdocumenten;
 • Je hebt zicht op de ontwikkelingen in de energiemarkt met een focus op de bestuurlijk/juridische context;

En verder: Als professional ben jij een waardevolle teamspeler, gekenmerkt door je vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te excelleren. Het is waardevol als je ervaring hebt binnen een vergelijkbare omgeving en verbindingen kan leggen tussen onderwijs en onderzoek. Bovendien beschik je over een sterk netwerk dat relevant is voor de functie of ben je in staat een netwerk op te bouwen. Jouw drijfveer is het gezamenlijke belang. Wat willen we bereiken en hoe realiseren we dat? Je weet draagvlak te creëren en bent goed in het managen van verwachtingen. Je gedijt goed in een dynamische omgeving en het geeft je energie om na te denken over de beste manieren van samenwerken, vooral in een organisatie die voortdurend in verandering is. Met jouw vorige ervaringen en een frisse blik breng je nieuwe inzichten. Verder ben je flexibel en collegiaal. Ons motto: je bent er voor elkaar als collega’s.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
 • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een werkweek van 24 tot 32 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 4.332,- tot maximaal € 5.929,- bij een fulltime dienstverband (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten);
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.
 • Hybride werken, 50% op kantoor en 50% thuis.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De Universitaire Bestuursdienst (UBD) werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De directie Vastgoed & Campus (V&C) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de inrichting en het in stand houden van de universitaire huisvesting, voor meer dan 32.000 studenten, 7.500 medewerkers binnen 6 faculteiten en 8 ondersteunende directies. De directie V&C is één van de directies van de Universitaire Bestuursdienst en heeft als rol om ervoor te zorgen dat medewerkers, studenten en bezoekers van de Universiteit Utrecht optimaal ondersteund worden en kunnen excelleren in hun onderzoek en onderwijs. Directie V&C bestaat uit vijf afdelingen: Strategie, Advies & Energie, Huisvesting, Gebiedsontwikkeling, Finance & Control en Veiligheid & Milieu.

De directie werkt aan een inspirerende, veilige, duurzame huisvesting en omgeving op het Utrecht Science Park, International Campus Utrecht en de binnenstad van Utrecht. Door de wensen vanuit het primair proces goed te begrijpen ondersteunt Vastgoed & Campus de faculteiten en diensten met huisvesting en gebiedsontwikkeling die kostenefficiënt, veilig, duurzaam en toekomstbestendig is waarbij de focus ligt op gebruikscomfort. Dit doet Vastgoed & Campus met oog voor medewerkerstevredenheid en een streven naar continu verbeteren.

Specificaties

 • Juridisch personeel
 • Gedrag en maatschappij
 • 24—32 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • HBO
 • 3684

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you